Mammas flicka.

Igår flyttade jag in lillans säng i hennes rum, där sov hon så fint inatt och 3 timmarsintervallerna verkade vara tillbaka. Jag tror också att det var väldigt längesen jag sov så hårt som jag gjorde inatt, även om jag hade babyvakten under kudden ;-)

Läkaren tyckte att jag kunde testa att inte amma henne på natten utan att ge henne vatten istället så hon är hungrigare på dagen och inte känner att hon måste äta på natten, det hade ju vart toppen om man kunde få det att fungera. Dock var det inte lika lätt som jag kanske hade velat, flaskan var inte populär och det fick bli tutte istället men hon sov ju i sitt rum i alla fall, det är ju en början! :-)

Har ni några bra tips på nattrutiner så får ni gärna dela med er :-)

Nu ska vi snart hem till Elin och lilla Mio! :-)

(bild från i söndags)


En bild säger mer än tusen ord..


6 månaders kontroll.

Idag har vi varit på bvc och 6 månaders kontrollen, allt såg bra ut. Hon är nu 64cm lång och väger 6,5kg. Stora tjejen :-) Hon låg lite under i viktkurvan men eftersom hon har varit väldigt förkyld och sådär så var det inget konstigt.

Nu ska vi ta och lägga oss och vila en stund innan papi kommer hem och det är dags att göra middag osv.

Min lilla plutt

När mina älsklingar kom hem förut hade My köpt en liten förlåt-för-att-jag-var-så-bråkig-idag present till mig ;-) Min lilla skrutta!



Här kommer även bild på presenterna från i söndags, fina morsdagpresenter från sötaste prinsessan ;-)


Bajstisdag.

Gick en sväng till Torekällberget med Carro och småfisarna idag, det var blåsigt som fan och jag hade nästan uppskattat ett par vantar men det var mysigt ändå. Hade hoppats på lite värme denna veckan så man kunde få solat och slappat lite ute men icke, jag hoppas att värmen hittat västkusten i alla fall för nästa vecka åker jag ner och bosätter mig i mina föräldrars hus i nästan 10 dagar då dom ska gotta sig i Grekland en vecka.

Ska bli såå mys!

Nu ska jag fixa ett par mackor och kanske en kopp té, Richard och Mysan är fortfarande ute på vift så jag måste uttnyttja varje liten minut väl, hehe.

Medan ni väntar..


Fashion against aids

Ni har väl inte missat fashion against aids kollektionen hos H&M? Jag fullkomligt älskar det beige/rosa linnet med lång baksida, såå läckert! Och det finns inne i min storlek.. Hmm, to shop or not to shop ;-)


Sammanfattning av helgen.

Som vanligt har det varit fullt upp, i lördags var jag och Mia och kollade in Mångfaldens hus, paradiset för dig som älskar Shabby chic inredning och sedan tog vi en glass nere på stan. Eftermiddan/kvällen spenderades i Strängnäs med Richards familj, lite grillmys och sedan kollade vi på Eurovision hemma - grattis sverige!

Igår var vi i studion och fotade lillfisan, bilder kommer snart, sedan åkte vi till Kungens Kurva med Richards syster. Vi var inne på Ikea och handla lite grann, sedan köpte vi en pool/lekhage/sandlåda till lillfisan och sedan var vi inne på Chilli. Lillfisan hade tydligen planerat att köpa en grej till mig på mors dag men den var slut så jag fick välja ett par saker inne på Chilli ;-) Resultatet blev två underbara tassels och en supersnygg bokgömma. Sen på kvällen var vi samlade hemma hos Richards syster och sambo för grill och mors dag fika.

Bilder på allt skoj får ni se senare, jag har lite instagram-strul.. S u c k.
Nu måste jag ta tag i middagen och kanske till och med städa iordning i lillans rum, det ser ut som en orkan röjt runt där inne haha!


Shopping shopping!

Idag har vi spenderat dagen ute i Skhlm med Mia och Noella, det var som vanligt supermysigt! Vi fick shoppat en del både till tjejerna och oss själva :-) Bilder på det får ni se imorn när jag orkat tagit bilder på grejerna ;-)
Köpte i alla fall en solhatt till lillfisan, det var behövligt och hittade en såå söt på Name It.

Nu är Mysan redo för sommaren! ;-)


Bio-dejt

Ikväll ska jga och älsklingen på bio, Mysan får leka med farmor och farfar :-) Vi ska se The Dictator, har ni sett den? Trailern är ju hysteriskt rolig ;-)


Nya tag!

Jag har bestämt mig för att gå minst en promenad om dagen och detta blev dagens resultat:

Dagens lunch,


Efter en promenad behövdes lite käk, en härlig kyckling tortilla med mango & sweetchillidressing och grönsaker :-)

Liten blir stor.

För 6 månader sedan fick vi denna underbara lilla flicka, tänk vad tiden går fort! Det var det största jag har varit med om och att man kan älska någon så mycket är få förunnat, det finns inget jag inte skulle göra för min dotter. Hela mitt liv ska jag älska dig och jag kommer aldrig att sluta visa det för du är det finaste som hänt oss!

Mamma och pappa älskar dig!!


Såhär vid 6 månader kan Mysan:
- Sitta själv kortare stunder
- Suga på stortårna
- Krya/dra sig fram i sängen och på soffan
- Hålla sin nappflaska själv

Mysan tycker väldigt mycket om:
- att plaska i badkaret med mamma eller pappa
- äta mat och testa nya puréer
- när man pussar på magen och kittlar henne
- sin gåstol
- att prata med allt och alla
- när man "sniffar" på blöjan eller på magen.

Förmiddagsmys i det gröna.

Nu har vi kommit in från en jättehärlig picnick med Elin, Mia, Carro och Marina och självklart våra små. Mysan var så duktig och satt jättelänge alldeles själv och jag är så glad att jag fick det på bild ;-) Solen tog hårt och nu sover lillfisan sin lilla napp och jag funderar faktiskt på att vila lite jag med :-)

Dom andra småfisarna, Celine och Wilda, fick jag tyvärr ingen bild på men det kommer fler gånger. Nästa gång blir det bild på hela järngänget ;-)


Mer dop.


Det tar på krafterna att vara i centrum ;-) Morbrors armar passar bra till en liten nap ;-)

My's dop 19 maj.



Tack snälla Magnus för alla de fina bilderna :-)


What to do..

Jag har sån ångest, jag är vek och jag vet verkligen inte i vilken ände jag ska börja. Jag vet att jag flera gånger har sagt att jag måste börja träna osv och jag försöker laga bra mat och inte småäta. Läsk dricker vi endast på helger och vi unnar oss då även lite godis. Jag har dock märkt att under veckodagarna så är jag så galet dålig på att äta ordentliga mål och jag känner mig konstant hungrig.

Idag var jag och Carro ute med småfisarna och gick en promenad på närmare 6 kilometer. Jag var svettig pga solen och inte helt slut när jag kom hem vilket kändes skönt, varför ska jag då förstöra allting genom att äta en himlans massa kakor som blev över från dopet? Varför ska jag hela tiden känna mig hungrig och hela tiden tugga på nånting?

Jag vill verkligen komma i form och jag vill verkligen bli av med den dallriga mage man fått efter graviditeten, jag vill gärna slippa bada i vassen i år.. Nej asså jag är ju inte tjock det vet jag, jag känner mig bara inte bekväm i min kropp och jag lyckas aldrig få fart på mig själv.

Jag vet verkligen inte hur jag ska få stopp på den här karusellen och uppskattar verkligen era tips och trix! Hur gör ni för att hålla er i form? Hur gjorde ni för att komma igång på riktigt och framför allt, hur gör ni när ni känner att ni är påväg att falla för frestelsen?

Doppresenterna del 2.


Doppresenterna del 1

Helgen har varit supermysig och dopet blev en jättefin tillställning som verkligen rörde oss allihopa. Jag tänkte börja baklänges och visa upp alla de fina doppresenterna My fick, vi kan väl säga att vår lilla tös är riktigt glad över alla fina saker :-)



Batterinivå låg.

Sorry för dålig uppdatering det sista men idag har det varit fullständigt kaos.. Började dagen med en tvättstuga kl 7 trots riktigt uselt med sömn och sedan var vi igång. Hej stress!

Min familj och min fina Sophia kom upp idag, det har lagats middag och tårtorna står efter mycket slit i kylen. De vart inte riktigt som jag tänkt utseendemässigt men vi vet ju alla att det är insidan som räknas? ;-) Imorgon är det som sagt dop och vi ska vara i kyrkan redan kl 11 för att duka upp osv men sån tur är så har jag min familj och Richards föräldrar som hjälper till.

Jag är både nervös och galet stressad inför morgondagen, jag som tyckte jag hade framförhållning och inte alls mkt att göra - tji fick jag.. Önskar att jag hade planerat lite bättre så jag kunde vara mer närvarande när min familj var här idag men vi får i alla fall lite kvalitetstid imorgon också innan de åner hem.

Nu ligger lillfisan i sin säng och vi i våran, håller tummarna för en bra natt och att lillskruttan som inte sovit nånting under dan, låter mig sova i alla fall 3 timmars intervaller.. Sov så gott allihopa och håll tummarna för att dopet och allt runt omkring går bra :-)

Natti natti!


Majskrokar del 2.


Majskrokar.

Idag var det premiär för majskrokar, man kan ju inte överdriva när man säger att det var succé i alla fall.
Och självklart var papi med och föreviga detta ögonblick ;-)


Playdate.

Idag har vi haft sötaste Mio på besök :-)


15 maj 2012

Igår var vi hemma hos Mia och Noella med Carro och Wilda, vi hade en jättemysig lunch och som alltid blev det en hel del skratt :-) Jag fick även besked om att Alfons mår bra, troligtvis fick han en sträckning i nacken och eftersom dom inte hitta nåt fel på honom och han nu är som vanligt, är det bara att vara glad och lättad.

Inatt fick även min kompis en liten dotter, all lycka till er!
Jag funderar på att börja baka inför dopet, kanske inte är nån idé att ta allt i sista sekund ;-)

Bilder från igår


Natti natti

Nej, nu är det dags att försöka sova. Lillfisan ligger och sussar sött i sin säng och med tanke på hur mycket hon har sovit idag under dan så hoppas jag att hon kan sova ordentligt inatt i alla fall, hon har sovit flera timmar under dagen och det har inte hänt sen hon var nyfödd - om ens då.

Vi har haft en mysig grillkväll hos svägerskan och hennes sambo, jag fick dock lite tråkiga nyheter om min hund som mamma och pappa "adopterade", jag önskar med hela mitt hjärta att det inte är allvarligt och att dom kan hjälpa honom!

Imorgon ska vi hem till Mia och umgås lite så det är bäst att jag försöker somna nu när ögonlocken börjar kännas tunga, god natt på er!


Bloggdesign.

Idag gjorde jag klart Sarahs bloggdesign, gå in och se resultatet vettja :-)
Tveka inte att höra av dig om du också vill ha en ny design eller kanske bara en lite roligare header :-)



Här är även Carros header som jag gjorde för ett tag sedan:


Medans jag pysslar..

sover lillfisan så skönt på soffan :-)


God morgon!

Återigen så är man vaken alldeles för tidigt.. Matade lillfisan vid 6 och jag kan inte somna om.. Det kan bero på att min mage skriker efter mat men också för att jag har en storstädning att ta tag i då jag fastnade framför datorn igår med en himlans massa bloggdesignande ;-)

Jag är konstigt nog taggad inför storstädningen, jag gillar känslan jag får av att se resultatet, det är rent och fräsch och det luktar gott (inte för att det normalt ser ut som en svinstia hemma hos oss men ni fattar) ;-)

Funderar skarpt på att gå upp, blir nog ingen mer sömn för mig asså..


Underbara läsare

Jag blir så glad när jag ser att fler och fler är intresserade av en ny bloggdesign! Det värmer mitt kreativa hjärta ;-) Som jag sagt tidigare så är det bara att maila mig era önskemål, speciella bilder osv. En ny design kostar 100 kr och då gör jag om hela bloggen så klart och inte bara ny header.

Mikaela, jag kan inte komma in på din blogg då den är lösenordsskyddad, maila mig om du är intresserad! Jag gör jättegärna en ny design till dig :-)

Shit vilken bra lördag det här blev! Inte nog med att vi fick shoppat lite idag, jag fick pengar av f-kassan och jag vet inte varför, fotografen som skulle fota My's dop var bortrest men vi fick nu besked om att han kan fota - min lycka är gjord! Tack Magnus!

Och så har jag nu ett par bloggdesigner att pilla med - sweet, sicken lördag!
Nu blir det lite middag, pasta carbonara och sedan ska här städas! :-) Lika bra att passa på när man är in da mood änna ;-)

Patetiskt.

Till dig "Anonym" som kommenterade mitt korta inlägg om Anton Hysén:

Först, alla heter inte Glenn i göteborg (det är så uttjatat och bara tråkigt) och har du inget vettigt att säga så kommentera inte, alla kommentarer granskas innan de godkänns och att du ens tror att jag kommer publicera en sån kommentar är ju patetiskt. Du förtjänar inte ens den uppmärksamheten jag ger dig här men detta är bara för att jag blir så jävla irriterad på alla patetiska och trångsynta människor där ute.

Har du inget vettigt att säga; säg det inte!
Här finns ingen plats för skitsnack.

Fredagsmys


Vackra ting.


Hemmagjorda burgare.

Dagens middag jao, gotteligott var det ;-)


Tack, det uppskattas verkligen!

Jag har fått väldigt mycket respons på min nya bloggdesign och det är jätteroligt att höra alla era fina kommentarer, det som är ännu roligare är att det är flera som säger att jag "gärna för göra min också" haha. Så jag tänkte faktiskt försöka dra igång ett litet projekt, har ni tröttnat på eran bloggs utseende och vill ha nåt nytt och fräscht men inte vet var du ska börja eller helt enkelt vill ha lite hjälp?

Hojta till! Jag hjälper dig gärna, lämna bara en liten kommentar om vad du är ute efter eller om jag får helt fria händer. Har du någon speciell bild du vill ha får du mer än gärna maila den, min mail hittar du under min profilbild.

Kom igen nu! Jag har inget projekt på gång just nu ;-)

Äntligen rättvisa!

Jaaaaa! Jag tycker synd om Tobbe som är så grym men äntligen slipper man se Camilla H i Let's dance! Rättvisa at last!

God natt!


Den onde, den gode & den fule, hahaha!

Ja om inte Camilla H åker ut idag så är det ju nåt som är fel!? Orkar inte se hennes fejja på tv längre, urk.


Jao.

Antoooon Hyseeeen!


Let's dance!

Intagit sängen och hoppas lillfisan somnar snart så man får ligga och slappa i lugn och ro framför Let's dance och sen New girl, på tal om New girl; hur bra är inte den?!
Trodde inte jag skulle gilla den serien men jag tycker den är himla härlig :-) vad tycker ni?


New York super fudge chunk.

Igår ringde älsklingen och sa att han egentligen ville överraskat mig med en av Ben&Jerry's nya smaker som jag bloggade om men tyvärr hade inte affären den som jag helst av allt ville ha och då frågade han vilken smak jag ville ha istället. Jag är en inbiten Cookie dough ätare och kände nu att det var dags att pröva en annan smak, jag skulle kunna testa alla smaker men får ta en åt gången ;-)

Jag skulle sparat den till imorn egentligen men jag känner att jag behöver lite gott nu när jag mått så dåligt idag och jag känner att mitt huvud blir tyngre och tyngre.

Nu ska här mumsas! Nam nam!


Middag!

Efter att ha varit på en jättelång promenad med Carro och Wilda så blev jag jättedålig, mitt huvud höll på att explodera och jag var yr och spyfärdig. Jag fick i mig en knäckemacka och lite "varma koppen"-soppa + en huvudvärkstablett och kände mig betydligt bättre efter en liten stund. Jag insåg då att jag blev troligtvis så dålig pga att jag ätit för lite, jag fick i mig 2 st rostade mackor till frukost och med tanke på vår långa promenad och det fina vädret ute så borde jag ätit bättre.

Jag måste verkligen skärpa mig och speciellt för My, det går ju inte att amma henne om jag själv inte får i mig tillräckligt med mat, inte konstigt att man blir alldeles svimfärdig och spyfärdig. Jag fick gjort lite soppa till middag, det var snabbt och enkelt och sååå smarrigt!
En riktigt krämig thaisoppa med chilli och färsk bladpersilja. Riktigt nam nam!


Changes are good.

Nu är nya designen i stort sett färdig, jag sitter och pillar med nåt litet emellanåt men för er som läser så ser den väl ganska färdig ut? Vad tycker ni?

Jag måste erkänna att jag är skitnöjd!
Tänk vad man kan hitta på när man är sjuk och har en liten sjuk tös så mannen vab:ar och man helt plötsligt får lite extra tid ;-) Vi känner oss mycket bättre så imorgon ska jag ringa till F-kassan och friskanmäla mig och sen ska vi ut på en långpromenad med Carro och Wilda om vädret tillåter, idag har det ju regnat och jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt.

Visst vill man bara slänga på en film och krypa ihop på soffan under en härlig filt?
Tror faktiskt det blir till att krypa ner i sängen snart, laddar som f-n för Grey's Anatomy!

Fusion, såå 2012.

Idag gick jag bananas och gjorde indiska biffar med vitlök, chilli och fetaost. Till det hade jag bulgur och tzatsiki. Oh yes, indiskt möter grekiskt - Emma goes fusion! Gott vare också ;-)


Core.

Jag såg en reklam nyss för Ben&Jerry's nya tillskott, är det någon som har testat?
Jag skulle kunna ta allihopa men efter som jag är svag för Cookie dough så är jag väldigt nyfiken på dough-ble whammy ;-) Nom nom!


I brist på annat..

Jag tänkte ändra om i utseendet på bloggen. Igen. Jao, men jag kände nu att det var dags att ändra om lite och försöka mig på lite nya roligare saker. Vi får väl se hur det går men så länge kommer det se ut som skiiiiit här men den som väntar på nåt gott.. ;-)

Håll ut! Man är ju inte snabbast i stan och någon expert är man ju absolut inte.


Svacka.

Igår var vi i sthlm nästan hela dagen och gick runt halva stan kändes det som :-) Dock så känns det mer idag, både jag och lillfisan är snorförkylda, febriga och natten har vart allt annat än rolig :-( Jag har haft magkramper som heter duga, undrar om det var maten jag åt ute igår? Lillan har inte haft ro att sova heller, näsan är så snorig att hon har haft enorma problem med andningen, är det nån som vet när dom lär sig andas med munnen på riktigt?

Idag har vi papi hemma och jag har redan fått tagit igen 2 timmar sömn, mer kommer behövas för att man ska känna sig halv ok i alla fall.. Jag hoppas bara lillfisan blir frisk snart, nästa helg är det ju dop :-)

Medans mami är och handlar..

passar lillfisan på att ta över ratten ;-)


I'm addicted I suppose, man I love these shoes.

Vad gör man när man går upp halv 6 på söndagmorgon med en bråkig tös? Jo man sätter sig och kollar igenom Brandos alla 13478 st par skor och väljer ut ett par favoriter att visa upp här på bloggen. Skotokig och uttråkad? JA.



Alla dessa skorna kan få flytta in i min garderob vilken dag som helst, me love!

s-u-c-k

Sömnlös i södertälje.. Upp och äta frukost då kanske..?


Så det kan gå..


Heja heja

Lite knep och knåp såhär på eftermiddagen, pensionärspoäng? lite kanske men det är fan kul :-)

If holding hands is too descret, lets make out in the middle of the street.

Om jag någon gång i framtiden skulle få välja ;-)


Älskar..

när lillan är så trött att hon somnar helt av sig själv, då blir mamma stolt! :-)


Vår lilla fisk ;-)


Prep.

Nu har jag äntligen kommit igång med dop-planeringen på riktigt! Det känns riktigt bra och jag hoppas att vi får ett jättefint dop. Nu under förmiddagen så har jag gjort fjärilar som jag ska ha som skyltar till alla bakverken, det ska vara en för t.ex bullar, en för varje tårta så man vet vad den innehåller mm. Tror det kan bli riktigt gulligt!

Nu håller jag på och kikar lite på tårtfyllningar, jag tänkte göra två stycken tårtor, den ena ska ha chokladmousse och den andra ska ha vaniljmousse som bas. Frågan är nu vad man ska ha till dessa baser? Jag tror jag ska ha Ahlgrensbilar fluff i den med vaniljmousse och kanske någon päronmousse i den med choklad.

Vad tror ni om det? Låter det som en god kombo eller kan det bara bli konstigt?


4 maj 2012

Sovmorgon! Yes, efter att vaknat vid 4-5 imorse vaknade jag till en kort stund när Richard skulle till jobbet, My sov och fortsatte sova till kl 10. Det var precis vad jag behövde! Min hals håller på att reta gallfeber på mig idag, jag har så ont och det kliar nåt så fruktansvärt.. Jag vill inte bli sjuk nu!


Myspys med mammor och barn.

Idag har vi haft besök av Mia och Carro med sina småflickor, det var supermysigt. Wilda var dock i farten och fick tag i My's hår och sedan även i örat, man får vara snabb när Wilda är med hehe, det är henne man ska passa sig för i sandlådan haha ;-) Eftersom jag inte fick somnat om imorse så kan jag erkänna att jag nu är helt slut! haha. Mysan ligger i sin säng och jag tror bestämt att jag ska ta och sova en liten stund jag med innan det är dags att göra middag.

Älsklingen har övertid idag, som vanligt på torsdagar så jag har ett par timmar till innan han kommer hem och då är det lika bra att passa på att vila :-)

Mmm

Ett mellanmål ute på en stekande het balkong känns ju inte fel om jag ska vara ärlig ;-)


1 maj.

Idag är det dags att ta tag i alla måsten igen, det blev inte så mycket gjort igår och idag spyr jag nästan på att se all skit och jag måste nästan säga att det kliar lite i fingrarna på mig. Just nu håller jag på och möblerar om lite i lillfisans rum, jag delar av lite så att hon får en speciell liten lekhörna bland annat.

Jag passar även på att rensa bland alla påsar man samlar på sig, vad är det ens i påsarna?? Känner ni igen er? Jag tror knappast att jag är ensam om det "problemet" ;-) Richard är iväg och fotar sin svåger när han kör cross, solen steker på bra ute på balkongen så jag funderar skarpt på att sätta mig där en stund också medan lillan sover. Men först ska jag försöka få bockat av så många måsten som möjligt medan hon sover för sen när älsklingen kommer hem då blir det inte mycket gjort.

Då är man helt plötsligt två stycken som har saker att göra, vem vinner?

Hur ska ni fira första maj då?

RSS 2.0