God morgon västkusten!

Vaknade för en liten stund sen och redan nyduschad, hej västkusten! Vi kom ner till mina föräldrar igårkväll lagom till att dom skulle gå och lägga sig, hehe. Alltid lika härligt att överraska dom, att dom aldrig anar nåt? Dom borde ju lärt sig vid det här laget ;-) Det ska strax fixas frukost, sen åker vi en sväng till min mormor och hälsar på och efter det blir det lite shopping på hemmaplan. Vi hörs lite senare, nu ska jag sparka upp min karl från den underbara uppblåsbara madrassen vi sov på inatt, haha!

Gekås, som jag saknat dig!

Skönt att komma ifrån jobbet lite tidigare, fått dammsugat och packat klart inför helgen. Nu ska jag bara ta hand om disken, sen blir det att göra sig iordning och sen hämta gubben som slutar 4, hehe. Måste bara säga att jag längtar verkligen efter lördag! Gekås, som jag saknat dig!! haha. Behöver nästan skriva en liten lista på allt som jag vill kolla på där nere.. Blir lätt att man missar nåt eller så kollar man på allt och handlar alldeles för mycket ;-) Nej, nu ska jag ta tag i diskhögen - vi hörs senare!

Äntligen!

Måste säga att jag blev glatt överraskad när jag såg att det nu finns en blogg.se app! Tror att de är fler än jag som väntat på den ;-)

Det vankas frukost och tur är det för jag är så galet hungrig! Sen blir det ju yoghurt och musli, hittade en musli som är så sjuuukt god! Det är jordgubbsbitar, yoghurt "bitar" och helt vanlig frasig musli och satan vad god den är :-)

Nu kurrar magen ännu mer så jag tror faktiskt det får bli lite tjuvstart på frukosten idag ;-)


Shooooppa!

Jag satt och kikade lite på gekåsbloggen förut eftersom vi tänkte ta en sväng dit när vi ändå åker ner till mina föräldrar och är i krokarna. Jisses vad mycket fint dom har fått in i alla fall! Jag är ju grymt nyfiken på deras babyavdelning och har faktiskt ganska stora förväntningar på den.
Dom hade fått in jättesöta overaller med spöket laban på så dom vill jag se, annars ska jag väl kika lite på allt möjligt krims krams - både till lillan och till hemmet.

Sen fick jag ju ett par sedlar av min fina karl härom dagen så kanske ska man unna sig själv något fint också ;-)
Nu blir det snart att gå och lägga sig, ja ni läste rätt, haha. Såhär under arbetsveckorna har vi faktiskt lagt oss runt 21-tiden, det är riktigt skönt att somna i tid och få ordentligt med sömn! Speciellt nu med tanke på hur dåligt jag sover om nätterna.. Jag måste upp på toa en gång per natt och har jag tur så lyckas jag somna om.

Ne, det får nog bli att packa klart inför helgen och mysa lite med min karl - sen ska det sovas.
God natt på er, vi hörs imorgon!

Lillans,


Här kommer en bild på tavelväggen jag gjorde i lillans rum, bilden är inte jättebra men den får duga så länge. Det kommer bättre bilder längre fram när den är helt klar :-)

Fick även hem ett litet paket på posten idag:


Hon kommer vara så söt i sin lilla moomin outfit :-)

Nej, nu ska jag ta och filura ut dagens middag, göra matlådor till imorgon och sen ska jag ringa mina föräldrar och prata lite med dom. Helgen kommer ju att spenderas hos dom, ska bli så härligt och komma ner till mitt kära Kungsbacka igen - om så bara för en helg. På söndag får vi ju med oss min lilla vovve hem också, åh min lilla bebis! Ska bli så mysigt att ha honom här hos mig, det var sjukt tungt att lämna honom när jag flyttade men jag vet ju att han har haft det så mycket bättre hos mina föräldrar, jag får i och för sig lite dåligt samvete nu också när jag är den som tar honom ifrån dom.. Men jag vet att dom förstår och förhoppningsvis blir det jättebra.

Ciao så länge!

Gulligull.

Kom ju på att jag inte fått lagt upp en bild på mobilen jag köpte till lillans säng, så bättre sent än aldrig, här kommer den:


Visst är den hur söt som helst? :-)


På G.

Bilderna som används till tavelväggen, blir fler längre fram - bebisfoton osv :-)


Tuesday,

Så var snart ytterligare en dag över och jag är ett steg närmare min mammaledighet - underbart! Jobbar imorgon, till halv 2 på torsdag - sen lååång helg och jag kör det sista på jobbet tisdag och onsdag nästa vecka. Sen är det ledigt! Me like!

Jag ska verkligen ta vara på min ledighet och försöka vila ut, njuta av min lediga tid - min tid - och så ska jag hålla på med allt lull lull i lillans rum :-) Nu märker man hur fort tiden går också och det är ju faktiskt inte så långt kvar, jag räknar med 6-8 veckor. Jag tror att hon vill ut så snabbt det går och eftersom datumet var så klockrent (27 november råkar nämligen vara min mormors namnsdag och min mammas födelsedag) så tvivlar jag starkt på att jag går över tiden.

Nej, nu ska jag ta och försöka få klart tavelväggen i lillans rum, spännande och se hur det slutar ;-)

OMFG!

OJOJOJ säger jag bara!

Precis när jag postat senaste inlägget kom min sambo hem, med en överraskning till moi! Jag blev med en gång som ett litet barn på julafton. Fick välja hand och han tar fram en bukett med otroligt fina blommor! Alla tjejer gillar ju att få blommor, speciellt när det inte finns någon särskild anledning bakom utan "bara för att jag vill ge dig".

Jag öppnade blommorna, helt salig över att ha fått så fina blommor bara för att - och på en måndag! :-) Men tror ni det var allt eller? Nej nej nej, i blommorna ser jag att det ligger pengar! Ja, sedlar - i plural!

"Köp dig nåt fint" säger han med sitt fina leende. Åh vad min älskling har gjort min dag!

Man säger varje dag att man älskar varann, man kramas och pussas och ger varann närhet och ömhet men det är sånna här tillfällen då man verkligen inser hur lätt det är att falla in i ett mönster och man lätt tar saker och ting förgivet. Det behöver inte vara något spektakulärt, det är dom små sakerna som gör det. Det är dom små guldklimparna man minns.

Nu och för alltid slår mitt hjärta för dig och snart har vi vår lilla ängel här.
JAG ÄLSKAR DIG RICHARD!



Bebis vecka 32

Bebisen:

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. Vikt 2 kg.

Mamman:

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.


Shit happens,

Idag är jag väldigt trött.. Skulle vart på amningskurs men den missa jag eftersom det inte verkar finnas en enda p-plats i den här stan, jag blev så sjukt arg så ni anar inte. Jag som var ute i god tid och det finns inte en enda ledig plats inom rimligt avstånd, sen mitt upp i allt tar bensinen slut - F*N tänkte jag då.
Åkte till närmasta bensinstation på bara ångorna i tanken, sen började letandet efter en p-plats igen och nej, fortfarande ingen ledig nånstans..!

Då var jag redan sen till kursen så jag bestämde mig för att ge upp..
Man blir ju så besviken när man verkligen sett fram emot nåt i en hel månad och så skiter det sig för en sån skit grej.. Nu måste jag boka om kursen och vänta ytterligare en månad..

Nästa gång ber jag nån köra mig. Helt klart.

Gick och la mig när jag kom hem från jobbet, jag sover så dåligt nuförtiden men det hör väl till ju längre man går i graviditeten men att vakna kl 03:00 och inte kunna somna om när man ska upp och jobba är inge kul heller.. Så nej, min dag fick ingen bra start alls. Fick tagit igen lite förlorad sömn i alla fall, en timme sov jag och jisses vad jag sov gott! :-)

Det var precis vad jag behövde och nu när man fått lite kvällsmat i magen ska jag nog ta och påbörja tavelväggen i lillans rum. Dagen är inte slut så det finns hopp även för denna måndagen!

100% kärlek

En smygtitt från kvällens fotografering.
Bilderna är tagna av min fantastiske sambo Richard !




Busy busy!

Nu ska vi åka iväg till ikea och även kolla runt efter en dator eftersom inget av detta blev av igår då tiden rusade iväg. Blir en sväng till Kista idag också för att köpa ett datorbord. Sen är det bara vidare till Nykvarn och kolla på innebandy, älsklingen ska döma idag och jag följer snällt med ;-)
Men efter det är allt fokus på moi! hehe.
Idag är det nämligen dags att fota bebismagen, bilder dyker upp ikväll om det inte blir för sent.

Med det sagt, ha en bra söndag!

set fire to the rain,


Tröttmössa,

En av 2 trötta katter här hemma, låt mig presentera: Felix!


Make up,

Nej, nu är det faktiskt dags att göra sig iordning så man vågar visa sig på stan, haha! Imorgon är det dags att fotas i studio igen men denna gången ligger fokus på bebismagen! :-)

Som jag längtat!


Jag vill ha,

Jag skulle så gärna vilja ha en symaskin!
Har länge suktat efter att ha en egen men det är först nu när man har sin egna lilla familj som man känner att man behöver en :-) Jag vill kunna lägga upp gardiner, sy kuddar och massa annat skoj!

Blir nog att önska sig en i 25 års present tror jag ;-)


Workspace.

Vi har ju planer på att köpa en stationär dator och jag sitter nu och söker inspiration för en liten trevlig arbetsplats. Det enda stället där man just nu kan tänkas sätta ett datorbord är i vardagsrummet. Vi har hittat ett par lagom stora bord som skulle kunna passa in, frågan är om man ska skärma av eller om man bara ska låta det vara en del av allt?

Man skulle haft hus! haha.

Vi har ju även 6 st stolar som står och väntar på oss, så fort vi får köpt ett matbord så kan vi få upp matplatsen i vardagsrummet också. Plötsligt blev det fruktansvärt stora vardagsrummet väldigt litet.. hehe.

Det går bra nu,

Nyduschad, frukost i magen, spotify igång - dags att sparka igång denna lördag som ser ut att bli fantastiskt bra! Det är riktigt fint höstväder ute idag, för en gångs skull regnar det inte när man är ledig! :-)
Älsklingen ska iväg lite senare och då tänkte jag passa på att städa och byta gardiner i sov- och vardagsrum, sen när han kommit hem blir det en sväng till ikea för att köpa lite ramar till tavelväggen jag ska fixa i lillans rum.
Vi är även på jakt efter en ny dator, eller rättare sagt en stationär dator.

Spenderarbrallorna är på idag ja! hehe.

Tills nästa gång,

Min favorit just nu, från mig till er:

Adele - Set fire to the rain.


Trööööött!

Idag är jag riktigt seg.. Energinivån är på låg och jag är öm i hela kroppen..
Vi ska strax åka iväg på förlossnings- och smärtlindingskurs på sjukhuset.
Det ska bli intressant men jag önskar att jag var lite piggare för inte är jag direkt
taggad för föreläsning.. Men, 2 timmar föreläsning har väl ingen dött av?


Newbie.

Idag fick jag hem mina gummistövlar från Replay som jag beställde i helgen, dom var skiiiit fina men lite för smala runt vaderna. Så går det när man har "fotbollsben" - suck!
Men jag såg att dom fanns i en lite kortare modell som dessutom var bredare så det blir till att göra ett byte och längta efter det nya paret stövlar! :-)

Jag passade på att kila in på KappAhl efter att jag hämtat ut mina stövlar, jag fick hem en 25% kupong och jag är ju helt frälst i deras Newbie kollektion och eftersom lönen trilla in idag så tänkte jag köpa nå fint till lillan.
Hittade en helt underbar klänning/tröja för 99kr som jag sedan fick 25% på och hittade dessutom en liten söt långärmad tröja för 40kr - som hittat!!

Här kommer några av lillans Newbie plagg som hänger och väntar i garderoben just nu:

 




Glad mamma.

Idag var jag hos BM, kollade vikt, blodtryck, lyssnade på bebisens hjärta osv. Jag har gått upp 3 kg sen senaste besöket som var 4 veckor sen, en total uppgång på 10 kg nu. Inte så farligt men allt har ju satt sig på magen också och det känns ju i ryggen men jag fick ett nummer till ett ställe som har lite massage och akupunktur, kan vara värt att kolla upp.
Jag ska i alla fall börja utnyttja jobbets träningsanläggning när jag går på min ledighet, simma lite i bassängen och gå på yoga :-)

Jag har nu 10 arbetsdagar kvar, nedräkningen har officiellt börjat!
Som jag längtar efter att sova länge, ha hela dagar för mig själv och kunna göra precis vad jag vill - när jag vill - och kunna ägna mig åt lillans rum och bara fixa allt lull lull :-)
Sånt är ju så härligt och jag tror att det är viktigt att man får lite tid för sig själv att landa och bara njuta av graviditeten till 100% innan det är dags så tack för graviditetspenning säger jag bara!

Tanken på att jobba tills det är dags är ju inte klok.
Jag förstår det inte, alla är vi ju olika men jag tror att kroppen behöver lite tid innan att ställa sig in på det som kommer ske, vara utvilad osv - både psykiskt och fysiskt.

Jag kommer med andra ord att njuta av varje sekund av min ledighet! :-)
Nu ska här göras middag, kyckling och ris står på menyn - nom nom!

Bebis vecka 31

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.
Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget. Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern. 


Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås. Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Sneakpeaks.


På lillans vägg.


I lillans garderob ;-)


Lillans rum, lite fix och trix o lull lull kvar :-)


Sneakpeak på vårat sovrum.





Knep & Knåp

Jag sitter just nu och filurar lite på olika bilder man kan få upp i lillans rum, vi har en ganska stor vägg som är vit och helt tom. Tanken var att köpa en jätte stor väggtext och sätta där men nu har jag kollat runt en hel del och måste bara säga att tack för styleroom

Jag tänkte istället göra ett "collage" av olika ramar med olika bilder i, håller på med ett i vardagsrummet också men det har just nu status: vilande, hehe. Jag har hittat lite olika söta motiv som jag tänkte göra nåt kul med men det får ni se när jag sätter igång på riktigt. 
Först ska bilder skrivas ut och sen ska det köpas ramar!


Blir nog ett par sånna här från Ikea :-) 
Nu ska jag hugga tag i dammsugaren, här ska städas!

Jo,

Var en sväng förbi hos Richards syster och hennes karl, lite lördagshäng hos dom är aldrig fel :) Dom håller på och gör om lite överallt i deras radhus och det smittar av sig! Jag blir så sugen på att greja och göra nåt här hemma men jag vet inte vad jag ska göra.

Nånting behöver göras med vardagsrummet men jag vet inte exakt vad och innan vi fått köpt en matgrupp så blir det så svårt att göra nåt tycker jag. Men en ny tv-bänk hade ju verkligen inte vart fel, då behöver vi bara få tag på ett schysst väggfäste till tv:n också så man får upp den på väggen.
Jo, vi har ju faktiskt en liten plan med vardagsrummet.

Köpa ny tv-bänk i vitt, gärna en med luckor så man slipper se all skit. Få upp tv:n på väggen, sätta dioderlisterna på tv:n så man får en lite cool effekt bakom tv:n.
Men sen då?

Aja, jag får sova på saken och hoppas att man kanske kan snubbla över en stor summa pengar nån dag, haha!
Sov så gott allihopa.

Gummistövlar.

Funderar skarpt på att köpa mig ett par Hunter stövlar, jag är så sugen och det kliar i fingrarna på mig!


G E  M I G!

Dessa från Replay går också bra ;)



Nu ska vi till Richards syster och hennes kille för lite lördagshäng, ha en skön kväll allihopa!


Fan vad hon är snygg!

så har man lyckats släpa sig upp ur sängen, solen skiner och jag känner verkligen
"H Ö S T", underbart! Idag ska Richard döma första innebandymatchen för säsongen så de ska vi så klart kika på, sen ska jag banne mig shoppa lite. Jag känner att jag måste få unna mig nåt.
Tanken slog mig igår att sen jag blev gravid så har jag inte prioriterat utseendet direkt, det har vart så mycket runt omkring ändå med jobb och vardag helt enkelt. Jag fick färgat håret igår och satte i mina extensions men såg sen att dom var lite mörkare än vad mitt hår blev så vi får se om jag låter dom sitta eller om jag tar ur dom idag innan man ska visa sig ute ;)

Men vad jag ville få fram var att jag igår för första gången på länge kände mig riktigt jävla snygg! Jag vill att Richard ska se på mig och tänka

"fan vad hon är snygg! och hon är min!".

Jag älskar verkligen att vara gravid, det är det bästa som hänt mig och jag har ju verkligen haft en drömgraviditet utan illamående, gått upp några få kilon som bara satt sig på magen osv.
Men igår slog det mig verkligen, har jag slutat bry mig om utseendet?
Nej, det blir det ändring på nu.

Nu ska jag fixa lite frukost, jag är sjukt hungrig och min sambo är bakis, hehe.

Nån gång så..



..ska jag köpa mig ett Odd Molly plagg, jag säger bara L O V E !


Min ängel.

Ligger i soffan och kikar på Idol och shit vilka "orginal" det är som söker.. Till och med lillan reagerar på all falsksång, hehe för jösses vad hon rör på sig där inne :) Nu det senaste när man verkligen blivit tjock om magen och hon får allt mindre plats att röra sig på där inne så känns också hennes rörelser lite annorlunda.
Nu är det inte så mycket sparkar, det kommer någon emellanåt och gärna rätt i sidan på mig, haha men nu är hennes rörelser mycket längre, mer som om hon sträcker på sig.

Det är svårt att förklara och det känns hel skumt ibland, som om hon bara väntar på att få komma ut och kollar redan nu hur mycket hon kan tänja på gränserna :)
Imorgon tänkte jag försöka lära mig Richards ena kamera och då ska ni få se lite på hur fina saker jag köpt till henne det senaste och en liten sneakpeak på hennes rum :)


Fredagsmys.

Kom hem från jobbet för en stund sen, nu sitter jag i soffan med en trött katt på ryggstödet :) Ska köra Richard till en polare sen, grabbkväll idag så för min del blir det lugnt och skönt hemma. Jag har vart så grymt trött sen lunch så jag ska nog lägga mig och vila en stund när jag kommit hem igen, sen kanske jag tar och färgar håret igen och slänger i mina extensions - men det är om jag orkar, finns en risk för att det blir ryggläge i soffan hela kvällen men det har man ändå gjort sig förtjänt av ;)


12 timmar - äntligen över.

Nu har man kommit hem och fått i sig lite efterlängtad kvällsmat efter ett riktigt drygt 12 timmars pass på jobbet.. Men imorgon är det fredag och sen är det helg, ska bli såå skönt! Jag blev så otroligt shoppingsugen idag också och funderar på att dra på mig spenderarbyxorna och ge mig ut på stan i helgen ;)
Jag har hittat lite fina blusar jag skulle vilja ha och sen vill jag ha ett par mammaleggings, sen får man väl se vad man kommer hem med - kan ju bli en del ibland ;)



Dessa är jag väldigt sugen på, speciellt den på Gina Tricot :)



Denna från H&M är också väldigt fin!
Vi får väl se vad man hittar för skoj :)

Nu ska jag ta mig en dusch, sen blir det nog att lägga sig så man orkar
med morgondagen. Sov så gott allihopa!

En snabbis,

Idag blir det bara en liten snabb uppdatering, känns som man har en miljon saker att göra :P Fick i alla fall mitt stödbälte och min mammabh idag, de känns bra båda två än så länge så vi får väl se hur det känns när man vant sig lite mer vid dom. Insåg dock att jag kanske skulle köpt en lite större storlek på stödbältet, men det ska nog gå bra ändå :)

Har en lasagne i ungen som behöver kollas, sen blir det nog ett varmt bad och sedan sängen. Imorgon vankas övertid, 7-19.. Får väl se om jag orkar :)


Pissigt värre.

Idag mår jag verkligen inge bra alls, har haft ont i huvudet större delen av dagen och sovit en del efter jobbet. Jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk igen, jag har ju f*n inte ens hunnit bli helt frisk från sist..! Jag hoppas att en ordentlig natts sömn hjälper och att jag mår bättre imorgon.

Mer till uppdatering blir det tyvärr inte idag, jag har verkligen ingen ork..
Hoppas ni där ute har det bättre och inte inleder hösten med världens kronförkylning eller influensa!

Vilken start på veckan!

Imorse när jag vakna så kände jag bara för att dra täcket över mig och inte kliva upp fören till kvällen men dagen blev genast lite bättre efter frukost när min chef kom med beskedet att jag blir fast anställd fr.o.m 5 oktober, efter 12 månaders provanställning känns det sjukt bra! Jag skulle egentligen gått 3x6 månader provanställning, men nu har dom ändrat reglerna och jag är en av alla de lyckliga som får 2x6 månader istället.

Jag jobbar min "sista" dag den 5 oktober, sen går jag på min ledighet och den känner jag nu att jag verkligen kan njuta till 110% av!
Jag fick även 2 st små paket på posten idag, två jättefina bodys till lillan - jag slänger upp bilder på dom sen :-)

Nu ska jag ta mig ett varmt bad, det känns som att min rygg behöver det. Fick bekräftelse från jollyroom idag att mitt paket är påväg så jag hoppas det trillar in snart så jag får mitt stödbälte.

10 veckor kvar av graviditeten, kanske nån vecka mer eller mindre (hoppas på nån vecka mindre ;), längtan är stor! Den här veckan har börjat minst sagt bra!

Bebis vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


11 september -11

Det har vart en väldigt härlig söndag måste jag säga, jag och Richard tog en sväng till Sickla och kollade lite men köpte inget. Vi var inne på Lekia en sväng och hittade väl ett par saker som åker upp på önskelistan till jul ;-)
Åt en supergod middag på O'learys, ibland blir man ju lite bortskämd av sin underbara sambo ;-) Jag har haft fruktansvärt ont i rygg, höfter och ben idag.. Hoppas att mitt gravidbälte kommer snart och att det är nåt att ha..!

Kom ju på att jag hade en vetepåse hemma, fick den brilljanta idén att lägga den på svanken men klantade mig rätt rejält och glömde den i micron.. Oopsie.. Haha.
Kan ju tala om att det luktar allt annat än smultron i våran lägenhet just nu, men men shit happens! haha. Blir strax att krypa i säng faktiskt, jobbet kallar imorn igen och innan jag kastar in handduken för ikväll så ska jag allt få en välbehövlig massage av min kära sambo.
Underbart!


Skänker en tanke till alla familjer som förlorade någon den 11 september 2001.
Ni har väl gjort detsamma?

En ängel, helt klart.

Det är en väldigt sprallig liten tjej som är i magen, jisses vilken energi hon har!
Imorgon går vi in i v.30, inte långt kvar och SOM vi längtar efter dig!
Vår lilla ängel <3


Söndag!

Klockan är inte ens 10 och jag har redan diskat, sorterat bland en massa papper, gjort rent spisen och dammsugit hela lägenheten - hurtigt värre såhär på en söndag morgon!
Nu ska jag bara ta och städa lite extra i badrummet och sen får det nog bli en ordentlig frukost. Richard är iväg och ska fota MX ett par timmar så då passar jag på att få gjort lite nytta.

Sen blir det nog en sväng till Sickla och kika lite grann. Jag skulle behöva köpa nåt riktigt gravidlinne, upptäckte ju till min "besvikelse" igår att jag inte kan ha mina vanliga linnen längre.. haha, det där med magtröja är inte riktigt min grej ;-) Vi får väl se vad jag lyckas hitta!

Ciao så länge!

Till den lilla,

Här kommer en bild på barnvagnen vi köpte idag, jag är såå nöjd!



..och en liten bild på bilbarnstolen vi köpte ganska tidigt i graviditeten.



Vi har köpt i stort sett alla stora grejer begagnat - lätt värt!
Bilbarnstolen som är en Britax, nån deluxe modell, betala vi 300kr för - som hittat om ni frågar mig!
Barnvagnen som är en Emmaljunga City Cross -07:a och i väldigt fint skick - visst lite små blek i det röda på nåt ställe men hey, den är inte ny, betala vi 2000kr för.
Man kan ju inte vara annat än nöjd :-)


God morgon alla glada!

Skönt med lite sovmorgon för en gångs skull :-)
Richard är iväg och tvättar bilen så jag tänkte fixa lite pannkakor och sen får vi väl se vad den här fina höstdagen har att visa. I eftermiddag blir det lite middagsmys hemma hos Richards mormor tillsammans med hans syster och hennes kille, ska bli riktigt trevligt!

Innan dess så kanske det blir en sväng till Sickla, eller möjligtvis lite barnvagnsjakt? Ja, vi får väl se.
Jag har äntligen hittat den vagn jag vill ha i alla fall, en Emmaljunga. Antingen en Edge Duo Sport eller en City Cross. Jag har hittat en jättefin City Cross i Eskilstuna, begagnad, fick precis svar från henne och se på fan - den finns kvar! Underbart!

Man har ju mailat på ett par vagnar om vi säger så och jag blir tokig på alla människor som inte har vett på att ta bort annonsen när varan är såld! Jag lovar att 80% av alla annonser jag mailat på och verkligen vart intresserad av - har vart sålda. Hur &%#!? svårt ska det vara att ta bort annonsen när man säljer varan liksom?

Aja, nu blir det pannkakor och invänta min fina sambo!


love Jollyroom.se

Fick ett tips från en läsare om att köpa ett stödbälte för min ryggvärk, jag kikade runt lite grann och hittade ett som jag tror kommer bli jättebra. Det finns på jollyroom och kostar 139 kr, känns helt klart värt att testa! När jag ändå var i farten klickade jag hem en gravid-bh, känns också som en bra grej att testa, den ser så bekväm ut och just nu föredrar jag bekvämt framför snyggt ;-)

Dessa två blev det:

 

Nu ska jag bara sitta och slappa lite, vänta på att älsklingen ska bli klar i fotostudion så vi kan åka och köpa gooooooodiiiis!! Idag har jag vart såå sugen på godis så det tänker jag unna mig! ;-)
Sen blire tacos också, är så sjukt hungrig nu så jag hoppas han skyndar på..! hihi.

Hoppas ni får en härlig fredagkväll med massor av fredagsmys, vi hörs imorn för nu tar jag och släpper datorn för resten av denna kväll :-)

Lilla My.

Jag satt och kikade på Tradera efter lite roliga mumin grejer, ett av namnförslagen vi har till vår lilla prinsessa är nämligen My. Jag fick tipset från min mumin-tokiga svägerska ;-) Blev helt frälst i namnet och hoppas nu att hon ser ut som en liten My när hon tittar ut.

Hur söta hade inte dessa varit i lillans rum?




Jag blev faktiskt lite kär, dom är ju sjukt söta! Vill ni se mer så finns dem på muminboden.

Vår lilla ängel v.29


Aaj! jag går av!

Fick kompat från jobbet idag och smet vid halv 3, det kändes faktiskt behövligt med tanke på att jag har så sjukt j*vla ont i min rygg.. Jag försöker gå runt och sträcka lite på mig men värken går då istället ner i vänster ben och jag får nåt krampliknande vilket gör att jag knappt kan stödja på benet en stund..

Jag fattar ju så klart att lite ryggvärk hör till men man måste väl ändå kunna lindra den lite?
Har ni några bra tips på hur ni gör/gjorde?

Onsdag.

Sorry, det blir lite halv dåligt med uppdatering nu när man jobbar.. Men jag lovar att det blir ändring på så fort jag blir helt frisk och fri från den här satans förkylningen och man kan kalla sig för människa igen. Jag har trots allt bara ca 3 veckor kvar att jobba också innan jag går på min ledighet, tack för havandeskapspenning!

Sen lovar jag att det kommer hända grejer här i bloggen men tills dess; jag gör så gott jag kan, det kan bara bli bättre ;-)

Sängmobil?

Jag vill så gärna köpa en sängmobil till lillans säng men jag vet inte riktigt vad jag ska välja.. Kan man ha en enkel mobil i trä eller är en musikmobil att rekommendera? Jag gillar båda väldigt mycket men prisskillnaden är rätt så stor.

Vad har ni till era små bebisar?


Måndag.

Efter en grymt god middag så ligger jag nästan helt utslagen på soffan. Det där med att vara sjuk är verkligen inte min grej.. Jag blir så rastlös! Tacka vet jag tv och internet, har suttit och läst lite olika bloggar nu och inser att jag är fruktansvärt kass på det här med att blogga, haha. Jag vet inte ens om folk där ute läser min blogg? I och för sig så bryr jag mig väl inte egentligen, eller?
Visst, det hade vart kul om folk läste min blogg och tyckte att den var intressant och kanske till och med givande, det är väl lite därför jag startat den också. Jag vill dela med mig av min vardag och mitt liv som blivande mamma, kanske kunna utbyta lite råd och tips med andra blivande mammor men största anledningen till att jag startade bloggen var väl för att få skriva av sig, man har ju så mycket tankar och funderingar och ibland gör det gott att få skriva ner det.

Jag siktar inte på att bli känd, jag behöver inte ens vara med på någon topplista, jag mår inte bättre av hundratals kommentarer - egentligen så bryr jag mig inte, jag gör min grej och det funkar för mig men visst, skulle det sitta nån där ute som faktiskt läser min blogg och tycker om den - lämna gärna en liten kommentar så jag vet att du finns :-)


Bebis vecka 29

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Mamalicious.

Sitter och kikar runt på lite mammakläder och känner att jag måste verkligen ha lite "riktiga" mammakläder! Jag har ju kunnat ha mina vanliga kläder såhär långt men har väl känt ett tag att det är inte så himla roligt att gå i samma leggings varje gång man visar sig för folk.. Jag köpte ett par nya mammajeans från H&M på tradera faktiskt och blev jättenöjd men oj vad ovant det kändes att gå i jeans igen! haha.

Jag är på jakt efter ett par jeansleggings men jag kan inte påstå att jag hittar några.. såg ett par från skitsnygga från BOOB men jag känner ändå att de är lite mycket att lägga över 500kr, speciellt nu när det inte är så långt kvar.

Har ni några bra "budget-tips" ?

Sen har ni väl inte missat att Isabel Adrian släpper sin mammakollektion Love by Isabel på nelly den 8 sept? Jag väntar med spänning! :-)


Söndag med en sjukling.

Hallo.

Shit vad besvikna vi blev på "Sveriges största loppis" igår.. Att klassa den loppisen utanför Ikea som sveriges största tycker jag var lite vääääl att ta i. Visst, det är en loppis så man räknar väl med att folk ska sälja en del skit men att man kanske skulle kunna göra något roligt fynd men icke, folk sålde verkligen bara skit och inte var det någon stor loppis heller, tvärtom - det liknade mer en garage-loppis.

S u c k!

Jag trodde ju även att lite frisk luft skulle göra gott mot min äckliga kronförkylning men shit vad fel jag hade! Kände mig genast 10 ggr sämre och idag har man allt annat än energi.. Nej, jag känner mig inte ett dugg bättre faktiskt så det blir att fortsätta med ryggläge i soffan, tékoppen bredvid och datorn i knät.

Hoppas ni där ute får en riktigt härlig söndag med mycket mys :-)

Spenderarbrallorna på - check!



Idag blir det en sväng till Ikea för att kolla in loppisen med mannen min, hans syster och hennes karl :) jag hoppas verkligen att lite luft (och shopping ;) kan göra susen mot den här förbannade kronförkylningen jag har..


Höstmys.


Nu känns det verkligen som att hösten är på ingång och sommaren är över, fast det tycker jag nog att den vart länge.. I alla fall här uppe. Men jag lider inte, jag tycker hösten är en av de absolut mysigaste årstiderna! Är ni som jag, helt mystokig och älskar tända ljus mm? Jag hittade dessa två lyktorna på jotex.se, jag tycker dom är såå fina! Ett litet tips till er där ute som gillar höstmys :-)


Drömmar blir verklighet, förr eller senare.



Nu är det lite mer än 10 veckor sedan vi verkligen såg dig för första gången, tiden går fort och snart är du hos oss. Vi längtar så otroligt mycket efter dig, du är vår lilla ängel och vi älskar dig!


Under konstruktion

Bloggen är nu under konstruktion, men snart så..!


RSS 2.0