Juligt värre

Fick hem lite reklam från Jotex idag och jisses vad mycket fint dom har, speciellt nu inför jul. Jag vet att det är tidigt att börja med julpynt och sådant men visst blir man lite sugen när man ser allt pynt i butikerna? Julmusten, pepparkakorna och till och med julskinkan har ju till och med hittat ut i hyllorna!

En macka med julskinka och senap hade ju inte vart fel just nu.. åh vad sugen jag blir! Jag köpte vanlig kokt skinkpålägg idag, kanske ska ta och improvisera? Nej, jag måste hålla mig. Jag måste.

Här är några av mina julfavoriter från Jotex i alla fall:


Slapptask

Vad skönt det är att ligga på soffan och inte göra ett skit. Det brukar låta så varje kväll från mig har jag märkt men idag känns det faktiskt extra gott. Amningskursen var riktigt bra och jag tycker man fick mycket bra info. Vi fick se filmklipp från Karolinska i Solna, man blev ju allt lite tårögd när man såg dom små liven ligga på mammans bröst och ta sina första andetag ute i den stora världen.

Helt fantastiskt.

Idag är en bra dag helt enkelt, älsklingen fick ledigt mellan jul och nyår vilket gör att julafton firas med hans familj och på juldagen åker vi ner till min familj och stannar där ett par dagar. Jag längtar såå efter jul, ni anar inte! Kursen idag gjorde att jag längtar ännu mer efter vår lilla ängel ♥

Jag fick fixat ett sådant här idag med, inte en dag för sent:


Bebis vecka 37

Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går genom födelseplanen som ni tidigare har skrivit tillsammans.

Barnet är nu ca 35 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 3 kg. Barnet betraktas nu som fullgånget. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten.  Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen.

kunde inte låta bli

Tog en snabbtitt på Nelly, jag blev kär.


Kofta från Odd Molly, jag vill ha. Den ljusgrå är ju helt underbar.
Men det är den mörka också. Vilken tycker ni?


Vi börjar denna veckan med..

att köra älsklingen till jobbet, sovmorgon - vad är det? Jag ska på amningskurs idag och måste även fixa en patientbricka så idag var det min tur att ha bilen - woop woop!
Både jag och Richard reagerade imorse på att det var ovanligt ljust ute, tänkte ni på det? Nu när man har ställt tillbaka klockan en timme så borde det väl ändå vara mörkare på morgonen?
Nåja, när jag kom hem igen blev det en liten morgontur med Alfons och sedan kröp vi ner i sängen och sov ytterligare två timmar - det var behövligt!

Nu har fastighetsskötaren varit här också och kollat på proppskåpet, jag kanske inte nämnt det men spisen dog ju i lördags när jag stod och lagade middag - K U L . Jag hade väl hoppats på en ny spis men han såg något som var trasigt i proppskåpet och bytte det så vi får väl se hur länge det håller. Annars kan vi ju hoppas att det är nå fel på den gamla spisen ;-)

Nu ska jag ta och fräscha till mig, gå på långpromenad med Alfons och sedan beger jag mig mot sjukhuset. Vi hörs i eftermiddag igen gott folk.

Ciao.

jul, jul, underbara jul.

Det är ett tag kvar men fan vad jag längtar till julen!
Allting blir så mycket mysigare under julen tycker jag. I år blir det extra mysigt eftersom vi har lillan. Det är 3 veckor kvar till beräknad BF, sinnes vad tiden går fort! Jag tror att hon kanske till och med vill ut lite innan, älsklingen har tippat på den 30/11 men jag tror det blir någon gång mellan den 20-27/11. Vi får väl se vad vi landar på, hur som helst så är det ju snart och jag längtar som en tok efter min lilla ängel!

Idag har jag börjat känna lite "smärta" eller tryck kanske man ska kalla det för, jag vet inte vad det kan vara men jag kände det när vi var ute och gick tidigare idag. Det var som en tryckande känsla från magen till "dom nedre regionerna" hehe. Det kändes precis som om lillan ville komma ut, det kändes lite små läskigt men som sagt - det är ju snart dags så jag lär väl känna ett och annat de kommande veckorna.

Magen har ju sjunkit lite också, jag har känt det en del just när jag sitter och jag känner mig nästan konstant kissnödig och vi ska inte prata om att gå i trappor, haha.

Nej, nu ska jag ta mig lite glass och bara gotta mig, jag är grymt trött så det blir nog inte mer skrivande för min del idag men jag är tillbaka imorgon och imorgon vankas det ju amningsföreläsning - som jag längtat!

Ciao mina vänner.

we love Mumin ♥


julmust & kanelbulle

Det blev ingen barnbasar för våran del. Vi tänkte gått dit och kollat lite vad som fanns och skulle vi hitta något skulle vi gå och ta ut pengar men till vår besvikelse så var det ju inträde.
Vi har aldrig kontanter på oss heller, inte ens småmynt så det var lite surt och då sket vi i det. Vi missar nästa gång också säkert för då ligger jag förhoppningsvis på BB eller så är jag hemma redan med min lilla ängel.

Det får väl bli ett basarbesök nästa år, när man har tid.

Trött som få är jag i alla fall, älsklingen är iväg och fotar lite hockey så jag myser i soffan med lite julmust och en kanelbulle. En liten powernap skulle sitta fint men funderar på att måla klart avlastningsbordet i hallen. Vi får se vad det blir :-)

Vad har ni för er denna ruggiga söndagen?


Vintertid.

Vaknade olagligt tidigt idag, kvart över sju närmare bestämt. Vi ska förbi fotostudion en snabbis nu på morgonen, älsklingen har ett par fotningar bokade idag så det blir lite prep nu på morgonen.
Efter det ska vi kolla in barnbasaren som är i AXA sports center, har aldrig vart på en barnbasar men det verkar populärt och nästa gång så kanske man ligger på BB så vi får passa på ;-)

Hur många var det som glömde ställa tillbaka klockan förresten? ;-)
För det var väl tillbaka? Icas reklam är ju lite förvirrande, haha.

Missnöjd läsare

Jag fick precis en kommentar ang. mitt inlägg "pengar under bordet sökes", denna kommentar kommer uppenbarligen från en som inte följer min blogg utan bara har råkat läsa just det inlägget. Jag tänkte först inte publicerat kommentaren men jag vill svara på den och tänker därför göra det i alla fall.

"Asså om du seriöst tror att någon skulle vilja att du satte ett barn till världen så har du helt fel! Kanske du själv då, för det är väl därför ni skaffar barn, för er egna skull och inte för någon annan. Att då tro att någon annan skulle vilja hjälpa er är att vara helt ute och cykla. Du skall vara glad att du får något över huvudtaget, det är väldigt många länder som man inte får det!

Så sluta klaga och finn verklighet!

mvh"

Först och främst vill jag säga att det var en hel del blandade känslor som resulterade i det inlägget och du har tydligen missuppfattat hela inlägget. Jag menar så klart inte att "är det tacken man får för att man sätter ett liv till världen", jag är inte dum i huvudet. Våran dotter kommer till världen för oss, hon är en efterlängtad gåva och jag skiter fullständigt i vad övriga världen tycker. Hon kommer till ett hem fullt med kärlek och hon är ett bevis på kärleken mellan mig och min sambo. Bara för att göra det klart.
Jag tycker dock att det är lite tråkigt att man inte får mer pengamässigt för att man är hemma och tar sig tid med sitt/sina barn, men det är min åsikt. Jag tycker bara att det är synd att man förlorar så mycket ekonomiskt men jag är också fullt medveten om att det man vinner är ovärdeligt.
Jag är så klart glad att jag får ersättning överhuvudtaget och jag vet att det finns länder som har det betydligt sämre och jag lider med dom.

Hade du verkligen följt min blogg så hade du också sett inläggen som skrevs efter så hade du också förstått att detta inlägget var ett inlägg där allt bara kom ut. Jag satt inte och funderade över varje ord jag skrev och förstår att det kanske kunde misstolkas men tro mig, jag är fullt medveten om verkligheten och jag har verkligen ingenting att klaga på. Det finns dom som hade kunnat döda för att få vara i mina skor så tänk efter igen innan du kommenterar i min blogg.


hemmafixarnas dag

Asså vad är det med mig och huvudvärk? Den senaste veckan har jag haft huvudvärk till och från flera gånger om dan, varje dag. Kan det ha nåt med graviditeten att göra? Jag har ju haft problem med huvudvärk och migrän innan men sen jag blev gravid har jag knappt känt nåt, förens nu.

Tog tag i ett litet hemmaprojekt idag, vi har ett avlastningsbord i ek i hallen - det är nu på gång att bli vitt. Tanken på att måla om det har slagit mig flera gånger men nu när älsklingen är iväg och dömer innebandy och vi äntligen fått upp hatthyllan så kände jag att jag vill ha klart hallen helt.

Verkar som grannarna också tar tag i små hemmaprojekt idag, det bankas och borras lite här och där i huset men nu är det ganska lugnt. Medan färgen torkar så tar jag och slappar lite här i soffan med Alfons och Felix som båda ligger bredvid mig helt utslagna :-)

Fredagsmys.

Älsklingen fick sluta tidigt idag så vi tog en sväng till Sickla och köpte den senaste BabyBjörn selen till lillan, vi tänkte önskat oss en i julklapp först men sen tyckte vi att det kunde vara skönt att ha en när hon är alldeles färsk ;-)


Lillans sele, riktigt fin tycker jag :-)

Nu blir det fredagsmys med lilla familjen.

You learn,

Jag vaknade imorse och tänkte på de senaste dagarna, jag har ju vart väldigt off och igår sa älsklingen att "pengar är inte allt", nej det är det ju faktiskt inte även om det är en bra hjälp på vägen. Jag insåg att jag har varit ganska gnällig kanske vad gäller pengar och försäkringskassan..

Jag kom fram till att det i grund och botten handlar om rädsla. Innan jag träffade mannen i mitt liv och fick jobbet jag har idag så satt jag i skiten. Levde över mina tillgångar, festade jämt, shoppade som en galning för "lånade" pengar, åt hos mamma o pappa, hemma hade jag juice och knäckebröd typ och jag brydde mig inte direkt heller - jag bara körde.

Sen träffade jag mannen i mitt liv, han var så ansvarsfull, hade bra värderingar och prioriteringar - han smittade av sig på mig. Jag tror att innerst inne så skämdes man för hur man hade levt men det var ju ingen som visste. Tack vare honom så kom jag på fötter, jag sökte ett jobb jag ALDRIG trodde jag skulle söka men det gav bra pengar och det var början på livet jag så länge velat leva.
Jag tror det var därför jag flippade härom dagen, jag var rädd att jag skulle behöva hamna i skiten igen (fast jag egentligen vet att jag aldrig kommer hamna där igen. Nånsin.)

Jag får den finaste gåva en människa kan få och jag vet att det finns hur många som helst där ute som hade kunnat döda för att få byta skor med mig så idag är jag tacksam.
Så nej, pengar är faktiskt inte allt.

Bejbi, jag älskar dig av hela mitt hjärta - du gör mig till en bättre människa och tillsammans med dig får jag uppleva det finaste en människa kan uppleva. För det är jag tacksam. Jag vore inte hälften av den människa jag är idag om det inte vore för dig

tack o hej, leverpastej

Pengajakten gick helt ok. Jag hittade min snowboard, ett par nya snowboardboots, en integralhjälm och ett par skridskor. Kanske finns det nån där ute som vill ha nåt av det? Hos mig blir det ju bara liggandes.
Det kändes bra att få röjt lite i källaren i alla fall, man samlar ju på sig så mycket och en hel del skulle man bara kunna göra sig av med.

Jag gjorde dammsugare idag också, dom blev bra men inte som dom i butik.
Älsklingen lär ju äta dom ändå men jag trodde att dom skulle bli annorlunda, aja nåt gjorde jag väl fel och får väl testa ett annat recept nästa gång :-)

Nu har jag lagt en varm vetekudde under täcket så det börjar bli dags att krypa ner i en varm och go säng, kolla lite på tv och mysa. Sen hoppas jag på en bra natt, behöver soooova!

Sov så gott allihopa, fredag imorgon! :-)

pengajakten.

Jag fick min efterlängtade sovmorgon!
Jag vaknade inatt och efter ett toabesök så gick det inte att somna om.. Lika bra att vänja sig men lillan får JÄTTE gärna komma ut nu! hehe. Jag hade sån huvudvärk också och efter en alvedon och Alfons morgonpromenix så somnade jag såå gott och vaknade för drygt en timme sen.

Idag tänkte jag försöka göra dammsugare, tänkte även ta en sväng ner i källaren och se om man har något av värde man kan sälja av - behöver verkligen rensas där nere.. Sen vi flytta har det bara åkt in en massa grejer och man har inte koll på vad som finns där, känner ni igen er? hehe.

Vi hörs lite senare så får ni se hur det går på pengajakten ;-)


111026

Efter att ha vart ute på en låååååång promenad med älsklingen och bebisen Alfons så stannade vi till vid svärföräldrarna för lite trevligt snack, nu har vi käkat middag och jag är helt slut i kroppen (och knoppen ;). Nu blir det inte många knop fören det är dags att kila i säng, vilket lär bli ganska snart och förhoppningsvis får man sovit ordentligt inatt och imorgon tänker jag ta sovmorgon minsann! ;-)

Vad har ni för er ikväll?

Lite mer än en timme kvar till Greys, det måste man ju se :-)

love love love

I'm head over heels goddess of mine. Your curls touching my face and now I can fly, you brought my life back. The glory you found I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm not ever alone

Your smile is heavenly, I don't deserve all the love that your giving to me. Your touch makes it hard to breathe the shiver's around me now, you're so fine. The heart is pumping for my life, the mind is happy and I,

I will love you 'til the day I die


Min bebis ♥


Mamma och pappa längtar efter dig ♥


matchmaking hos BM

Ja, jag ber om ursäkt för mitt utbrott igår men jag kände att det var nödvändigt. Jag blev så förvånad, besviken, arg och kände bara för att sätta mig och gråta. Kände mig lite nedstämd även imorse när jag vakna men nu efter att ha kommit hem från BM så känner jag mig väldigt glad och nöjd med hur den här dagen ser ut än så länge!

OCH, det finns en anledning. Hehe. Min barnmorska presenterade mig för en tjej idag som hade tiden innan mig, en jätte trevlig tjej som är i samma "situation" som mig. Ni vet, flyttade för kärleken, har inga egna tjejkompisar i stan, jobbar på samma ställe och ska ha barn inom ett par veckor! hihi.
Lena, min barnmorska, tyckte att vi var så lika så hon var bara tvungen att presentera oss för varann och det tyckte jag var jätteroligt.

Vi fick pratat en del, bytt nr och kommer absolut att börja ses. Skönt att träffa någon "egen" som är i samma sits som en själv, jag känner ju inga tjejer i den här stan direkt (jo, min killes bekanta osv men det räknas inte) och det blir lätt ensamt om dagarna.
Efter att ha pratat med Richard nu så visar det sig att han känner hennes kille, haha, vad är oddsen? Dom har tydligen jobbat ihop och vi stötte tydligen på dom lite hastigt utanför BM en gång i våras. Världen är bra liten, hehe.

Tack vare min BM så är min dag gjord, det finns hopp. Ingen idé att deppa ihop över försäkringskassan. Jag får helt enkelt fjäska lite med min chef om helgjobb och kanske till och med söka ett extra jobb.

Nu ska jag dricka lite julmust, nam nam!
Ciao så länge!

aggro.

Nu fick jag sjukt ont i ryggen också. Underbara dag.

pengar under bordet sökes.

Såg precis att jag fått in pengar från försäkringskassan, tror ni jag höll på att tappa hakan eller! och nej, det var inte tappa-hakan-positivt. Ringde genast upp dom och frågade om det verkligen stämde. Det gjorde det. Så från att ha kunnat spara ett par tusenlappar i månaden kommer jag nu inte kunna spara ett öre, jag kommer inte kunna unna varken mig eller mitt barn nånting. Och jag bryr mig inte om att jag inte kommer kunna köpa massa saker till mig själv, det skiter jag fullständigt i. Jag överlever ändå, jag har allt jag behöver.

Men, jag vill kunna spara till mitt barn, köpa kläder och saker till henne.
Tror dom att barnbidraget räcker till allt det OCH mat och blöjor? seriöst.

Det finns ju ingen chans i världsrymden att jag ens kommer kunna vara mammaledig så länge som är planerat.. Man vill ju kunna spara för sitt barns framtid och göra saker ihop som en familj. Nej, det tycker tydligen inte försäkringskassan att man ska.

Det blir att fjäska med chefen till våren, se om man kan få komma in och jobba 2 dar i veckan eller nåt. Kanske skaffa ett extra jobb. Men då drar väl dom ******** mer skatt för att man får in lite extra pengar.

Pengar under bordet sökes.

bajsmaskin

Åh vad jag längtar efter min lilla bajsmaskin!!!


multitasking, trippletasking?

Tjoho!

Första gången jag bloggar idag, what the fuck änna haha. Jag vaknade när älsklingen skulle till jobbet och sen kunde jag bara inte somna om så jag låg faktiskt i sängen med datorn i knät ett tag men fastnade helt på nelly.se och ebay, haha. Efter en stunds surfande gick jag ut med Alfons på promenad, sen var dagen igång - grannen under började spela musik halv tio så att somna om var ju bara att glömma.

Jag har faktiskt fått rensat i lillans rum idag så jag är sjukt stolt över mig själv ;-)
Jag rensade bland mina kläder i klädkammaren, det var minst sagt behövligt! Sen har jag fixat ett tillfälligt skötbord i badrummet - hurra för mig! Blev faktiskt skitbra, ni ska få se bild så fort jag får tummen ur.

Nu sitter jag och försöker blogga, skirva handlingslista + wordfueda lite samtidigt. Det går. Faktiskt. Lillan har varit livlig hela dagen, hade ett par förvärkar imorse mellan mina frukostar (ja, jag åt faktiskt frukost 2 gånger idag haha). Det var mindre skönt men jag ska till barnmorskan imorgon så då ska jag kolla upp detta lite mer med henne, det kommer och går liksom. Förra gången hade jag till o från i nästan en vecka - än så länge har jag haft 3 stycken varav den tredje kom alldeles nu.. aj!

Nej, dags att ägna sig åt en sak i taget.
Vi hörs senare!

Sökes: jeans

Jag har så många gånger sett tjejer som har svarta smala jeans med lite högre midja och en dragkedja i svanken, vart hittar jag dessa jeans?? Jag har letat och letat men lyckas inte. Vart har jag missat att kolla?



Snygg i vinter, oh yes.

Insåg precis att det faktiskt inte är så långt kvar till julbord, julafton och nyår - allt skoj som hör vintern till helt enkelt. Jag och älsklingen har redan bokat julbord och i år blir det en dubbeldejt med en av hans kompisar och hans tjej vilket jag tycker ska bli såå skoj!
Vi slår dessutom på stort och ska till Gondolen i Stockholm, ett av de finaste ställena (från vad jag har hört). Jag satt nu och kollade lite grann på nelly.se för att se vad dom har för roligt, jag känner redan nu för att köpa något man kan ha i jul.

Jo jag vet, jag kommer precis ha fött barn och köpa kläder såhär dags är väl inte det smartaste då kanske? Mja, det beror väl på. Jag har inga planer på att köpa värsta klänningen eller något sådant.

Se här vad jag har i tankarna just nu:


Blev alldeles kär i den här toppen, jag vet dock inte vilken färg.
Vilken tycker ni är snyggast?

Den toppen ihop med ett bar smala svart jeans/leggings/treggings och kanske ett par sånna här:
(känns ju klockrent!)


ett paket på posten


Den här jättefina fleeceoverallen fick vi av mamma och pappa idag,
kommer bli perfekt för lillan att ha i vinter :-)


Det här gulliga setet fyndade jag på tradera för bara 27kr (!)
Näst intill oanvänt, så gulligt :-)


Bebis vecka 36

Du befinner dig just nu i gravid vecka 36. Ca 87,5 % av graviditeten har passerat och du har 35 dagar kvar till BF. Du är i trimester 3. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen.
Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.

Barnet är ungefär 34 cm från huvud till stjärt och väger ca 2,8 kg och. Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs kraftfullare och tydligare. Du kanske kan se en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Du ska känna barnets rörelser varje dag.


Magen v36 ♥

Måndag, igen

Halv 12 vaknade jag idag, efter att jag somnat om vid 8 så klart men shit vad det var skönt att sova så länge. Vi fick ett stort paket av brevbäraren idag också, en liten present från mamma och pappa - lägger upp en bild sen så ska ni få se.

Jag måste ta och fräscha till mig lite, halva dagen har redan gått och jag har bara vart vaken i en timme, haha.

Trötter

Jisses vad seg man är. Det är nästan så att man knappt orkar hålla uppe ögonen, får bli läggdags snart hehe. Har en väldigt trött liten vovve som ligger och sover mellan mina fötter, jag tror minsann han har haft det väldigt roligt ute i sommarstugan och från vad jag hört från svärmor så har det gått jättebra och han har varit jättesnäll så jag kan ju inte vara annat än jättestolt, hihi.

Det är första gången som jag lämnat bort Alfons sådär, det var faktiskt lite jobbigt igår ska jag erkänna - han är ju trots allt min lilla bebis ;-)
Han fick en ny leksak som var väldigt omtyckt, han trivs ute på landet också där han kan springa lös och utforska lite. Det får bli en snabbis ut med honom innan jag kilar i säng, sen kommer vi nog slockna på två röda allihopa.

Ny vecka imorgon, både arbetsvecka och gravidvecka - nu går det undan!

En liten bild jag fick av svärmor idag från sommarstugan:


Han vägrade att lämna sin filt, nån kan ju faktiskt komma och ta den ;-)

Nu säger vi god natt!

"klirr klirr"

Nu ska ni få se vad vi köpte på båten, såå söta :-)


Mössa och vantar från Lundmyr of Sweden så klart


Sötaste klänningen!


Denna baddräkten var på rea och kostade bara 43kr,
jag kunde inte låta bli! haha.


Hittade dessa mössorna också men dom är till mig och Richard, haha tro det eller ej men det står att dom är för barn 4-6 år, med väldigt stora huvuden i så fall om ni frågar mig! haha.


Dessa fick vi av svärmor, såå gulliga och kostade inte alls mycket.


Home sweet home

Nu är vi hemma och har kommit till ro igen.
Det var riktigt roligt att komma iväg lite grann, bara jag och mannen min. Det fanns mycket folk man satt och skratta åt igår, köpte mycket fina saker till lillan från Lundmyr of Sweden bl.a, unnat sig själv ett o annat mm. För första gången när jag spelade så sa maskinerna "klirr klirr" om å om å om igen, gick en del plus för en gångs skull! haha. Dock försvann dom pengarna lika fort men lillan kommer ha fina kläder på sig i alla fall ;-)

Nu ska vi äta lite middag, sen slänger jag upp lite bilder på det roliga vi köpt (och fått :-)

Men så länge,


Till haaaaavs.



ut på vift

Nu ligger Alfons i mitt knä och Nova sitter bredvid och vill kela, Alfons fattar att vi ska iväg nånstans. Han blir alltid lite extra klängig när vi ska iväg - oavsett om han ska följa med eller inte :-)
Nu ska vi till strängnäs för att lämna honom hos "farmor och farfar" i sommarstugan, sen ska älsklingen döma 2 innebandymatcher och då sitter jag så snällt och ger mitt stöd från läktaren ;-)

Efter det blir det en snabbis hem och käka nå litet, sen rör vi oss på stockholm och iväg på kryssning.
Blir kanske en liten snabb uppdatering sen, annars får ni ha en mycket bra helg och vi hörs imorn igen!

Inte så exalterad faktiskt

Nej, jag kan inte påstå att jag blir speciellt exalterad av Idol, än så länge tycker jag inte att nån har vart speciellt bra. Jo, Molly är väl duktig - verkligen, men vi får väl hoppas att det blir bättre efter pausen.
Annars så tycker jag att Linni eller Emil kan säga hejdå.

Men som sagt, vi får väl se hur resten är.

Fredag = Idol

Nu har jag uppdaterat mig ang. Idol eftersom jag missade det förra veckan, såg att Denise var den som åkte ut - inte en dag försent om ni frågar mig. Jag klara inte riktigt av hennes röst.. hon var väl inte kass men nej, inte var hon nån idol i alla fall.

Veckans utmaning för idolerna är att utmana en världsstjärna.
Vem tror ni eller hoppas ni på ryker ikväll?


Susnet frågetecken

Asså, min besöksräknare från susnet.. jag börjar fundera på om den verkligen stämmer. Den visar nästan hälften så få besökare som min statistik här på bloggen. Kan det verkligen stämma eller är det jag som är helt okunnig?

Nån mer där ute som har problem med sin besöksräknare eller har nå bra tips på en annan än den från susnet?


Nom nom

Har en lasagne i ugnen, det doftar minst sagt mumma här hemma nu ;-)
Älsklingen kom nyss hem så nu är alla samlade och redo att "fira" helg. Som ni ser så har jag ändrat design på bloggen igen, inget märkvärt men jag tröttnar så fort och jag vet inte riktigt hur jag vill att de ska se ut. Längtar till lillan är ute så man kan lägga upp massa söta bilder på henne och fixa en riktig header.

Ikväll är det Idol, jag missade det förra veckan så jag har faktiskt ingen koll på vem som åkte ut men ikväll tänker jag sitta bänkad.

Vad ska ni hitta på ikväll?


H&M baby.

H&M's babykläder är ju bara för söta!
Finns mycket som åker upp på önskelistan i år ;-)


It's friday!

Trots att jag har helg varje dag så känns det men en gång när det blir fredag på riktigt. Idag skiner solen, jag fick somnat om så min huvuvärk nästan försvann helt, älsklingen har ett par timmar till att jobba sen har jag honom här varje minut i en hel helg :-)

Vi ska åka på kryssning imorgon, mannen min tyckte att det hade vart roligt om vi gjorde något bara vi två, innan bebisen kommer. Ibland gör han mig bara såå glad :-)
Alfons ska få vara ute i sommarstugan med Richards föräldrar och katterna får lite egentid hemma. Det ska bli lite skönt att komma ut faktiskt, man gör ju inte direkt nå speciellt om dagarna nu så bara att åka och handla är ju veckans höjdpunkt, haha!

Behöver jag säga att jag längtar efter vår lilla? :-)


I love Brandos.se

Gick in på Brandos.se för skojs skull och hittade såå söta saker!
Ge mig allihopa tack ;-)






variation förnöjer

Hittade en del bilder på mig och mina olika förlängningar som jag haft, alla dessa har jag gjort själv dock så de som jag gjort hos en frisör har jag inte lyckats hitta bild på eller ah, dom ligger på ett usbminne nånstans, hehe.


framåt marsch

Så var man klar i tvättstugan, fått undan lite disk, fräschat till sig själv lite - nu är det bara älsklingen som saknas så vi kan åka och handla. Jag har även fått bokat en tid för hårförlängning! Wohoo säger jag bara! Äntligen!
Jag känner att jag ska unna mig det och jag hoppas verkligen att det blir bra! Jag hittade en salong som drivs av två thailändskor och jag fick en väldigt bra känsla när jag kollade igenom deras hemsida.

Före/efterbilder såg jättebra ut, dom har fått fina omdömen på eniro, VÄLDIGT bra pris så nu är det bara att vänta till den 12 nov, då jäklar! hehe.


Jag älskar att ha långt hår och har haft flera olika varianter, ska se om jag hittar lite roliga bilder så ska ni få se sen ;-) Det senaste har jag alltid haft clips, som på bilden ovan men åh vad jag längtar efter en riktigt förlängning igen!

inspirations torka.

Det blev inte mycket uppdaterande igår, jag kände noll inspiration och min ork fanns inte. Idag tänkte jag faktiskt få gjort lite nytta, det blir en snabbtur nere i tvättstugan om en timme, sen ska jag spendera lite tid i lillans rum. Vi har alltid dörren dit stängd pga katterna så nu känns de som att jag inte vart där inne på ett tag och det finns fortfarande lite att rensa.

Vad har ni för planer för dagen?

kärlek.


hairextensions

Jag blev så sugen på att gå och få en riktig hårförlängning gjord, vet ni nån som är bra? Gärna runt Södertälje och som inte är alltför dyr :-)


kunde - inte - motstå

Var tvungen att kila till Ica i ösregnet och köpa smör, kunde inte hålla mig och köpte även pepparkakor, två små påsar godis och en bounty som jag självklart delade med min sambo ;-)
På grund av vädret och allt så kände jag "skit i nyttigt, jag måste bara ha", hehe. Ska försöka börja skärpa mig men tycks vara gottesugen i stort sett hela tiden nuförtiden MEN jag kan lova er, andra bullar blir det när lillan är född!

Nu ska jag ta och krypa under filten, se vad som finns på tv och äta lite pepparkakor! Nam nam! Nån som kan ge mig jul nu typ?

emmas mat

Glöm inte att kolla in min andra blogg, den är fortfarande under uppbyggnad men det är en början och jag hoppas att den kan bli riktigt bra.

pepparkakor

Jag blev plötsligt så sjukt sugen på pepparkakor, nam nam!


sprattel

Vad skönt det var att somna om imorse när älsklingen kilat iväg till jobbet! Får nog kanske bli en liten powernap lite senare ändå, det har precis börjat regna ute och jag har ingen direkt ork att göra något - vet inte vad jag skulle göra heller i och för sig.

Lillan verkar ha hicka ganska ofta nuförtiden, det guppar ordentligt i magen hehe. Det är väldigt mycket rörelse nuförtiden också, nu när vi är så nära "slutet" eller början kanske man ska säga, så känner jag bara mer o mer för varje dag att jag vill ha min bebis i famnen NU. Längtar tokmycket! :-)

bebismage v.35


bloggtips för gottegrisar som jag,

Jag måste bara tipsa om denna bloggen, jag är en enorm gottegris och jag tror verkligen inte att jag är ensam så till alla er gottegrisar där ute;

Besök Minerva Cakes!
(Recepten är dessutom glutenfria)

Choklad, underbara choklad

Snubblade in på det här receptet på Chokladfudgetårta, hur sugen blev inte jag då?
Jag tänkte ev. prova på att göra egna Dammsugare i helgen - det kan ju inte vara så svårt?


jag förstår inte..!

Jag är så galet trött.. Tog en evighet att somna igårkväll och jag har vaknat 100 ggr om under natten.. Lillan levde loppan i magen igårkväll så det bidrog väl till att jag hade problem med att somna och det känns som att ju närmare BF vi kommer, desto svårare får jag att sova om nätterna..

Har ni några bra tips på hur man får en god natts sömn?

Pumpkin

Ni har väl inte missat höstnyheterna på Interiora?
Jag älskar denna sidan och deras babysaker från Pumpkin är så söta så jag skulle kunna köpa allihopa :-)

Här kommer några av mina favoriter:





Bebis vecka 35

Du

Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp p.g.a. östrogenet, det kan göra att får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Är du omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. Prata genom din födelseplan med din barnmorska och lägg den i din journalmapp.

Bebisen

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Det centrala nervsystemet mognar klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig i vikt. Barnet fyller ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.

Partner

Du och din partner kanske redan har börjat med nedräkningen för bebisens ankomst då det är hög tid att börja förbereda sig på förlossningen. Det är viktigt att ni som partners fungerar som ett team inför förlossningen.


vad hände där liksom

Asså shit! Vad hände med min energi? Jag sov mellan 15-16:30, det var såå härligt! Sen kom älsklingen hem och vi käkade middag. Efter det åkte vi till Maxi för att handla lite och sedan direkt till hans föräldrar. Kom hem hem för 45 min sen typ och nu halvligger jag här på soffan, helt slut. Gäspar som om jag inte sovit alls inatt och jag skulle nog kunna somna såhär om jag bara blunda.

Med det sagt så lägger jag datorn ifrån mig resten av kvällen.
Peace.

mitt sagoland

Har inte vi alla någon gång drömt om att ha en himmelsäng?
Jag råkade snubbla in på en massa fina bilder och jag känner att den dagen vi köper hus och har ett jättestort sovrum med en lika stor walk-in-closet, då ska jag ha en himmelsäng. Hur coolt hade inte det vart? Det finns ju få saker som ger en sån mysig och romantisk känsla som en himmelsäng.

Eller vad tycker ni?





(alla bilderna är lånade från google.)


energinivå "låg"

Allt pysseltänkande och hemside-tittande tog verkligen på mina krafter, shit vad trött jag blev.. bara sådär. Jag skulle kilat bort till Ica och köpt några små grejer inför älsklingens arbetsvecka men jag tror jag tar det när han kommit hem i eftermiddag istället så slipper jag lämna Alfons själv.

Det börjar bli dags för Alfons att gå ut igen, då tänker ni säkert "men gå förbi Ica när du ändå är ute då?" och det skulle jag väl säkert kunna göra men det finns en sak jag ALDRIG nånsin kommer göra - oavsett vart i detta avlånga land jag bor (och ja, det händer faktiskt lite mer bajs här i s-tälje än på många andra ställen) så kommer jag icke att lämna Alfons utanför en affär! Oavsett hur lite jag ska handla så kommer det aldrig att ske.

Man hör ju så ofta om folk som blir av med sina hundar medan dom är inne i affärer osv och jag litar inte på nån. Speciellt inte när man har en sån liten söt parvel som Alfons :-)

Nej, det får bli en promenix ut i solskenet med busfröet nu och sen ska jag antingen baka något eller lägga mig och vila en stund - det känns som att jag kan behöva det och jag får passa på nu när gubben är på vift ett par timmar, hehe.

Ideer till lillans rum,

Jag fullkomligt kokar över av idéer till lillans rum! haha. Jag skulle vilja ha en gunghäst, men helst köpa en begagnad så man kan pyssla lite själv. Hittat en del men de flesta är så pass nya att man inte behöver göra något med dom, sen hittade jag en lite äldre som jag skulle kunna fixa med men den var inte riktigt som jag tänkt och även lite större än vad jag vill ha den.

Sen fick jag en massa idéer om barnmöbler, typ två stolar och ett bord. Hittade billigt på Ikea men även någon enstaka som sålde billigt begagnat så vi får väl se, just nu är jag bara på sånt pysselhumör! hehe.


Den här typen skulle jag vilja ha, fast lite äldre och kanske sliten så man kan måla om själv och sådär. Jag gillar verkligen den här typen som är helt i trä.



Sen hittade jag detta på Ikea, stolen kostar 79kr och bordet 149kr men jag hittade även en som sålde ett liknande set med två stolar och ett bord på blocket för 150kr så det är verkligen ett alternativ jag är sugen på nu.

Har ni några roliga inredningstips till en som är otroligt pysselsugen?
Har ni gjort något i barnrummet som ni är väldigt nöjda med och kanske vill dela med er av?

en gunghäst !

Jag satt igår och hittade en annons på en gunghäst, jag fick genast massor av idéer om att måla om den och fixa lite och sätta den i lillans rum. Hur fint hade det inte vart med en liten gunghäst? Visst hon kommer inte kunna använda den fören hon är ett år men vilken fin prydnadssak!

Nu kikar jag lite grann på styleroom för att få lite inspiration och jag googlade och fick HUR MÅNGA träffar som helst så nu har jag en del sidor att gå igenom, ni ska få se sen vad jag hittar för skoj :-)


natti natti

Nu är Alfons sista promenad för kvällen avklarad så nu ska vi göra oss redo för sängen, mina fötter ömmar en del efter dagens utflykt och jag känner att jag behöver en ordentlig natts sömn så från oss till er;

God natt, sov gott - vi hörs imorgon!

till vår ängel,

här kommer resten av sötsakerna vi köpte idag till vår lilla prinsessa:




Operation montera-ikeabord

Nu ska jag försöka mig på att montera ihop matbordet vi köpte idag, det blir spännande! Ni vet ju säkert lika väl som jag hur ikeamöbler fungerar och denna gången blir det freestyle - ingen beskrivning och ett minne som en guldfisk, hehe.

Wish me luck!

Julfin

Här kommer en bild på klänningen och vantarna som älsklingen köpte till lillan,
hon kommer vara såå söt på jul :-)


(Bilderna kommer från KappAhls hemsida)


Små vantar så hon inte fryser om händerna i vinter :-)


"den måste hon ju bara ha"

Det blev hemmagjord pizza till middag idag, så gott!
Efter en jättemysig lördag ute på vift så ligger jag nu på soffan med Alfons och Felix bredvid mig. Vi började dagen med att åka till Hässelby för att köpa matbordet till vardagsrummet, sedan åkte vi till Sthlm och kikade i butiker. Älsklingen köpte faktiskt lite kläder till lillan idag, jag blev så stolt! ;-)

Han hittade en jättefin klänning till henne som blir perfekt att ha på jul, sen köpte han också ett par små vantar och en ursöt mössa. Jag hittade ett par byxor och en liten mössa till lillan, hon kommer va så söt i sina små kläder :-)
Bilder kommer upp under kvällen så häng kvar :-)

Dagens middag:
Hemmagjord pizza med tomat, paprika, spenat, lök, lufttorkad skinka och fetaost. Nom nom!


jävla tigerräkor..

God morgon. Hoppas ni sovit gott.

Vi var ju ute och käka igår, firade vår dag lite grann. Var på en jättemysig restaurang och åt gott, sedan följde jag med till Gnesta och kollade när älsklingen dömde en innebandymatch. Mot sista perioden kände jag dock hur jag började må illa, det blev bara värre och värre och jag visste att jag snart skulle behöva kräkas..
Jag gick utanför och hann precis komma ut genom dörren..

Fy fan vad dåligt jag mådde.. Fick inte behålla nåt av maten vi åt..
Jag blev rätt så nojig och fundersam, var det nåt fel på maten vi åt eller är det nåt med lillan? Jag har ju inte mått alls dåligt under graviditeten och varför skulle jag börja göra det nu?
Jag var öm i magen när jag vakna imorse men nu när jag fått ätit frukost så har jag känt lillan röra på sig en hel del så jag hoppas allt är bra.

Ska jag kolla upp det ändå eller hur hade ni gjort?
Har ni haft en drömgraviditet och sedan börjat må dåligt mot slutet?


Gullig förvaring

Jag såg reklam för en sida som heter Rum21, jag älskar att kolla igenom olika sidor med inredning och allt som hör där till. Den här sidan har mycket designer saker för er som kanske tröttnat på Ikea ;-)

Jag hittade bl.a den här nappboxen från Cult, visst är den söt?


en hickande liten tös,

Jag tror minsann att lillan har fått hicka igen, det känns väldigt i magen nu :-) Det känns så "guppigt", haha, jag tror det är hicka eller så är det hennes hjärta som slår extra hårt i mammas mage idag. Fast nu avtog det lite så det var nog bara en liten hick-attack, hihi.

åh vad jag älskar dig,

Idag firar jag och älsklingen 1½ år tillsammans, tiden går fort men ändå så känns det som om jag delat hela mitt liv med honom. Han är det bästa som hänt mig, han känner mig till 100% och älskar mig för den jag är. Han är så fin min man, han är den bästa! Jag längtar SÅ tills vår lilla prinsessa ploppar ut också, ska bli så spännande att se henne. Vår lilla ängel.

Jag älskar dig Richard, mer än jag kan uttrycka i ord! <3

Mätt och men inte helt nöjd,

Det var sjukt gott med kokoskyckling idag, blev galet mätt men ändå känner jag mig inte helt nöjd.. Hela dagen har jag i och för sig känt mig lite hängig, lite off sådär. Låg ju vaken halva natten och fundera på allt och ingenting.

Men jag har världens goaste sambo, han får mig alltid att le <3

Nu har vi vikt lite tvätt så nu blir det en promenad med Alfons och sedan ska det sista plockas från tvättstugan. Simma lugnt så länge!


Tack Mimmi, jag vet det. Skulle kunna bo vid världens ände om det var så men allt är inte alltid så lätt.. Man försöker vara alla till lags och speciellt nu när vi väntar lillan. Allt är bra med oss, man har sina dagar ibland du vet.

Höst på balkongen,

Såhär blev det med blommorna på balkongen, den stora ampeln är inte riktigt färdig. Jag tänkte köpa nån växt som hänger ner lite också, vi får väl se om jag hittar nåt kul i helgen men det här är ju en början :-)


två trötta grabbar.


tuffa tider..

Nu har man dammsugat här hemma i alla fall, det tog sin lilla tid innan jag fick tummen ur. Nu ska jag bara ta och städa av badrummet och köket lite, kanske rensa lite i sovrummet också. En dusch hade ju inte vart fel heller. Eller ett bad, ett avslappnande bad är nog vad jag behöver. Ah, det får bli min belöning när jag städat klart.



Pappa: Det var inte bara menat till dig, mamma sa en del olämpliga saker igår som fick mig att önska att jag inte ringt överhuvudtaget. Jag om nån förstår dig, men det känns inte som om ni förstår mig eller respekterar mitt val. Det känns inte som om ni kommer bli nöjda fören den dan jag säger att vi köpt hus i kba. Den dagen kommer ni få vänta länge på, ni förstår ju själva att det inte är möjligt. Så just nu är det bara ledsamt att prata med er. Det är bara jobbigt.


Torsdag - städdag

Fy satan vad jag har sovit dåligt inatt.. Jag har vart uppe ett par gånger på toa och sen har jag bara legat och vridit på mig.. Fick somnat om imorse efter att älsklingen åkt till jobbet i alla fall, det var behövligt kan jag lova. Någon mitt-på-dagen-powernap lär det väl inte bli idag heller, dels för att jag måste städa - det ser för jäkligt ut här hemma - men sen också för att psykfallet nedanför har dragit igång sin musik igen..

Jag orkar inte!
Funderar skarpt på att ringa hyresvärden idag, jag vill inte vara en sån som ringer och gnäller hela tiden och jag känner att jag har försökt ge henne en chans men nej, varje morgon runt kl 10 drar det igång.. sen är det till och från fram till eftermiddan. Vem orkar höra på det liksom? Inte jag i alla fall.

Aja, som det känns just nu så blir det väl ingen höjdar dag, känner mig less och irriterad efter samtalet med mina föräldrar igårkväll. Ah, det är nog första gången jag ångrar att jag ringde hem. Kul att prata med brorsan i alla fall - för en gångs skull men annars kunde det faktiskt lika gärna vart..


Ny design

Jag har skaffat en ny design på bloggen, vad tycks? Jag är så kass på att fixa sånt här själv så jag laddade ner en gratis design som jag sedan redigerade lite så det blir precis som jag vill ha det. Jag tycker det blev bra, nu är det bara headern kvar som jag vill ändra men jag tycker ändå den är fin och vill inte förstöra hela bloggen, hehe. Jag skulle vilja göra något liknande fast med egna bilder.

Jag får se om jag orkar, nu först ska jag slå en signal hem och tjöta lite med mina föräldrar.

Jag tror det blir regn,

Kom hem för en timme sen ungefär, vart ute med Alfons och nu sitter jag äntligen i soffan och slappar. Besöket hos BM gick jättebra! Jag har ökat 1kg bara - så jag klagar inte hehe. Alla mina värden såg jättebra ut, skönt att se att järntabletterna och vitaminerna hjälper. Vi lyssnade på lillans hjärta som också lät bra, hon hade värsta hickan samtidigt bara, haha. Magen växer som den ska och jag mår som jag ska, allting är toppen med andra ord.

Var en sväng på stan men hittade inget varken till mig eller till lillan, jag kom i alla fall hem med blommor och två hängamplar till balkongen och äntligen fick jag tummen ur att fixa ett tapetprov på tapeten jag satte i sovrummet, precis när jag trodde jag var klar med tapetseringen så såg jag ju att det saknades en halvmeter så jag hoppas att det här tapetprovet på lite mer än en meter passar, annars får älsklingen åka dit och fixa ytterligare ett prov ;-)
Ja, det kanske är fult men inte f*n tänker jag köpa en hel rulle för en ynka halvmeter, det hade inte ni där ute heller gjort ;-)

Å där kom regnet.

GOD MORGON!


Åh vilken underbar dag!
Nu har jag precis gjort mig iordning och ätit frukost, kl 10:30 ska jag vara hos barnmorskan och jag hoppas att allt går bra. Blir spännande att se hur mycket jag har gått upp den här gången, haha, nu är det ändå 3 veckor sedan jag var där sist och jag har nog säkert gått upp en 2kg i alla fall - kanske, hehe.

Nu ska jag bara ut på promenad med Alfons sen ska jag åka iväg, efter barnmorskan blir det lite shopping förhoppningsvis - jag ska kika lite på blommor o krukor till balkongen, sen kanske det kan bli något fint till mig eller lillan också - eller båda ;-) Vi får se.

Vad ska ni hitta på idag?


Tröttmössor är vi allihopa,


Den ena avlöser den andra ;)


17:49,


Mina trötta älsklingar <3


En av tröttmössorna,


F I N A L L Y !

ÅH! Tystnad. Underbart. Äntligen!

Jag blir T O K I G !

Alltså, jag går hemma hela dagarna nu och jag menar inte att snacka skit om alla andra som också gör det men man kan ju undra vad fan vissa gör hemma!
Vi bor på 3:e våningen och precis under oss bor en tjej, nåt år äldre än mig skulle jag kunna tro, ensamstående mamma till en dotter i tidig dagisålder. Hon är en av de skummaste människorna jag har träffat någonsin! Första gången jag såg åbäket var när vi flytta in och det första hon säger när hon går förbi är: "När kommer knodden då?" Ja men hej på dig med.

Jag brukar inte vara den som bara gnäller och klagar men idag känner jag att det är rättfärdigat. Jag går hemma hela dagar men inte fan tror jag att jag är ensam om det och beter mig därefter! Man kan faktiskt tänka lite längre än vad näsan räcker! Hon spelar musik, förstå mig rätt - jag älskar musik, men jag vill fan inte bli påtvingad en massa musik.
Hon spelar för hela trappen och vad är det för musik hon spelar? Ibland kan man fan undra asså.. När det väl blir tyst och jag känner att jag äntligen kan sitta och bara slappna av, öppnar jag balkongdörren för att få in lite frisk luft - ni tror inte att hon drar igång världens konferans där ute då?

Folk får gärna sitta och prata men hon sitter där ute och röker som en jävla skorsten, hon är nånstans i 25 års åldern men låter som om hon vore 55+. Dags att sluta röka kanske??
Sen när jag väl stängt dörren, då går hon in och drar på värsta zigenarmusiken och ursäkta mig - jag är verkligen inte rasist eller något sånt men den där musiken får mina öron att blöda!

Skaffa ett jobb, köp dig ett liv - vad fan som helst men framförallt: Lär dig att respektera andra!

Bymandy.se

Jag hittade denna sida och måste bara tipsa alla er där ute som inte redan hittat den. Sidan drivs av en tjej som heter Amanda som älskar att pyssla och gör egna tavlor, det finns en hel del att välja bland och alla är lika söta.

Här är några av mina favoriter:





Mitt ♥


Det är en trött liten kille som vilar vid mig i soffan ♥


Morgon morgon,

Uppe med tuppen idag ja.
Målarn kom precis hit så nu är det livat här kan jag lova. Alfons blev heltokig och katterna sprang och gömde sig, hehe. Men det ska allt bli skönt att få det överstökat, så fort halltaket är målat så är allt enligt protokollet åtgärdat och vi behöver inte ha mer folk springandes här om inget går sönder dårå.
Lillan verkar lite orolig över allt ljud som är här nu, det är väldigt mycket rörelse i magen och alldeles precis så såg det nästan ut som en armbåge tryckte ut magen, haha.

Kollar på Vakna med the voice nu, dom snackar om sveriges roligaste ortsnamn och shit vad mycket sjuka namn det finns, haha. Skulle du vilja bo på Ryckepungsvägen eller bor du där redan kanske? haha!

Lite christmas feelings änna,

Imorse när jag var ute med Alfons på morgonpromenaden så fick jag en sån julig känsla i hela kroppen, jag vet inte vart den kom ifrån men jag kände plötsligt en stark längtan efter jul och allt julstök. Jag tycker att julen är helt underbar men i år blir den ju alldeles speciell för våran del eftersom vi får den bästa julklappen någon nånsin kan få - ett barn.

Sen fick jag nys om den här nyheten och jag kan ju inte påstå att jag längtar mindre efter allt som hör julen till ;-)


Mätt!

Herregud vad mätt jag är!
Biffarna i tomatsås var ju bara för goda, dom kommer jag absolut att göra igen och kanske till och med i en ny version - alltid kul att experimentera lite ;-)

Nu ska det bara slappas i soffan resten av kvällen, blir väl en promenad med Alfons snart också. Jag skulle väldigt gärna vilja ha onsdag nu också, ska till barnmorskan på en liten koll sen har jag ju bilen hela dan och då ska jag ge mig ut lite grann och kika i butiker. Det blir ju lite långtråkigt faktiskt att bara gå hemma, man orkar ju inte direkt åka buss nånstans heller. Nej, på onsdag ska jag köpa överdrag till våra stolar, sen ska vi köpa ett bord nån dag i veckan också - hittade ett jättefint på blocket för 500 kr och det ihop med våra stolar kommer bli riktigt fint.

Nej, nu ska jag plocka undan lite i hallen eftersom målarn kommer hit imorgon bitti men sen ska det slappas! Over and out så länge då ;-)

Bebis vecka 34

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 2,3 kg. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn tillrätta och fixerar huvudet i bäckeningången. Ca 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning som görs på förlossningen i v 37.

Mamman

Vätska kan samlas i kroppen och du märker det t.ex. på att dina ringar kanske inte passar längre, dina händer och fötter kan svullna. Din blodvolym har ökat med 50 % men nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Bebisen börjar nu inta det vanligaste läget dvs. med huvudet nedåt i bäckeningången. Det kan slita och dra i bäckenet samt nedåt ljumskarna. Karaktären på bebisens fosterrörelser ändras p.g.a. bebisens kraftiga tillväxt och på det läge den intagit. Du ska känna barnet varje dag.

Måndag - 111010

Fick en ordentlig sovmorgon idag, precis vad jag behövde!
Med frukost i magen och Alfons promenad avklarad så är väl egentligen en dusch allt jag behöver för att kickstarta den här måndagen!

Ny vecka idag, v34 - underbart!
Tror minsann att lillan firade lite igår kväll för vilket liv det var i magen! haha. Nu känns det verkligen att det inte är långt kvar, det senaste har tiden gått så himla fort men det gör mig inget. Jag vill ha min bebis nu :-)

Fick ett samtal om att det kommer hit en målare imorgon, äntligen ska halltaket bli nymålat! Vi har väntat sen vi flyttade in 1 augusti och dom har säkert haft mycket att göra eller så är det alla kemikalier dom andas in som påverkar deras förmåga att få tummen ur arslet.
Jag var nämligen väldigt nära på att ringa vår hyrersvärd och säga att "kan dom inte komma innan oktober är slut så behöver dom inte komma alls", vi ska ju faktiskt få en bebis och då går det inte att ha målare som springer här och färg som luktar. MEN, nu kommer dom imorgon i alla fall så det känns bra att få det överstökat!

Nu - dusch!

Sweet dreams people,

Nu ska jag ut på kvällspromenix med Alfons, sen blir det sängen.
Älsklingen ska upp och jobba som vanligt imorgon och jag ska försöka filura ut vad jag ska hitta på men eftersom jag lyckats skjuta på div. rensning osv så måste jag nog ta tag i det imorgon. Hoppas dock på fint väder så man får lite energi :-)

Sov så gott allesammans!

Åh underbara choklad!

Jag är så galet chokladsugen så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Tänkte bakat något men såg sen att mjölet är näst intill slut.. Snacka om besvikelse en kväll som denna. Jag hittade dessutom flera roliga sidor med underbara recept med choklad som huvudingrediens, ni som älskar choklad borde verkligen kolla in dom!

Dom finns på Emmas mat :-)


Planeringen klar,

Nu har jag fått iväg matsedeln till min svägerska och dessutom planerat vår egen matsedel för kommande vecka. Nu är det bara inhandlingslistan kvar men jag ligger så gott i soffan så den kan vänta en liten stund ;-) Ska även börja laga dagens middag alleles strax, idag blir det risotto á la Emma.
Idag kör jag på känsla, jag brukar göra det men idag får det bli som det blir, det är söndag, hehe.


Bluebox,

Satt på facebook och såg en liten reklam ruta för Bluebox och kunde inte minnas när jag var där inne och kikade sist så jag kollade lite snabbt nu. Dom har ju såå roliga prylar, mycket fina babyprylar dessutom.

Jag gillar verkligen dessa kuddarna/mjukisarna:

 
 

Sen såg jag dessa:


Hur söta är inte dom då? :-)


Min lilla trötta Affe <3


Photoshoot á la höst 2011,

Här kommer resterande bilder från gårdagens fotografering, jag är SÅ nöjd med bilderna - han är bra duktig min man! ;-)












Tassar,

Ibland hittar vi våra katter på dom mest otänkbara platser men idag när Richard satt vid nya datorn så fick jag syn på ett par tassar, det var minst sagt en rolig syn ;-)


Utanför mitt fönster,


finns en vacker höstdag.


Dagens dilemma,

God morgon!

Underbar morgon om jag får säga det själv, precis varit ute med Alfons på hans morgonpromenad och fy vad kallt men åh så vackert det är! Solen skiner, himlen är blå, träden är sådär höstigt färgglada och det är frost i gräset. Medans älsklingen sover en liten stund till så sitter jag här i soffan med en liten trött vovve i knät, nyfikna katter på fönsterbrädan och det första jag tänker när jag loggar in här på bloggen är:

Svart eller vit blogg?

Haha, ja. Vilket dilemma va?
Jag ÄLSKAR bilden jag har som header men det blir ny header sen när lillan är född och jag börjar fundera lite kring utseendet på min blogg. Blir det för mörkt och trist med en svart blogg?
Första versionen av min blogg var ju vit, alla andra verkar ha vita bloggar, finns det en anledning till det kanske?

Så, söndag - jag får ungefär halva dagen "för mig själv", passande dag att få lite gjort på vilket leder till frågan igen;

Svart eller vit blogg? hehe.

Natti natti,

Nu tar vi och säger god natt, imorgon har älsklingen en massa innebandy att döma och då ska jag passa på att få gjort lite nytta här hemma för hur kul det än kan vara att se honom döma så klarar jag just nu inte av träsmaken i arslet, den knäcker mig efter första perioden, haha!

Så, hoppas ni alla haft en mysig lördag/har en fortsatt mysig lördag!

Natti natti.

Photoshoot á la höst 2011,

en liten sneakpeak på dagens fotografering vid Taxinge slott, resten får ni se imorgon när älsklingen redigerat färdigt :-)



To be continued..

Emmas matkasse?
(klicka på länken)

Har ni några bra förslag på annat namn så kommentera GÄRNA!
Jag har idétorka och jag vill ju inte "härma" Linas Matkasse, det kanske man kan få böter för? hehe.

"Emmas matkasse" ?

I bilen påväg hem från Richards familjs sommarstuga diskuterade vi mat, hans syster undrade om vi levde på korv och makaroner eftersom vi kommer så billigt undan varje månad i matkostnader + att vi en gång i månaden köper kattsand och mat till katterna.

Då berättade vi att vi sedan ett par veckor planerat varje vecka vad vi ska äta, som en matsedel, så när vi handlar vet vi precis vad vi ska ha och det blir inga (eller i alla fall betydligt färre) implulsköp. Vi har en matbudget på 3000kr i månaden och de täcker ju även hygienartiklar osv. Mimmi vart väldigt inspirerad och frågade om inte jag skulle kunna tänka mig att göra en matsedel för en vecka till dom + recept då så klart.
Jag tyckte det lät jätteroligt och eftersom jag ska sätta mig imorgon och planera vår mat för nästa vecka tar jag deras samtidigt, ju mer jag tänkte på det desto mer idéer fick jag.

Jag brukar alltid laga mat på känsla eller i alla fall utgå från ett recept och sedan göra det till mitt och det blir faktiskt alltid jättebra, sen är det mycket roligare att laga mat när man vet vad man ska göra.
Hur många kommer inte hem från jobbet och frågar sig själva "vad fan ska vi äta till middag idag?".

Min kära sambo är min försökskanin så fort jag gör något nytt och eget och om han tycker att det är nästintill wow så skriver jag ner receptet och sparar. Nu tycker han att jag ska börja slänga upp dom här eller kanske samla ihop alla allteftersom och sedan göra en bok, hur kul hade inte det vart?

Imorgon tänkte jag i alla fall börja med detta, kommer starta en underblogg till denna där jag samlar alla mina tips och idéer och recept så för er som har total idétorka, testa mina recept och säga gärna vad ni tycker efteråt!

Till lillan,

Fick dessa ursöta böckerna av Richards syster idag, jag lovar att jag kommer sitta och läsa för henne redan när hon är liten bebis - böckerna är helt underbara! Tack snälla :-)


Utflykt till storstaden,

Vi ska strax åka iväg med Richards syster och hennes kille, det blir en sväng till Stockholm - Richard och hans svåger ska nämligen åka Globen skyview. Vad som händer mer den här lördagen återstår att se.
Vad ska ni hitta på?


Idol,

Tycker att Robin förstör Rihannas - Californina Kingbed helt.. Usch.

Sverige vs. Finland,

Fredagsmyset är igång!
Vi var iväg och köpte både chips och godis, kom på att jag har morötter i kylen man också skulle kunna dippa. Det är ju hur gott som helst :-) Sen känns det ju lite nyttigare, hehe.

Älsklingen ville se Sverige/Finland matchen, skönt att den går såpass tidigt så man inte är helt färdig efter allt fotbollssnack sen, haha.

Vilka tror ni vinner då?
Jag räknar ju med att Sverige vinner i alla fall ;-)

Food,

Börjar bli riktigt hungrig nu, funderar på att börja med middagen så den är klar till älsklingen kommer hem. Idag blir det fredagsmys, till middag blir det baconlindad fläskfilé med vitlök och parmesansås och klyftpotatis :-) Fint ska det va på en fredag ;-)

Vi skulle ut och fotat lite sen men den fina höstdag som jag vakna till försvann.. nu vräker regnet ner och det blir mys inomhus för hela slanten istället


Min prins,


It's friiiiday!

Nu är känns visserligen varje dag som fredag men just fredag känns ju alltid lite speciellt, får inte ni också en härlig känsla i kroppen varje gång det blir fredag?

Jag älskar fredagar!

Morgonpromenaden med Alfons är avklarad, frukosten är i magen, lillan är vaken och det är dags att sparka igång denna dagen ordentligt! Ska strax göra mig iordning och gå till Ica, sen ska jag starta rensningen i lillans rum.
Vad har ni för er en dag som denna då?


Natti natti,

Ska strax bege mig ut på kvällspromenad med Alfons, sen blir det att lägga sig i sängen och kolla på CSI Miami. Såhär efter kvällsmackan (-mackorna + yoghurten, haha) blev jag lite små seg och eftersom älsklingen är hos en polare och lirar Fifa så finns det inte så mycket annat att göra än att slappa och njuta av tystnaden en stund, hehe.

Imorgon ska jag i alla fall försöka få röjt i lillans rum, det senaste har det samlats en massa skit där.. Saker som ska slängas och saker som ska ner i källaren, nu känner jag att det måste rensas.

Sov så gott, det är en dag imorgon också :-)


youaretheloveofmylife.


Skötbord?

Det enda som inte är riktigt klart inför lillans ankomst är skötbordet.
Först tänkte vi ha en sån där mjuk del liggandes på en tvättmaskin men eftersom vi inte kommer köpa någon tvättmaskin fören till jul så måste vi nu tänka om. Jag skulle vilja ha något i lillans rum, har tittat på flera olika alternativ men vet inte riktigt vilket som är bäst.

En byrå av något slag hade ju varit bra eftersom man behöver lite förvaring för blöjor osv.
Hur har ni gjort? Vad rekommenderar ni?

Här är några av mina "favoriter" än så länge:





Höstmys del 2,

Jag blev plötsligt väldigt sugen på inredning, jag skulle speciellt vilja ta mig an balkongen. Jag sa att jag inte skulle lägga någon energi på den fören till våren då man faktiskt sitter där ute men Richard sa härom dagen att vi får köpa nå ljusslinga till balkongräcket så det blir mysigt i jul och sen dess har jag funderat massor fram och tillbaka.

Jag skulle vilja få upp lite blommor, typ ljung som klarar höst och vinter, sen vill jag ha nå lyktor men jag vet inte riktigt hur mycket energi jag orkar lägga för egentligen, vi kommer ju inte att sitta där ute i höst/vinter.

Aja, man kan ju kika så man får lite inspiration i alla fall för ljung och mysbelysning blir det oavsett :-)

oh no,

nu vräker regnet ner utanför.. Blir nog att packa bort arbetskläderna först!


Pannkisar och dammsugare,

Jag måste medge att idag är en sån dag då jag känner att min energinivå gick ner på -1 typ. Jag sitter och funderar på vad man ska hitta på och jag vet ju egentligen att det finns en del att göra, men att få tummen ur arslet och börja känns faktiskt lite halv drygt idag. haha.

Nej, såhär får det bli:


Oh-my-fucking-god,

God morgon!

Det blev inte så mycket bloggande igår tyvärr, efter att ha lagat middag osv så unnade jag mig ett riktigt härligt bubbelbad med tända ljus.

Richards kommentar på det "Man kan ju nästan tro att du har semester ;-)"

Ah, det kan man ju nästan säga att jag har också och den inleddes alldeles perfekt! hehe.

När jag vaknade vid 10 imorse trodde jag att dom höll på att riva hela huset, det var ett jävla bankande i rummet som är vägg i vägg med vårt sovrum.. Massa maskiner som lät så hela södertälje kunde höra. Kul att vakna till det liksom. Men men, det slutade med att jag gick ut med Alfons och nu ligger både han, jag och Felix här på soffan. Vilka tröttmössor dom är, haha.

Det var en riktigt bra natt i alla fall, Richard sov som en stock, både Alfons och Felix sov i sängen - på min sida, så klart, haha. Jag måste ändå erkänna att jag var lite orolig för hur det skulle fungera med katterna och Alfons hemma men det går faktiskt jättebra!

Felix visade med en gång i söndags att det är han som bestämmer, ingen skada skedd - lita på mig men Alfons förstod ganska snabbt att han inte kan jaga efter katterna så som han vill. Han är ju så nyfiken den lilla sötnöten. Efter nån dag började både Felix och Nova visa sig ute i lägenheten och dom kunde vara i samma rum som Alfons utan att störa varandra. Nu sover ju till och med både Alfons och Felix i sängen, Felix har till och med tagit över Alfons bädd emellanåt.

Nu väntar vi bara på att dom kurar ihop sig där båda två, haha.

Lediiiiig,

Så var äntligen min sista arbetsdag över och nu väntar en låååång ledighet!
Inte nog med det så är jag ju faktiskt tillsvidare anställd från och med idag! Jag kanske ska unna mig en liten milkshake eller något ikväll, blev av någon anledning lite små sugen på det :-)

Idag har det varit ett väldans rullande i magen, så härligt!
Kanske förstår hon att mamma äntligen ska få vila ut sig och bara njuta av den korta tid som är kvar. Nu när det bara är jag och djuren hemma på dagarna ska det bli betydligt mer kvalitétstid med magen :-) Mer mys och prat och allt sånt där, jag ska också försöka få klart lillans rum så det är helt klart.

Åh vad skönt att äntligen få tid!

Minne som en guldfisk ja,

Nu sitter jag äntligen och slappar i soffan!
Efter att ha lagat mat, gjort matlådor + frukost till imorgon, tvättat håret, bakat och vart på kvällspromenad med Alfons så känner jag att jag kan slappa en liten stund men insåg precis att klockan nästan är läggdags, haha!
Ja, vi brukar ju lägga oss runt nio såhär på vardagarna när det är jobb dagen efter. Det kanske är lite pensionärspoäng men det skiter jag i, det brukar alltid ta en stund innan man somnar så för att det inte ska bli alltför sent så lägger vi oss hellre lite tidigare och myser :-)

Det är vår kvalitétstid.

Jag kom ju också på att jag hade bilder av tavelväggen i lillans rum + vår lilla arbetshörna i vardagsrummet med nya datorn och tavelväggen där, arbetshörnan är väl så gott som klar - man vill ju inte ha för mycket skit framme :-)

Nej, nu ska jag ta och göra mig redo för natten!

Sov så gott allihopa!
PS. Lite ny design på bloggen idag, vad tycks?



Kanelbullens dag,

Ja, det hade jag missat helt tills älsklingen sa att dom skulle få fika på jobbet.
Jag vill också ha kanelbullar, det fick jag också, min söta man kom förbi och gav mig en. Min alldeles egna lilla langare ;-) Förra gången var det i och för sig tårta och DET kan jag lova var väldigt uppskattat! Men en kanelbulle sitter ju aldrig fel, hehe.

Apropå inget alls så fick jag mail från paypal om att jag får 30% hos Tshirt Store om jag betalar med paypal, sitter nu och kollar in deras utbud - riktigt roliga t-shirts faktiskt! :-)




111003

Så var denna lediga dag snart över, att man alltid ska ha så mycket att göra när man egentligen är "ledig".. hehe, det slår aldrig fel, man kommer alltid på massa att göra. Tvättstugan är snart klar i alla fall och herregud vad jag längtar tills vi köper en egen tvättmaskin så man slipper gå 10 rundor upp och ner till tvättstugan!

Snart kommer älsklingen hem och då blir det att åka iväg och veckohandla, det behövs verkligen nu efter att ha varit borta hela helgen. Det nästan ekar i kylskåpet, hehe.

Jag lekte lite med älsklingens kamera förut, här kommer lite bilder på min älskade Alfons.


     


Presenterna,

Fantastisk klänning vi fick av Sophia,

Body + mössa från Newbie vi fick av Madde och Rickard, så söt!

Strmpbyxor från Armani Baby som vi också fick av Sophia

En korg med massa godsaker vi fick av Maria och Anders

Stora nallen fick vi av Marie och den vita kaninen fick vi av Maria och Anders :-)

Jättesöt babyfilt vi fick av Madde och Rickard, perfekt i lillans säng :-)

Vi fick även en hel del presenter av mamma och pappa,



En söt babyfilt som matchar kläderna ovan :-)
Lammfiltspläden köpte vi själva i Ullared, helt underbar!



Tack snälla alla ni som gjorde våran babyshower helt fantastisk!
Alla presenterna är jättefina och vår lilla kommer minst sagt vara en välklädd liten tös med massa fina saker runt omkring sig :-) Nästa gång vi ses tjejer, har vi vår lilla prinsessa med oss! :-)
Längtar såå!!


Babyshower,

Här kommer lite bilder från babyshowern i lördags:





Vem älskar inte att öppna massa paket? ;-)

Madde, jag och Marie - ni är underbara!

Dexter :-)

Pojkarna och Fifa 12, en riktig hit denna kväll ;-)

I love you!


Sötnöten Marie :-)


Bebis vecka 33

Bebisen,

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är nu densamma. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet fortsätter att röra sig men du kommer att känna det mer som att det rullar än de tydliga sparkarna du kände tidigare. Dina aktiviteter påverkar barnet, när du äter, om du sitter, ligger eller går och alla ljud från yttervärlden. Försök att ha en vilostund varje dag.

Du,

Ca 80,0 % av graviditeten har passerat och du har 56 dagar kvar till BF. Du är i trimester 3.
Om ditt barn har lagt sig tillrätta kommer det kännas behagligare för dig, det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kommer att uppleva ett ökat tryck nedåt och du kan känna stickande känslor i bäckenet, det är helt ofarligt. Sjukhus erbjuder ofta gratis föreläsningar, hör med ditt sjukhus för mer information.



Moves like Jagger,

Vad skönt det var att somna om imorse efter att älsklingen åkt till jobbet, det var verkligen behövligt om inte annat. Nu har jag i alla fall vart ute på promenix med Alfons, fått i mig lite frukost och funderar på vad man ska hitta på tills det är dax för tvättid om en timma?

Fick nyss ett sms av Richard, tror ni jag blev nyfiken eller?? ;-)


Sunday, bloody sunday.

Efter att ha vart på lite kalas hos svägerskan och sedan handlat frukost till imorgon halvligger jag nu i soffan med en trött vovve bredvid mig och en spelnörd till sambo på golvet. Jag känner bara "fan vad skönt att vara ledig imorgon!" Jag ska försöka ta en ordentlig sovmorgon och sedan fixa lite i lillans rum. Jag tänkte att jag slänger upp lite bilder imorgon, både på presenterna vi fick igår och det vi handlade i Ullared. Jag är alldeles för trött för det idag så jag hoppas ni står ut till imorgon ;-) Nu ska jag bara ligga här och koppla av, inte göra ett skit - bara vara. Det är söndag, då får man slippa alla måsten.

Back to reality,

Så var man snart hemma i södertälje igen.. Det har vart en riktig kanon helg, gårdagen var hel grym! Det fanns inte mycket tid till att uppdatera igår tyvärr, fokus låg på att umgås med nära och kära istället :-)

Vi fick massa fina presenter igår, slänger upp bilder ikväll eller imorgon, det beror på vilken nivå energin ligger på :-P kl 17 vankas det 25-års kalas för Richards syster och sen blir det väldigt lugnt, känns för j*vla skönt att vara ledig imorgon i alla fall, jag behöver landa efter helgen känner jag.
Det var riktigt tungt att åka hem idag, vi har Alfons med oss och jag är jätteglad över det men samtidigt så känns de fruktansvärt jobbigt att ta honom ifrån mina föräldrar..

Jag känner mig så egoistisk av nån anledning.

Men vi tycker ju alla att det är viktigt att han får vara med innan bebisen kommer så han inte känner sig ersatt sen, jag vet att det kommer gå jättebra! Men just nu känns det bara tungt för jag vet hur mycket min familj älskar Alfons.


Ojoj,

Nu är vi påväg tillbaka till kungsbacka, det blev ett par timmars shopping i ullared ;-) vi tyckte att vi var ute i god tid som var där en timme efter öppning men oj vad fel vi hade, inte nog med att det är lördag - folk har ju fått lön också, ni kan ju tänka er hur det såg ut på parkeringen kl 8 då :-P fullsmockat.

Nu blir de en liten sväng in på maxi för att handla lite grejer inför ikväll, det vankas nämligen babyshower hos Madde. Så ikväll blir det lite tacos och jag tänkte även slänga ihop en liten tårta ;-)

Jag hittade förresten en massa fina babysaker på Gekås, lägger upp lite bilder när vi kommit hem men för alla er som väntar barn eller har småbarn - besök Gekås! Inte nog med att det är billigt, det finns så himla mycket fint! Mitt tips till er idag, jag blev i alla fall kär i deras babyavdelning ;-)


Wiiiee!

Nu är vi påväg mot Gekås, klockan ringde 6 och Madde och Rickard hämtade oss kl 7. Jag kan inte påstå att jag är pigg (kanske beror det på att jag längtat efter ullared hur länge som helst och jag kände mig som ett litet barn dan innan julafton igår) men jag är taggad!

Hoppas vi inte åker hem tomhänta, haha nej det är ju faktiskt ingen risk ;-)


RSS 2.0