Banan & persikopuré.

Idag tjuvstartade vi lite, kunde inte låta bli. Vi lät My smaka på puré för första gången, nån vecka hit eller dit vad gör det? :-) Hon såg lite skeptisk ut till en början men sen gapa hon efter skeden och ville ha mer :-)


Babysteps.

Igår kväll när lillfisan ätit och somnat på mitt bröst väntade jag en kvart ungefär och la henne sedan i sin säng, tro det eller ej men hon vaknade inte med en gång och jag somnade till och med utan henne på mitt bröst. Jag vaknade sedan när hon började böka och även om det kändes som man fått sova i en evighet så tror jag bara att det vart en timma.

Sedan somnade vi båda två. När vi vaknade imorse så låg vi i sängen och gosade och efter en stund så somnade My om och jag la henne åter i sin säng och där sov hon en liten stund.

Men det är väl som dom säger, man får ta lite pö om pö.

Nu blir det en liten promenad i det underbara vädret, lillfisan sover i stort sett ingenting på dagarna nu, kan bero på att pappa har vart hemma och sjuk så då får det bli en promenad. Hon älskar ju vagnen och jag älskar vädret som är nu ;-)

Lillfisan imorse :-)

Min finaste.

Sötnosen idag :-)


Måndagspromenad i solen.

Nu har vi precis kommit in efter en promenad på 1½ timme med Carro och hennes Wilda. Det blev en ordentlig runda men det är skönt, speciellt i det här underbara vädret. Vi gick en runda som jag aldrig testat själv så nu har man en ny runda att gå :-) Vi ska ta en sväng till Ikea på torsdag så det ser vi fram emot.
Nu ska jag fixa lite lunch, lillan somnade till en stund när vi kom in men det dröjde inte länge tills hon vakna och nu sitter hon hos sin papi - lite bråkig dock men så är det när det enda som gäller är mammas mat hehe.


Big city life.

Idag fotade älsklingen bandy i Stockholm, under tiden så gick jag och lillfisan runt i gamla stan och längs drottninggatan. Det blev lite shopping och som vanligt så blev det nästan bara till My ;-)
Det var riktigt skönt att gå runt där i solskenet, man får verkligen en energiboost och längtan efter sommar blir bara större och större.

Jag unnade mig ett riktigt varmt skumbad igårkväll och jag tror faktiskt att det får bli ett nu också, det kan vara skönt efter en dag på stan :-)


Orkar.. inte..

Har en väldigt gnällig liten tös här hemma.. Idag finns det inte mycket ork o lust för något, det betyder alltså att det inte kommer bli mycket skrivet här som det ser ut nu..


Lillfisen innan helvetet bröt loss..

The voice.

Jag började sy på lillans dopklänning idag och den är nästan färdig och jag måste faktiskt erkänna att den blev för jävla bra! Richard vart riktigt imponerad ;-)
Ni får se en bild imorgon då jag tänkte fortsätta sy lite ikväll och vill inte visa den innan den är klar :-) Richard ska strax iväg och fota hockey, sen ska han ut med jobbarkompisarna. Det blir alltså fredagsmys med min fina dotter ikväll och eftersom jag får äran att hämta fyllekajorna ikväll så ska jag unna mig ett glas eller två imornkväll! ;-)

Men ikväll blir det coca cola, marabou non-stop, My och The Voice!

God morgon!

Idag var vi uppe tidigt, vid 8. Svårt att sova längre när det blir ljusare ute och man inte har några persienner i sovrummet hehe. Jag har precis fått i mig lite frukost och har även hunnit med att skura badkaret efter att ha skruvat upp en torkställning på väggen. Hurtigt eller hur? ;-)

My ligger i babysittern och sover, stackarn var alldeles febrig igårkväll efter sprutorna men det är tydligen normalt. Får bli en liten promenad med vagnen idag och köpa alvedon till henne.

3 månader.

Uppdaterat lillans garderob ytterligare, en liten 3 månaders present ;-)



Mammas stora tös.

Först vill jag åter be om ursäkt för mitt dåliga bloggande det senaste. Jag och My kom hem för en liten stund sedan, 3 månaders kontroll idag! Tiden går fort kan jag lova :-) Hon fick 2 sprutor idag, en i vardera lår. Det var mindre populärt. Stackarn. Och jisses vad hon blödde i vänster lår! Fick byta plåster med en gång, hon blödde ner min tröja också så den fick jag kasta, ingen märkvärdig tröja i alla fall så det var ju tur, hehe.

My tokslocknade när vi kom hem, hon ligger i sin babysitter nu och susar för fullt. Lilla pyret ska få extra mycket kärlek idag på sin 3 månaders dag :-)
Älsklingen har övertid idag och ska inte hämtas fören kl 18 ikväll, för min del blir det nog att städa lite och sedan åka iväg och handla ett par grejer. Nån sån där piss off till soffan måste jag ha, katterna har ju inte vett på att ge fan i och kissa i soffan så jag hoppas att det finns nåt som kan hjälpa. Man får ju ont i huvet av att känna kiss doften hela tiden och jag vill inte ha lillan i soffan när katterna pissar där överallt.. Inte ok!

Ja ja, nu ska jag få i mig lite frukost och sen kanske jag också ska passa på att sova en stund. Idag har jag ingen mer tid att passa i alla fall så det kan ju vara skönt.


Pyssel.

Såhär blev vimplarna till lillans rum, jag är supernöjd! :-)


Vårfint.

De här två plaggen måste jag bara köpa till lillan!
Dom är ju så underbara och vilken tur att man har rabattkuponger på KappAhl ;-)


Planera dop.

Jag sitter nu och försöker planera lite inför lillfisans dop. Jag har bestämt mig för att skapa en ny tradition, en egen tradition - jag ska nämligen sy hennes dopklänning. Yes, det ska jag. Jag älskar att sy och hade ju faktiskt MVG i syslöjd i skolan höhö ;-)

Jag har även börjat kika lite på kyrkor osv och imorgon blir det att ringa runt, det återstår dock att hitta ett bra datum och hoppas på att kyrka och lokal är ledigt.
Sedan är det bara att börja planera tårtor osv, jag hade tänkt att göra tårtorna själv - det är ju så grymt roligt att pyssla jue! hihi.

Längtar tills jag får alla saker till hennes klänning så jag kan börja sy den också ifall att den inte skulle bli bra så måste man ju ha en back-up plan så jag ska försöka hitta någon fin klänning att köpa ifall mitt försök blir pannkaka.

Men nu ska jag återgå till mina vimplar!

Min lilla syhörna.

Jag fick låna med mig min mormors symaskin och nu ska här sys minsann! Min lilla syhörna är redo och här kommer jag sitta på dagarna - förhoppningsvis. Hehe.


21 februari.

Efter en helt fantastiskt mysig helg hos min familj har jag nu hunnit landa lite och ska verkligen försöka ta tag i bloggen igen då jag vet att det vart lite halvdant det senaste. Jag hade en grym födelsedag, jag fick många fina presenter, jag tatuerade mig och "fick" en gudmor till min fina fina My.
Bilder på tatueringarna kommer så småningom.



Dagen före halvvägs till 50.

Sorry att det varit lite halvdant bloggande. Vi kom ju ner till mina föräldrar i onsdags och det har varit fullt upp hela tiden. Igår var vi runt och shoppade lite, Madde kom på besök och vi hade mys hemma. Idag har mormor varit här och vi har firat mig lite i förskott, vi har ätit god mat och tårta.

Imorgon bär det av till min tatuerare för att utöka samlingen ;-) 
Ska även kolla in glasögonen jag hittade idag, jag vill verkligen ha ett par nya brillor och jag hittade ett par idag som jag verkligen fastnade för, problemet är ju bara att jag inte hinner få dom innan vi åker hem.. Men det blir att kolla på dom imorn igen i alla fall och se vad man kan göra :-)

Sen ska vi ut och käka, det blir minst sagt intressant men jag hoppas det blir mys. 
Vi hörs imorgon igen så ska ni få se tatueringen :-) 

15 februari.

Hade ni en trevlig alla hjärtans dag igår? Jag och Richard var bara hemma och myste, jag gjorde trerättersmiddag. Kräftstjärtstoast, oxfilépasta och trippelchokladkaka :-) Riktigt smarrigt och uppskattat :-) Idag har jag dammsugat och packat lite, i eftermiddag åker vi ju nämligen ner till min familj och kommer hem igen på söndag. Det ska bli riktigt härligt att komma hem ett par dagar.

Nu ska jag ta och fixa mina naglar och sedan ska jag packa klart.
Hörs lite senare!

Alla hjärtans dag.

Idag blir det kort o gott, trevlig Alla hjärtans dag på er! Vi hörs imorgon :-)

13 februari.

Nu har vi fixat pass till My, kan ni tänka er - dom små får egna pass MED foto och som gäller i 5 ÅR!! haha, lite komiskt faktiskt om ni frågar mig :-) Nu är det bara att vänta på att det blir färdigt så man kan hämta det. Med middagen i magen ska jag nu ta mig en dusch och sedan ska jag luta mig tillbaka i soffan framför tv:n.

Imorgon blir det en liten sväng ner på stan för att träffa Mia och hennes lilla Noella :-)
Med tanke på att jag inte fick somna om imorse och jag nu är ganska så trött så hoppas jag på en god natts sömn så jag blir av med det sista av min förbaskade förkylning. På onsdag bär det ju av söderut, wiiiee!!

Vilken dag!

Idag känner jag mig faktiskt rätt positiv. Jag ska erkänna att den senaste tiden så har mina hormoner spelat mig ett spratt emellanåt och jag känner hur humöret ändras värre än Balder på Liseberg. Jag vet inte vad det beror på faktiskt men ena dagen kan jag känna mig tip top och andra dan så känner jag mig bara bitter. Det är sjukt jobbigt att åka en sån bergodalbana men som jag sa imorse, jag tror att jag behöver börja träna. Jag tror verkligen att det är ett bra sätt att få utlopp för allt som pågår inombords som jag inte kan sätta ord på ibland.

Nu är tvättstugan klar i alla fall. Lillan ligger i babysittern och sover, hon har varit väldigt duktig idag! Legat i babysittern och tittat på tv och rätt som det är så slocknar hon vilket ger mig massor av möjligheter att göra lite nytta eller i alla fall göra något. haha.

Nu ska jag passa på att ta tag i berget av tvätt som ligger på sängen!


Måste. börja. träna.

Vilken hit det är att gå upp kl 7 och rusa upp o ner till tvättstugan med ett ton tvätt. Not. Tanken på att börja träna slog mig igår igen, jag har börjat tänka mycket på det den senaste tiden. Kan vara bra att komma i form och sedan även få utlopp för all frustration, aggression mm men samtidigt få en energiboost.

När man sprungit upp för trapporna, till 3:e våning, kommer in och flåsar som om man sprungit ett maraton - då är det nog dags att komma igång på riktigt. Man har ju trots allt fått barn och behöver komma i form igen :-)

Chillout.

Nu har vi precis kommit hem från söndagsmiddan hos svärföräldrarna. Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen men nu på kvällen har det fan blivit värre.. Inge kul alls. Bäst av allt, tvättstuga kl 7 imorn bitti. Men men, klädkammaren svämmar över av smutstvätt och det är bra skönt att använda tvättstugan ibland så man kan få saker o ting torktumlade också.

Nej, nu ska jag bara luta mig tillbaka och kolla på tv.

O där braka det loss i lillfisans blöja! Hej hej!


Nagellack i mängder.

Det är synd att man inte är miljonär, jag hade kunnat köpa nagellack för tusentalskronor hos eleven.se. Shiiiit vad mycket fint det finns inne nu! Gimme :-) 


Soliga söndag.

Vad ska man hitta på idag då? Solen skiner ute men jag orkar verkligen inte gå till garaget och hämta vagnen från bilen. Kl 16 ska jag och My till Richards föräldrar på lite söndagsmiddag. Richard är iväg och dömer innebandy hela dan så det är bara jag och My idag med men idag har jag faktiskt ingen aning om vad vi ska hitta på.

Lillfisan sitter i babysittern och kollar på film, blir väl en svängom med dammsugaren för min del :-)

Lillfisan.

Eftersom Richard ska iväg ikväll och döma innebandy så tänkte jag vara hurtig och förbereda maten i tid och eftersom det blir potatisgratäng, som tar lite längre tid på sig, skulle jag förbereda den. Lillan somnade till i babysittern, jag satte på lite musik och efter en stund så hörde jag att hon vaknade till.
Jag plockade upp henne och höll henne samtidigt som jag vevade i den vita såsen till gratängen. När jag går runt med lillan i köket för att lugna henne lite så drar hon plötsligt en spya och jag hör hur det plaska till på golvet.
Mums.

Jag lägger tillbaka henne i babysittern och går sedan och lägger tröjan i tvättkorgen och sen passar jag på att ställa in gratängen i kylen. Jag går sen och kollar till lillan som verkar ha lugnat ner sig och jag tror helt enkelt att allt som behövdes var att "lätta på trycket" för det tog nog inte ens 2 min innan hon slockna :-)


Slöddertälje.

När ingenting funkar får man ta till vagnen, vilken tur att vädret är helt underbart idag! :-)



Dottie.

Senaste nytt i lillans rum :-)


Halsfluss?

Skönt att man vaknar och känner hur halsen kliar så in i h-vete! Näsan den rinner ju så klart också, vore väl konstigt annars.. F-n jag fyller ju år om 8 dagar, halvvägs till 50 ffs, jag får inte bli sjuk! Blää.
Jag har i alla fall sovit riktigt gott i vår nybäddade säng, jag och lillan somnade väl strax efter 22 och vaknade vid halv 3. Efter att ha matat lillan och vart uppe på toa var det ju omöjligt att somna..

Jag tänkte mycket på en sak som en god vän sa om vänner och började reflektera lite över mina vänner och några enstaka händelser som stack ut och som fortfarande gör mig förvirrad och besviken till max. Det är ingen som kan förstå hur enormt roligt det är att ha funnit en vän här uppe som verkligen förstår mig och allt jag går/gått igenom. Nu har jag ändå bott här ett tag och har ett par som jag vill betrakta som vänner men en sak är säker:

Mia, du är verkligen en gudagåva till den här skit stan' ;-)

Flitiga fia.

Lillfisan sover, äntligen ;-) Idag har hon faktiskt varit relativt lugn, ett par gallskrik men nu sover hon så sött. Jag har fått gjort en himlans massa idag också, jag har dammsugat - planterat om 2 växter - rensat i köket - sagt upp ett av mina mobilabbonnemang - rensat i min pärm och nu sitter jag och ska göra en ny innehållsförteckning till min pärm med alla viktiga papper. 

När älsklingen kommer hem så ska vi åka och sola, sedan ska vi ta en sväng till söder så jag hittar till sminkskolan på måndag och sedan ska vi käka ute :-) 

Ni glömmer väl inte..

att gå in här för att börja tjäna pengar på eran blogg?
Har ni inte gjort det, gör det - det funkar faktiskt! :-)


Naturella naglar.

Så har jag gjort gelénaglar för första gången, det blev ju inte så tokigt :-)
Nu saknas det bara lite lack och kanske nån rolig dekoration :-)


Lillfisen sover!


25 års partaj.

Jag försöker hitta en schysst klänning att ha till min födelsedag som är om 10 dagar och självklart så hittar jag en massa fina hos nelly. Jag vet inte exakt vad jag är ute efter men jag vill ju så klart ha en klänning jag kommer använda mer än en gång :-)

Dessa är mina favoriter, speciellt de två mönstrade. Vilken tycker ni är snyggast?


I like,


Idag har varit..

en riktigt tuff dag.. Lillan har inte velat ge mig en lugn stund. Nuförtiden känns det som att äter hon inte så ligger hon bara o skriker.. hon sover ingenting på dagarna om jag inte låter henne ligga kvar på bröstet efter att hon ätit och hon ligger inte vaken och tittar så himla länge heller.. Det känns grymt jobbigt, man hinner inte med nånting. Dom säger att det "är inte farligt om dom ligger och skriker lite" man ska inte "skämma bort" barnen med att bli upplockade hela tiden men vad ska man göra när ens lilla ligger och skriker så hon blir alldeles knallröd och knappt får någon luft? Låter jag henne ligga och skrika i 5 min blir hon heltokig tillslut och det går knappt att trösta henne, ingenting funkar.

Jag hoppas att bvc kan ge mig några bra råd och svar när det är dags för 3 månaderskontroll vilket borde bli om cirkus 2 veckor. Som ni säkert förstår har jag inte haft ork att blogga, har inte haft tid heller ens om jag velat blogga.. Det är först nu som hon är hyffsat lugn och kan ligga i babysittern men jag hör hur hon snuttar och gnyr så det är dags för mat, igen. Hon har ju trots allt precis ätit men fyllt blöjan så nu är väl magen tom igen. Ren blöja har hon i alla fall och närhet är svårt, hon kan inte ligga på mitt bröst utan att söka sig mot bröstet och bli tokig om hon inte får mat.

Så nu ska det matas och sedan får hon slockna på mitt bröst tills Richard kommer hem, hon blir alltid så mycket lugnare när han kommer hem. Undrar vad det kan bero på?

Hon verkar gilla The big bang theory i alla fall, nu vart det faktiskt ganska lugnt :-)


Energyboost!

Var nere på dalgatan och solade förut, shit vad skönt det var! Jag har inte solat på nästan ett år och det var verkligen precis vad jag behövde! Det gäller ju så klart att skydda snittet för man vill ju inte ha ett fult ärr och mitt ärr har läkt jättefint och min barnmorska tyckte till och med att det hade börjat blekna vilket är kul att höra. Det får nog bli att investera i ett solkort sen när jag fyllt år och lönen trillat in, tänk vad lite sol kan göra för själen?

Jag låg verkligen och drömde mig bort och för första gången på länge kunde jag slappna av till 110%, det var bara jag liksom och man behöver verkligen sånna små stunder ibland, även om de bara varar
en kvart, tjugo minuter :-)

Vad brukar ni unna er själva?

Sportigt till den lilla


Didn't see that coming!

Diskat, hängt tvätt, fixat té till min onda hals och snart blir de väl en runda med dammsugaren. Vad roligt att jag började skriva detta inlägget för ca 2 timmar sen och avslutar det först nu, haha. Jaja, det finns faktiskt en anledning. Jag fick nämligen mail med en förfrågan om att sitta hår samt sminkmodell på Art of make up school i Stockholm och först blev jag jätte taggad och sedan såg jag att det var dagtid och då tänkte jag "nooo.. :("

Men dom är så snälla och flexibla så jag får faktiskt ha med mig lillan! Wiiee!
Det handlar om 4-5 timmar om dagen så det är ju inte så farligt, lillan sover ju så bra när vi är ute och jag får tillgång till deras kontor för att jag ska kunna amma My.
Jag blev såå glad!
Tydligen så är det även en del tv och filmning under dagarna och exakt vad det innebär vet jag inte men jag måste ju bara göra detta! hihi.

Jag trotsar min förkylning och drar dit redan på fredag. Sedan är det ett par dagar under de närmsta 3 veckorna. Faaaan vad skoj!!

Estocolmo.

Om en liten stund pyser vi upp till huvudstaden för lite söndags shopping. Såg ni melodifestivalen igår förresten? Vilken flopp! Visst blir det sämre för varje år? Men Loreen, vilken pärla! Kan säga redan nu att jag hoppas hon tar hem hela kalaset! :-)

Pippi.


Me want some candiiee

Maj gaaad vad svårt det var att göra naglar i akryl! Nej, jag tror jag hoppar det och kör gelé istället! Jag har i alla fall en massa akrylpulver, akylvätska mm så om nån vill köpa till en schysst peng så är det bara att höra av sig!
Nu kom mannen min hem så nu blir det att pysa iväg och köpa goooodis ;-)

Nagelverkstad

En liten del av min enorma "samling", här ska byggas naglar! :-)


Idétorka.

Nada bloggande idag ja, jag har haft lite annat för mig och har helt enkelt inte känt för att blogga. Jag var galet trött igår, både jag och lillan slockna innan klockan var 22, jag trodde aldrig att My skulle somna då och sedan sova ett par timmar men det gjorde hon! Jag höll inte koll på vad klockan var men 2 ggr matade jag henne innan vi gick upp kl 6 för blöjbyte och sedan mat igen. Idag somnade vi om 2 ggr och gick upp när klockan var kvart över 11, helt galet! Var väldigt längesen jag sov så sent, visst jag var uppe och vaken 2 ggr innan klockan var så mycket men ändå, haha!

Inte konstigt att My inte sovit så mycket under dagen med tanke på vår sovmorgon, haha! Förhoppningsvis så tar det inte alltför länge innan hon somnar ikväll, jag lär ju slockna fort i alla fall.
Idag fick jag köpt textillim btw så imorgon är jag redo för lite pyssel, det blir mer uppdaterande imorgon kan jag lova. Nu ska lillfisen ha mat och jag ska sätta mig tillbaka och slappna av lite.

Gräsänka.

Nu har Richard precis åkt iväg. Han blev tillfrågad om att fota SSK-Mora idag i AXA sports center och bäst av allt: det är ca 6500 pers som tittar + att det sänds i tv! Jag och lillan får så klart kika lite grann på matchen, se om man kan se sin karl ;-)
Sen blir det ett härligt bad för mig och lillan, det var väldigt uppskattat av My sist :-)

Matchen börjar 19:00, kolla viasat sport hockey ;-)


Till My från faster.


Nykomlingar i lillans garderob



Teddybears.

Fick mig ett ryck igår och målade "fruktkorgen" som vi fick i julas, jag tycker den blev himla fin och några av lillans alla nallar platsar fint i den :-)


RSS 2.0