k ä r l e k ♥

Mina fina älsklingar ♥



Gott nytt (h)år!

Så var sista dagen på 2011 kommen. Solen skiner ute, gräset är grönt - vad hände med vinterkyla och snö? Aja, man längtar ju ännu mer till vår och sommar i alla fall, snart så :-) Idag bär det av till Strängnäs och svärföräldrarnas stuga. Det blir god mat och gott sällskap utan en himlans massa smällande.

Jag tycker faktiskt att smälla smällare och raketer är som att vaska en fin flaska skumpa - fullkomligt idiotiskt. Det må vara vackert att se på men jag tycker det är bortkastade pengar.

Om jag hinner så slänger jag i mina nya extensions också, har sagt det i över en vecka nu men tiden räcker inte till, nu sover lillan och det är några timmar kvar tills vi ska åka. Ni får väl helt enkelt hänga kvar och se ;-)

Hej igen,

En vecka har gått sedan senaste uppdateringen och vi är nu hemma i slöddertälje igen. Hoppas att ni också har haft en riktigt härlig jul? Min jul har varit den bästa på många, många år! Julafton spenderades hos oss med Richards familj, tomten tyckte att My hade varit väldigt snäll i år ;-)

På juldagen åkte vi ner till min familj, dom fick träffa vårt lilla underverk för första gången. Det var ett par riktigt härliga dagar vi hade på västkusten med min familj och mina härliga vänner. Jag ska erkänna att längtan tillbaka växte sig större än nånsin på hemvägen.

Nån dag. Nån dag ska jag tillbaka.

Längtar redan till nästa gång vi åker ner, det blir nämligen när jag fyller 25 i februari. Tiden går så fort så man hinner knappt reagera. Snart är det väl sommar också, skönt!
Men först, nyår. Imorgon är sista dagen på 2011, som faktiskt har varit förbannat bra och 2012 kan bara bli bättre :-)

Då jag inte har haft varken tid, ork eller lust att fota allt som man fått i julklapp så kommer här en liten summering bara på vad lilla My fick i julklapp. Bilder kommer när jag orkat fota ;-)

- Mumin babygym
- Massa mumin saker (skål, skallra, bok, snuttefilt mm)
- Kläder, skor
- Åkpåse
- Nappar
- Nappbox från Cult design + en speldosa från Cult design
- Sängkläder
- Spargris med lite innehåll ;-)
- Tavla från Formeli
- Mjukisdjur

och mycket, mycket mer. 

Vår prinsessa.

Idag blir vår lilla sötnos 1 månad, tänk vad tiden springer iväg!


Dan före dopparedan!

Imorgon är det julafton, hajjar ni?! Vart tog 2011 vägen?
En sak är säker, 2011 har vart ett förbannat bra år och åren som väntar kommer bara bli bättre! :-) Idag vankas det storstäd (jag borde tagit tag i det redan men jag och lillan valde att somna om och vaknade halv 11, sen har lillan vart vaken och hon somnade precis i sin säng). Älsklingen får dessutom sluta lite tidigare idag vilket gör att vi nog beger oss till Kista för att kika i butiker, köpa en o annan klapp såhär i sista minuten kanske och ja, fixa en massa ärenden helt enkelt.

Nu när lillan sover så har jag fått duschat i alla fall, nu ska jag bara byta kläder och dra på vardagsansiktet så man kan med o visa sig ute ;-) Vi lär ju bli borta ett tag så storstädningen får väl bli till uppesittarkvällen då, dammsugaren i ena handen och bingolotten i andra - multitasking på hög nivå, vi mammor kan! ;-)

Julmys.


Sömnpiller.

Lillan sov lite mer än 2 timmar förut så jag fick faktiskt gjort en hel del, jag tog hand om disken, rensade bland en massa papper i köket, hängde upp en stjärna i vardagsrummet, fäste högtalarsladden längs golvlisten (jag är så trött på att se sladdar ligga på golvet - tänk om allt vore sladdlöst?! U n d e r b a r t)

Jag känner mig nöjd, mycket nöjd.

När lillan vaknade förut var det dags för blöjbyte + mat, sen var hon vaken i cirkus en timme. Jag hade velat ha henne vaken lite längre eftersom det underlättar när vi ska natta henne sen men nu så började hon skrika en massa och var hungrig igen så jag matade henne och hon slocknade i typ 2 min och nu är hon vaken igen så snart blir det blöjbyte igen och sen mat och därefter läggdags.

Hoppas innerligt på en bra natt.

Nu slockna hon igen.
Farligt att ligga i mammas famn tydligen ;-)


Come dance with me.

Lillan ligger och sover, hon var så duktig på bvc och det tar på krafterna att vara ute på äventyr :-) Vi hann inte med så mycket mer än besöket hos bvc, får ta alla ärenden imorgon istället. Vadå vara ute i sista sekund? Nja, nästan i alla fall. Nu fick jag nästan lite panik, insåg att diskhon är full med skitig disk och jag har inte planerat någon middag och klockan är snart 4 vilket normalt brukar betyda att älsklingen slutar jobbet.

Men så kom jag lika snabbt på att idag kör dom ju en timmas övertid, jag behöver alltså inte stressa, härlisch! Jag ska dock ta och passa på att diska i alla fall nu medan My sover, hon har sovit cirkus en halvtimme nu och lär sova i alla fall en timma kanske två till.

My är nu 4 veckor och 1 dag. Hon är 52cm lång och väger 3,7kg, mammas flicka växer så fint :-)

Du skitiga disk, här kommer jag!

2 dagar kvar och inte en enda klapp.

Jahapp.. 2 dagar kvar till julafton! och inte en enda julklapp har man fixat. Eller jo, en klappis till Fia har jag fixat och sedan har vi ju köpt till våra familjer. Köpte ju två grejer till lillan igår men jag står fortfarande i valet och kvalet om jag ska slå in eller inte, orkar jag? hehe.

Om en timme bär det av ner på stan, ytterligare ett besök hos bvc väntar fast idag skulle vi inte träffa vår ordinarie bm utan det var tydligen nån annan, blir spännande. not. Sen blir det väl att kika i butiker en liten stund, se om man kommer hem med nån julklapp trots att man inte skulle köpa något ;-)
Älsklingen ska ju ut på hemliga ärenden trots att vi sa att vi inte skulle så nu får jag väl också ge mig ut på hemliga uppdrag, haha.

Dille på paljetter.

Såg nu på nelly dessa underbara plagg prydda med paljetter, trodde inte att jag skulle fastna för plagg dränkta i paljetter men blev fullkomligt kär i den vita klänningen och hur snyggt är inte det gröna linnet? Me like!


Julshopping.

Idag köpte jag en pyjamas och en body till lillan, lite tidiga julklappar :-)
Jag blev alldeles kär i pyjamasen när jag såg den första gången, den är såå fin. Båda plaggen kommer från KappAhl.



Hur gör ni med julklappar till era barn som är under 1 år? Slår ni in dom och öppnar dom på julafton åt barnen eller köper ni bara grejer till dom utan att slå in? Så små barn kan ju kanske inte alltid öppna paketen själva och förstår kanske inte ens vad allt handlar om.


Snart söndag.

Nu närmar sig helgen med stormsteg och på söndag bär det av till min familj, wiiee! Jag tänkte börja redan nu att packa lite inför nästa vecka och städa inför helgen, sen lillan kom så har jag märkt att allt kräver mer planering. Eftersom jag är hemma på dagarna så har jag ju möjligheten att planera mer också, sen kan man väl diskutera hur kul det är att ha allt planerat hela tiden men det känns som att det är det som behövs för att få lite ordning och rutin på saker o ting i början.

Nu ligger lillan i sin säng och sover så nu får jag passa på att få lite gjort :-)

Måndagsmys.

Idag har jag och lillan vart nere på stan och fikat med ett par andra mammor och deras små, det var riktigt trevligt och trots snö och slask så var det faktiskt skönt att komma ut lite. Nu ska jag bara ta en promenad med Alfons och sedan ska jag lägga mig på soffan och mysa med lillan :-)

Idag kom lillans första barnbidrag också, wiiee :-)
Nej nu måste jag gå ut, sen ska min lilla sugpropp matas och sen blir det måndagsmys på soffan!

Alfons.


Alfons premiär i nya täcket, det kommer verkligen komma till användning i det här skit vädret :-)


Fjärde advent.

Det blev inget bloggande alls igår, det fanns ingen tid. Vi var förbi Ikea och köpte ett par grejer, sen kollade vi in Skärholmen. Älsklingen ville köpa den där tröjan med flaggan på till mig, tror ni den fanns i min storlek? Nej, bara stora storlekar.. Snacka om att jag blev besviken. Jag blev ju nästan kär i den tröjan.

Vi stötte på Richards kompis och hans tjej som jag snackat en del med det senaste, det var väldigt roligt att träffa dom och deras lilla Mio som är såå söt! Sen var vi ju på julbord igår på Gondolen i Sthlm, det var sjukt lyckat! Vi åt och åt, jag drack alkohol för första gången på 9 månader. Det var spännande. Eller inte, hehe. Det smakade faktiskt inte så bra som jag trodde att det skulle göra, kanske var cidern jag drack som var lite för strong för min smak men helt ärligt så känner jag inte längre något behov av att dricka alkohol. Man kan väl unna sig nån gång men det är verkligen inte som "förr" och det tycker jag faktiskt är skönt.

Nu ligger lillan här i soffan med mig, hon sover så gott så :-) Hon var lite ledsen igår när vi hämtade henne från farmor och farfar och när vi kom hem så ville hon inte sova ensam så hon fick faktiskt sova på mitt bröst inatt. Ibland tycker jag faktiskt att hon kan få det om hon är ledsen och kanske hade man lite dåligt samvete för att man lämnade henne en hel kväll men det gick ju bra och det är lika bra att man vänjer sig för det kommer ju komma fler gånger i framtiden då man kanske behöver barnvakt. Hur som helst så tog det max 2 min innan hon somna på mitt bröst och jag sov jättebra inatt, var galet trött efter allt ståhej som var under dagen.

Jag tänkte försöka ta och städa lite nu när lillan ändå sover, det är ju fjärde advent och nästa helg är det julafton, som för övrigt ska firas hos oss i år. Man kanske skulle haft en julgran i alla fall då? Äsch, det får gå ändå ;-)

Hoppsan, nu har jag strax en bajsblöja att ta tag i också!

Gräsänka.

Ja, älsklingen är ute på partaj med jobbet och jag sitter hemma med lillan och alla djuren. Det är verkligen inget skoj på tv:n, lillan och djuren sover. Vad ska man hitta på? Jag ska ärligt säga att det hade vart förbaskat skönt att gå och lägga sig hehe. Lillan lär ju sova nån timme till i alla fall så man kanske skulle passa på?
Blir ju att hämta älsklingen inatt också så man kanske skulle passa på att få lite sömn medan man kan? Lär ju vara vaken större delen av natten.

Tomten, jag har väl vart snäll i år?

Asså jag vill såå gärna ha en ny soffa..! Soffan vi har nu köpte jag för ca 2 år sedan och jag älskar verkligen den men tyvärr har våra kattskrällen har förstört den.. Den vi har nu köpte jag på Mio och jag såg nu att dom har såå fina soffor och fortfarande kalasbra priser!

Nu har dom kampanjpriser som gäller ända till den 19 februari och det är väl tur att jag fyller 25 den 18 februari ;-) Så ni som känner mig kan ju börja spara till min present redan nu för den kostar en slant ;-)

Jag hittade två stycken soffor som jag blev väldigt sugen på:


Eller:


Jag är dock osäker på om jag fortfarande vill ha en mörkgrå soffa då den vi har nu har samma färg som de ovan. Jag tycker att det hade vart schysst med en ljusgrå soffa. Det som är bra är ju att man kan ta av kuddfodralen så om man tvättar dom ordentligt kanske man kan få en slant för soffan vi har nu, så blir det inte så mycket att lägga på en ny ;-)


Från Lindex till lilla My.

Satt och kollade på Lindex hemsida, hittade ett par saker som jag starkt funderar på att köpa till lillan i julklapp, visst är dom söta?


Klappeliklapp.

Jag har hela tiden sagt att det inte finns något direkt jag önskar mig i julklapp i år, jag fick allt jag kunnat önska mig när vår lilla My kom till världen! Och eftersom jag och Richard har bestämt att vi inte ska köpa något till varandra så kommer det ju bara bli klappar till My i år.

Igår frågade Richards mamma honom vad han önska sig i julklapp och han hade ett par saker som han önska sig och det är klart att jag är sugen på att köpa något till honom i alla fall ;-) Men för er som undrar vad JAG önskar mig, för ja - det finns ändå nåt litet jag önskar mig - förutom dom dyra men otroligt fräscha kläderna jag blogga om igår, som för övrigt älskling finns på nelly.se under kategorin Senast inkommet kvinna ;-) hehe - så finns denna tröjan på Gina Tricot och jag är helt förälskad i den, jag har suktat efter den sen jag såg den i blått för ett bra tag sedan men såg nu till min besvikelse att den är borta från hemsidan men hur fräsch är inte den i vitt??

I LOVE!

och den kostar bara 199kr så man blir ju inte direkt rånad
(älskling jag har strl Small ;-)
 


Bvc premiär.

Yes, nu har man kommit hem från BVC och tror ni inte att det börjar ösregna precis när man kommer hem - här snackar vi tur ;-) Surt att man var tvungen att gå ut med hunden bara, haha. Tji fick jag.
Lillan var idag 52cm lång (hon har alltså växt hela 5cm sen hon föddes) och vägde 3,6kg vilket gör att hon sedan hon föddes har gått upp lite mer än 400g. Hon ökar fint både i vikt och längd så det är roligt. Vi ska tillbaka nästa torsdag.

Nu ligger hon i sin säng och sover, jag skulle dock vilja väcka henne för jag vet att hon är hungrig och sen har jag en del sömn att ta igen då natten var allt annat än rolig.. Inte nog med att jag hade rethosta och fick hostattacker titt som tätt men lillan åt och åt, fick blöjan bytt, åt lite till och somna i min famn ett flertal gånger - skönt tänkte jag, tills jag la henne i sängen. Då var hon inte alls trött längre. Hon skrek som bara den så fort jag la ner henne i sängen och när jag tog upp henne så somna hon i min famn. Så jag la ner henne igen efter att ha vaggat runt lite i hennes rum. Hon somnar till och jag tänker "skönt!" MEN när jag går in och lägger mig hör jag i babyvakten hur hon börjar böka runt och efter en liten stund gallskriker hon igen.

Jag var uppe halv 12, kl 1, halv 4 och sedan vakna jag när älsklingen väckte mig strax efter kl 6 (jag skulle ju ha bilen idag så jag vart tvungen att köra honom till jobbet). Varje gång jag gick upp under natten och tog hand om lillan och sedan gick och la mig igen, fick jag gå upp ytterligare en eller två gånger bara några minuter efter att jag lagt henne. Så ja, inatt vart det ett jäkla springande fram och tillbaka och jag övervägde nästan att flytta in min säng i hennes rum.

Come to mama.

Lite som mamma vill ha ;-)


Mysdag.

Lillan ligger nu mätt och belåten här bredvid mig i soffan och väntar på pappa som borde vara hemma när som helst. Vi har haft en jättemysig dejt på stan med Mia och hennes lilla Noella som är 2 dagar äldre än My :-) Det var kul att höra om hennes förlossning och hur allt är nu efteråt.
Vi ska ses igen nästa vecka, längtar redan :-)

Nu ska jag ta och förbereda middagen, sen har vi tvättstuga - yey..!

Kalla torsdag.

Om en timme ska jag och lillan röra oss ner på stan för att möta upp Mia och hennes lilla Noella. Ska bli såå skoj att träffa dom, vi har inte setts sen vi fick barn. Senast var ju när vi var nere på stan och gick och pratade om våra små knyten (samma kväll som vi åkte in till sjukan för jag trodde vattnet hade gått.)

Det är riktigt fint väder idag i alla fall, kallt men soligt så det passar perfekt att ta en promenix ner så får älsklingen plocka upp oss efter jobbet ;-)


God kväll.

Nu är det strax dags att påbörja operation nattning igen, det brukar ju som sagt ta ett tag innan lillan väl ger med sig och accepterar att det är dags att sova ;-)
Eftersom hon sover mest hela dagarna tror jag att det underlättar om man försöker hålla henne vaken lite på kvällen när hon väl är vaken. Dom säger också att man ska börja sätta rutiner, alltså göra samma sak varje kväll typ så hon känner igen sig och förstår vad som ska hända. Det är dock lättare sagt än gjort tycker jag, man har ju en miljon andra saker som man också måste fixa på kvällen så att hitta en bra kvällsrutin tycker jag är skit svårt på ren svenska.

Man försöker väl i alla fall att gå från mys i soffan till att byta blöja och ev. byta kläder till att mata och sedan lägga henne. Eftersom hon fortfarande är inne på 3 timmars intervaller under natten så vill man ju inte lägga henne för tidigt heller. Jag brukar få gå upp vid halv 1, 3 och halv 6. Det känns ändå helt ok.

Hur ser era kvällsrutiner ut för era små?
Har ni några bra tips till en mamma som behöver en bra rutin?


3 veckor.

Idag blir lillan hela 3 veckor, tänk vad fort tiden går!
Nu ligger hon i sin säng och sover så sött och jag funderar på om jag ska ta och plocka undan lite i sovrummet, ta tag i sånt man inte hinner annars. Tror faktiskt också att jag ska passa på att ta fram några outfits till julbordet på lördag, alltid skönt att ha några alternativ så man inte står där på lördag och får panik hehe.


11-12-13

Ja det får vi ju bara uppleva en gång, 11/12/13 - coolt.
Lucia och allt idag, vad ska man hitta på då tro? Lillan har sovit i ett par timmar nu så man har fått gjort lite nytta i alla fall, jag har fått diskat och rensat ut mitt smink - ääntligen!
Tänk vad mycket smink man samlar på sig som man aldrig använder. Jag hade så mycket gammalt smink så en rensning var minst sagt nödvändig. Nu gäller det bara att hålla efter det.

Om exakt två veckor är vi nere hos min familj, som jag längtar!
Tiden går så fort och det ska bli såå skoj att My äntligen ska få träffa sin mormor, morfar, morbror och gammelmormor :-) Och Fia, min underbara Fia - min närmsta vän sen typ 10 år tillbaka. Som jag längtar efter dig! Vi har inte setts sen vi var nere sist och hade babyshower första helgen i oktober så nu ska My även få träffa sin "moster", vi längtar!

Nej, lillan lär säkert vakna snart så jag funderar på om man ska ta sig en snabb dusch.
Sen blir det att göra middag till älsklingen kommer hem.

Trevlig Lucia på er!

Operation nattning.

Gud vad smidigt det gick att fixa faderskapet på lillan, skönt! Känns bra att älsklingen nu står som hennes pappa även på papper. Tycker faktiskt att den proceduren är lite fjantig men jag förstår ändå att det måste göras och nu är det äntligen klart!

Lillan har sovit mest hela dan så nu när hon ligger och trycker och det smattrar i blöjan på henne ska jag passa på att väcka henne, sen blir det blöjbyte och sedan påbörjas "operation nattning". Eftersom hon är en expert på att vända på dygnet så tar det en stund att natta henne och det krävs lite mer planering så för att inte hålla på in på småtimmarna ska jag försöka börja redan nu, så kanske (förhoppningsvis) sover hon om en timme och jag kan krypa ner bredvid min man och kramas lite innan han slocknar, haha.

Lucia imorgon, vi hörs då!
Natti natti!


Tröttisen.


Så var det måndag, igen.

Sov lite knackligt även inatt, tur att man kunde ta igen lite sömn efter att älsklingen åkt till jobbet. Lillan ligger i sin säng och sover så jag ska försöka få tummen ur och få diskat.. I eftermiddag ska vi ner på stan och fixa faderskapet, sen ska jag försöka samla ihop lite mod och ringa sjukhuset och fråga vad dom sysslar med. Jag brukar inte ha problem med att ställa folk mot väggen och speciellt inte via telefon men det här känns känsligt av nån anledning.. Jag kommer garanterat bli tvungen att betala i alla fall men man kan ju ställa dom mot väggen och fråga hur f*n dom tänker.. skamligt.


Mitt hjärta.

Lite morgonmys med världens sötaste flicka :-)


Kärlek.


Jag älskar er av hela mitt hjärta!


Mat mat och mat.

Dagens middag: Honungsglaserade revbensspjäll med coleslaw och pommes :-)

Dagens julbak: brända mandlar och rocky road, nam nam.


Publik.

Hade minsann en åskådare när jag lagade middag ;-)


Lördagsmorgonmys.

Älsklingen gick in och jobbade lite extra idag, det gjorde att My och jag låg i våran säng och myste och fick en lååång sovmorgon :-) Såå härligt!

Nu kommer Richard snart hem och vi ska ut med vovvarna, ja idag är det vovve i plural ;-) Vi passar nämligen hans kusins hund då hela hans släkt (typ, förutom oss ;-) är på julbordskryssning idag. Skönt är ändå att hans moster bor i grannhuset och det är där supermysiga Ozzy är. Ska bli kul och se hur Alfons reagerar på att gå ut med en annan hund och jag måste bara påpeka att Ozzy är en rottis på en sisådär 70 pannor haha!

När promenaden är avverkad återstår en himlans massa julbak, som jag längtat! Sen ska jag förbereda middagen, idag blir det nämligen honungsglaserade revbensspjäll med coleslaw och pommes :-) Det blir spännande att se om jag lyckas med detta!

Vad hittar ni på idag då? Handla julklappar kanske?


Min underbara lilla flicka!


Fredags stök.

Så har man haft besök från BVC, lillan vägde idag 3840g så sen vi lämnade sjukhuset har hon gått upp 820g - så härligt :-) Fick två helt oväntade räkningar från sjukhuset idag.. god jul på er med! blir minst en till i alla fall för återbesöket igår.. Jag mår så himla bra i övrigt så mitt blodtryck kan jag nog sköta själv i fortsättningen alt. gå till vår företagshälsa, kostar ju hälften av vad specialist vården tar i alla fall.
Jag har även fått bokat in ett återbesök hos Lena min BM i januari och på måndag ska vi ner på stan och fixa faderskapet sen är Richard pappa till My även på papper.

Tycker det där är lite fjantigt men måste det göras så måste det.
Nu ska jag ta och äta något för det har jag inte hunnit göra idag än.. Inte konstigt att man är lite seg i kolan. Sen är det bara att invänta älsklingen så vi kan åka och handla det som behövs i helgen, lite fredagsmys och lite inför julbaket osv :-)

Julbak.

Nu har jag suttit och kikat lite på recept på julgodis, imorgon blir det att handla lite inför helgen och sedan är jag redo för julstök 2011!

Jag tänkte ta och baka Rocky Road, pepparkakor, brända mandlar och sen blir det nog att göra lite choklad knäck i olika smaker :-)


Stolt mami.

Idag känns allting bara så himlans bra!
Besöket hos läkarn gick helt ok, jag ligger fortfarande lite högre än normalt i blodtrycket så det blir ett återbesök på måndag igen så nu är det bara att hoppas att det går ner ytterligare så slipper jag springa på sjukan nå mer :-)

Lillan har varit såå duktig idag och sovit i sin säng hela dan, hon äter ordentligt när jag ammar henne och sen slocknar hon så gott i sin säng. Precis så som jag önskade att det skulle vara och bäst av allt så tror jag faktiskt att hon gillar sin säng, jag har gjort det gosigt med filtar osv så hon inte har en massa onödigt tomt utrymme utan mer ett gosigt litet "bo" :-)

Nu har hon precis ätit igen och eftersom hon har varit så duktig idag har jag tagit våran goa pläd och gjort en liten bädd för henne bredvid mig här i soffan och ja, hon slockna med en gång ;-)
Älsklingen ska på hockey strax så jag ska slappa och kolla på lite julgodis recept, kanske kan det bli lite julbak och grejs i helgen.

Sen måste jag bara tala om att amningen går jättebra! Jag fick många fina tips och jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna amma på heltid. Nu får hon ingen ersättning alls (tror inte hennes mage klarade av den heller då hon kräktes så väldigt och nu kräks hon knappt nånting) och jag ammar bara. Jag ska helt ärligt säga att jag tycker det är riktigt mysigt! Det enda jag behövde göra var att använda krämen jag köpte och sedan börja handmjölka innan det var dags för lillan att äta men även handmjölka så fort jag kände att det knöt sig i brösten. Jag har fortfarande lite mjölkstockning men det hjälper verkligen att handmjölka lite, sen när det är dags för lillan att äta är det bara att ha en flaska redo i andra handen för så fort hon hugger tag i ena bröstet är det som om någon öppnar en kran i andra, haha!

Hur som helst, livet som mamma är underbart och jag skulle inte byta det mot något i denna värld! Jag är världens lyckligaste och är så stolt över min fina familj.


En liten bild på lillan tidigare idag:


Såhär gott har lillan det nu:


Haaalleluujaaa!

Lillan sov i sin säng inatt, helt utan problem! Jag la henne vid 9-tiden och hon slockna med en gång, sen väckte Richard mig vid tolv då han vaknat av att hon börjat gråta lite. Jag hade inte hört nåt, sov som en stock men jag gick upp så Richard fick somna om. Jag matade lillan och bytte på henne, sen slockna hon strax innan ett.
Jag vaknade vid 4 igen av att hon började böka runt och grymta, matade och bytte på henne och efter lite mindre än en timme så sov hon igen.

3 timmars intervallerna är tillbaka! Wihoo!

Jag har sovit så gudomligt skönt inatt och efter att ha kört älsklingen till jobbet imorse och sedan gått ut snabbt med Alfons så var det dags för lillan att få i sig lite mat. Sen somnade vi så gott i våran säng.

Idag känner jag mig utvilad och pigg!

Jag la My i sin säng förut så att jag kunde få klätt på mig och sminkat mig osv, hon protestera inte utan låg där så sött och kollade runt i rummet. Jag sprang ut en kortis med Alfons och när jag kom in igen hade hon somnat, tror ni jag blev förvånad eller, hehe! Nu har hon sovit i en timme och jag har till och med fått dammsugit - det är ju grymt ju! Jag ska strax ta och väcka henne så hon får ätit, bytt blöja och sedan ska vi åka till sjukhuset då jag ska på en liten efterkontroll av blodtrycket osv.

Kort och gott, idag är en riktigt bra dag!

Duktig flicka.

Nu ligger My i sin säng och tro det eller ej men hon har faktiskt sovit en stund nu och hon sov en stund själv innan Richard kom hem från jobbet :-) Det går framåt. Jag känner mig hoppfull :-)

Frustrerad.

Idag håller jag mig undan gott folk.. Min förkylning tar ordentligt på krafterna och humöret. Lillan har bråkat hela natten och just nu känner jag mig bara väldigt frustrerad. Vi måste vänja henne vid att ligga i sin egna säng, hon måste kunna sova ordentligt där och inte bara på mitt bröst..

Richard gick och la sig på soffan inatt när lillan började bråka.. Sen vakna hon en gång i timmen och ville ha mat men skulle ändå hålla på och bråka.. Jag känner mig grymt frustrerad och speciellt nu när jag är ensam på dagarna.. Jag önskar jag kunde säga att det börja bra men då skulle jag ljuga för just nu känner jag mig desperat och otillräcklig.

Är det nån där ute som har nå bra tips för hur man hanterar bråkiga bebisar?
Hur vänjer man sitt barn vid sin säng? Jag mår dåligt av att lägga henne där och höra henne skrika men kanske är det så man behöver göra?

Hälsningar från sjuklingen

Jag tycker verkligen inte om att vara sjuk.. Att det bara slog till sådär rätt upp o ner också, helt galet! Det blev inte alls mycket sömn inatt och jag hoppas på att få sovit betydligt bättre natten som kommer. Lillan kan vara lite kinkig ibland på kvällarna/nätterna också och det bidrar ju till min sömnlöshet men så fort hon får ligga på mitt bröst och sova blir hon lugn och slocknar på två röda, tro det eller ej men jag sover faktiskt ovanligt bra med min prinsessa på bröstet :-)

Det bli väl ändå att testa att ha henne i sitt rum till helgen, eftersom Richard börjar jobba imorn igen känns det lugnast så. Hoppas verkligen att det kommer fungera att ha henne i sitt rum, håll tummarna :-)

Nu ska jag gosa lite med min flicka :-)

Det vackraste.


Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag älskar dig!


Ny vecka, nya tag.

Så har man vart hos specialist mvc idag, kollat blodtrycket och pratat lite med en läkare. Jag får sluta med en av mina mediciner idag så det blir ett återbesök på torsdag igen, tror aldrig jag spenderat så mycket tid på ett sjukhus som nu i samband med Mys födsel men det är ju så när man får havandeskapsförgiftning och sen vill dom ha extra koll på mig med tanke på hur högt mitt blodtryck var men nu verkar det ligga hyffsat nära normalläge så det är bara hoppas på att jag inte blir dålig av att inte ta medicinen och att mitt blodtryck stannar på normalt igen.

Började känna mig krasslig i halsen igår efter att vi vart ute på dan, det blev värre och värre ju senare på kvällen det blev och natten har inte vart speciellt rolig.. Jag får så ont i magen vid snittet när jag hostar men läkaren sa att det inte är någon fara sån tur är. Min hals är inte alls min vän idag asså.. Usch.

Nu ska jag ut i det fina vädret på en liten promenad med Alfons, sen ska vi åka och veckohandla innan alla Scaniajoner slutar jobbet och det blir kaos i mataffären ;-)

Adventsmys med mitt lilla hjärta.

Älsklinge är och fotar hockey, då passar jag och lillan på att ligga på soffan och mysa. Jag har blivit jättekrasslig i halsen idag, känns inte alls bra.. Det river, det känns tjockt och jag hostar. Urk.
Lillan ligger och sover på mitt bröst nu, där trivs hon allra bäst och det är ju så gosigt att ha mitt lilla knyte liggandes där :-)

Idag var vi ute på lite julklappsjakt men kom hem tomhänta.
Det är ju tur att det är ett tag kvar till jul ;-)

Är ni redan klara med era julklappar?

La familia ♥

Några av bilderna som togs i studion igår på min underbara lilla familj ♥








Mysdag.

Idag har vi irrat runt i storstaden, julmarknaden på Skansen var riktigt härlig! Vi fick se en hel del djur också, ett par ekorrar bland annat - dom är ju bara för söta! Det var dock galet mycket folk men vi var där i rätt tid i alla fall, kön in var inte att leka med när vi åkte därifrån.

Det var mysigt inne i Gamla stan också men där är så trångt och där var sjuuukt mycket folk! Det var poliser överallt också och tydligen så hade det vart nå rån i en guldbutik en stund innan vi kom dit, galet! Skönt att man slapp hamna mitt i det i alla fall!

Vi köpte inget direkt idag, det är så mycket mat och lotterier nuförtiden och det är väl jättemysigt men visst saknar man några stånd med presentartiklar eller sådant. Fanns en hel del fint julpynt dock, men vilka överpriser dom tar på marknader! Vissa saker kan väl vara värt men i det stora hela så är det lite för dyrt för min smak.

Men som sagt, det har vart en super mysig dag med familjen.
Imorgon blir det en sväng till Gustavsberg och Iittala outlet :-)



Min fina man, jag och raceråket med vår lilla prinsessa i :-)


Mot huvudstaden!

Nu pyser vi till Estocolmo för att kika på julmarknader, ska bli såå mys!
Ha en bra lördag gott folk!

Full rulle.

Sambon påminde mig precis om att jag inte bloggat idag, kommentaren blev "Omg, vad ska jag nu läsa?" haha, så jag tänkte slänga upp ett litet inlägg bara. Det är strax läggdags, blev ovanligt sent idag men det gör inget. Vi ska upp ganska tidigt imorgon, lillan har matats så förhoppningsvis slocknar hon snart och sover ett par timmar så blir det inte så många rundor inatt ;-)

Hon har kräkts väldigt idag, två gånger (självklart låg hon i min famn båda gångerna, haha) dränktes jag nästan av spya - men man kan ju inte göra annat än att skratta. Nu ligger hon bredvid mig och jag hör hur det smattrar i blöjan på henne, vilken tur att pappa inte har något vettigt för sig ;-)

Julmarknader imorgon, det blir gamla stan och skansen tillsammans med Richards syster och hennes kille, det ska bli super mysigt! Jag har längtat såå efter julmarknader och blev ju ganska besviken när jag såg att jag missar den som är på Liseberg men men, det får bli nästa år.

Nu säger vi god natt, jag ska försöka vara lite bättre på att uppdatera imorgon :-)

Fredags stök.

Så har man äntligen själv fått duscha och äta frukost, lillan har vart lite gnällig på morgonen. Hon äter och äter och tycks aldrig bli mätt, min lilla igel hehe. Nu sätter man ju inte sig själv först längre heller, det går ju bara inte. Jag ska erkänna att jag är lite spänd för hur det kommer gå på onsdag när Richard ska tillbaka till jobbet..

Då blir det fullt upp och jag är hundra på att det kommer vara lite kaos i början.. Lillan skriker för att hon vill ha mat, Alfons gnäller för att han vill gå ut och där sitter jag i bara underkläder och vet inte vart jag ska ta vägen. Ja, önska mig lycka till nästa vecka - det kommer jag behöva!

Älsklingen håller på i tvättstugan och nu när lillan sover så ska jag passa på att göra mig iordning, sen ska vi åka iväg och handla lite. Imorgon vankas det julmarknader - som jag längtat!!

Ikväll kanske det blir lite pepparkaksbak också, myspys.

Har ni vart iväg på någon julmarknad än? Har ni nå tips på nån som ni tycker att man borde besöka?

Sweet child of mine.

Lillan var jätteduktig i studion idag, det var väl ett par stunder då hon inte var alltför nöjd över att mamma skulle väcka henne och byta kläder på henne hela tiden, hehe. Jag har ännu inte sett några av bilderna men jag känner på mig att det blev ett par jättefina bilder :-)

Efter att ha lagt världens pizza i mammas knä ligger My nu och sover som en stock, inte lätt att vara liten hihi. Jag överväger nästan själv att lägga mig en stund, har grymt ont i kroppen och jag känner mig inte direkt pigg i skallen heller.


1 december

23 dagar kvar till julafton, i like!
Startar dagen med en ordentlig frukost och julmusik. Så härligt. Jag ska strax göra iordning lillan som ligger och sover så sött, det blir premiär för henne i studion idag. Det ska bli så roligt att se vad hon tycker om det men har hon fått nåt efter sin mamma eller pappa så kommer hon trivas ;-)

Nu ligger hon och drömmer, min lilla skrutt ♥


RSS 2.0