Finbesök på en tisdag.

Idag kom Richards syster och hennes kille hit en liten sväng, det hade shoppats en hel del kläder till My som trots allt inte fyllde år och hade inte varit ovanligt snäll idag, haha. Hon fick en massa fina kläder och en jättesöt pekbok med mumin - så klart ;-) Ni ska få se bilder imorgon så fort jag fått tagit lite kort, nu ska det strax fixas inför natten så nu säger jag tack för mig och god natt ;-)

Ett skepp kommer lastat..

med PAJ! Efter att pratat mat med Mia igår och sett pajen hon åt blev jag, för första gången på väldigt länge, inspirerad och sugen på att laga mat. Eftersom vi skulle ha grillad kyckling och ris till middag så slängde jag ihop en kycklingpaj och en vegetarisk. Det blev båda väldigt goda och halva frysen är nu fylld med matlådor, hehe.


Tuesday.

God morgon!

Sitter nu och har precis fått i mig lite yoghurt, fy fan vad kallt det är här hemma asså. Jisses! Aja, vilken tur att jag ska ta en runda med dammsugaren och sedan en svängom med moppen, kanske får jag upp värmen lite då, haha. Idag ska jag försöka få pysslat lite faktiskt, efter att ha varit i Skärholmen igår med Mia så har jag nu det jag behöver för att i alla fall få målat om en korg/kruka som vi har, sen ska jag börja fundera på vad jag ska klä lillans förvaringsaskar i. Tapet eller tyg? Jag har ju i och för sig 5 st askar så man kan ju variera ;-)

Nu måste jag dock ta hand om lillfisen, hörs senare!

Efter en shoppingtur blir man ju sugen


TTYL.

Sovmorgon idag, det är ju bara för underbart! Natten har gått bra men shit vad lillan bråkade igår kväll.. Hon var minsann varken trött eller hungrig och jag var allt annat än pigg. Efter att jag tog av henne bodyn och bytt blöja för att se om hud mot hud och en ren blöja skulle hjälpa så tog det ytterligare en liten stund innan hon faktiskt ville äta och sedan minns jag inte så mycket mer så vi slocknade väl båda två, haha.

Körde Richard till jobbet imorse och sedan somnade vi om så skönt och vaknade till strålande solsken, hur härligt är inte det?! Nu är det dags för lite frukost och sedan ska vi göra oss iordning för att åka till Skärholmen och möta upp Mia och Noella för lite shopping.

Vi hörs lite senare helt enkelt!


Min räddare i nöden.

My har vid 3 tillfällen idag sovit i sin babysitter och då har hon sovit 1-2 timmar - jag är såå glad att jag var hos Mia och såg att man kunde göra så med babysittern! Det kanske låter simpelt men tanken hade aldrig slagit mig, hon älskar att ligga i den och jag kan få saker gjorda under tiden - äntligen! :-)

Nu har hon legat i den i 45 min och sovit men nu är det dags att åka och handla men vilken tur att hon älskar att åka bil, vi byter helt enkelt bara sovplats, haha.

Gimme gimme gimme.


7 st blir snart 8.

Fick en fråga från en läsare om ett inlägg jag skrev för någon dag sedan, jag nämnde att jag skulle göra min 8:e tatuering på min 25 års dag och hon undrade ju då vad jag hade för tatueringar och här ska ni få se :-)
Den som jag har runt handleden har en rosett på "undersidan" och runt går texten "catch the day, enjoy the moment".





Flingor med hallon + té, nam nam.


Väldigt bra dag!

Idag tog Richards föräldrar med sig My på en långpromenad med vagnen, cirkus 2 timmar vart det och under tiden fick vi äntligen rensat i källaren och åkt till återvinningen med en himlans massa skräp! Det var riktigt behövligt kan jag lova.

Efter promenaden var det dags för blöjbyte, sen mat och sen blöjbyte igen. Sen tokslockna hon i min famn och jag flyttade sen över henne till babysittern - som jag upptäckt att man kan vända fötterna på så den går att vagga, My älskar att ligga i den nu och kolla på tv ;-) - och hon sover där än vilket gör det möjligt för mig att börja med middagen, kanske hinner jag till och med unna mig en dusch? DET hade vart något efter den här produktiva dagen! haha.

Jag ska försöka pyssla lite till idag, jag fick klippt ut alla bitar till vimplarna - blev nog för många vimplar men hellre det än för få. Nej, nu är det middagsdags! Idag blir det kotletter i nån sås och potatis. Nam nam.



Projekt vimplar.

Äntligen kommit igång! :-)


Som spunnet socker.

Hur söta är inte dom här då?
Känns det inte lite som att jag fått dille på rosa.. och prickigt.. ? haha.

När liten blir stor.

Efter allt prat om barnrum och barnkök mm idag så har min hjärna arbetat på högvarv, det finns såå mycket fint som jag vill köpa och göra till lillan när hon blir lite större, typ till vintern när hon förhoppningsvis har börjat gå lite ;-)



Vilken torsdag!

Det blev väl inte riktigt som vi hade planerat idag men det var lika trevligt som vanligt ändå! :-) Det började ju med att jag skulle åka förbi Maxi på vägen och köpa huvudvärkstabletter och hämta ut ett paket, tror ni inte att jag glömt plånboken hemma då? Jo, får åka hem igen och sen tillbaka.
Sen åkte jag till Mia och My som var alldeles övertrött hade inga planer alls på att låta oss pyssla, haha. Det var precis som att hon och Noella tittade på varann och bestämde sig för att vara vakna och lite bråkiga, fast Noella var ju hur snäll som helst. My ville bara ha mat hela tiden, inget annat dög och när hon väl ätit och jag såg hur trött hon var - då braka det till i blöjan och sen var det bara att börja om ;-)

Men vi hade jättetrevligt i alla fall, god lunch och alltid lika roligt prat!
På måndag pyser vi till Skhlm och kollar in Panduros pyssel, sen kanske man kan få smygstartat lite hemma tills nästa gång ;-) Man får ju ta och passa på medan lillfisen sover, vilket inte är så ofta nu på dagarna.

Jag ska faktiskt ta och tjuvstarta lite redan nu och klippa lite i tygerna men först - en bajsblöja att byta!

Till min kära

Något sådant här vill Richard ha tatuerat, fan vad jag är grym! det var ju såå svårt ;-)


Knep & knåp.

Vart iväg och handlat mat, käkat middag, matat lillfisen, försökt få lillfisen att somna, skrattat lite med lillfisen, spikat planer för imorgon - pyssel och åter pyssel med bästa Mia - nu ska jag försöka knåpa ihop en ny header som matchar bloggens nya stil. Sen ska jag även pilla ihop en tatuering till Richard.

Vi ska nämligen tatuera oss hos "min" tatuerare när vi åker ner till min familj då jag fyller år. Så här kommer min 8:e tatuering se ut:


Den kommer att placeras precis under vänster nyckelben :-)


Shabby chic.

Shabby, vad är det för ord egentligen. Låter nästan som skabbig, aja jag pysslade lite i My's rum igår och här är det jag gjort
(det är allt annat än skabbigt, om ni frågar moi ;-)


Fullkomligt älskar dessa tapeterna, såå fina!


Gamla Söder.


I've got sunshine.

Tog vrålåket på en liten tur, lillan slocknade på två röda men vaknade lika snabbt när åkturen var över, jaja - nästa gång blir den en låång promenad ;-)


Moments I'll remember


Frukostmys.

Precis ätit frukost och fick sällskap av den här sötnosen:


Tävling.

Jag är så klart med och tävlar om en jättefin tavla, är ni?
Visst är det roligt att jag bloggade om dessa underbara tavlor igår och idag såg jag att Hildas hem har en tävling där man kan vinna valfri tavla! Underbart!


Just det,


Till moi, från moi.


Newbie & co.

Sen barnbidraget kom har det shoppats lite till lillan, hon växer så det knakar nu och jag kunde inte låta bli att köpa dessa sockersöta plagg när jag såg dom. Nu har hon massa fint att växa i ;-)






Life.


Photosession.

Min fina, fina flicka! Du är så himla underbar, på alla sätt och vis.
Mamma och pappa älskar dig såå mycket ♥






Barntavlor.se

Åh! Jag trillade in på sajten barntavlor och där hittade jag väldigt många tavlor som jag verkligen skulle vilja ha i lillans rum! Några av de som jag fastnade för finner ni här nedan, visst är dom söta?



Mitt hjärta slår för..

Er! Älskar min familj mer än något annat!


oh-my-facking-god.

Expect the unexpected. Tydligen.

- Knack knack!
- Vem där?
- Ditt förflutna.
- Försvinn.

Wrap it up.

Ja det vart ju inte så mycket bloggande nu i helgen såg jag men så blir det när man har fullt upp och inte hinner med, hehe. Igår bjöd älsklingen ut mig på middag och bio, vi såg Hamilton och den var riktigt bra så den rekommenderar jag varmt! My fick vara hos sin faster som glatt ställde upp som barnvakt, nu dröjer det säkert till nästa gång ;-) My hade varit lite ledsen på kvällen men annars hade det gått så bra.

Idag trotsade vi snöstormen och gick ner på stan en sväng med Richards föräldrar som kom hem från Gran Canaria igår - snacka om att bli besviken när man kommer till det här vädret, hehe. Sedan åt vi middag hemma hos dom, lika trevligt som vanligt. Vi satt även och kollade lite mer på thailandresa, vi ska ju åka dit i nov/dec i år är det tänkt, frågan är bara vart och hur länge ;-)

Nej, nu har jag en bajsblöja som kallar och sedan blir det lite kvällsmat innan det är dags att krypa ner i sängen och tacka för denna helgen.

Kära läsare,

Hej Mikaela som kommenterade "bortamatch"!
Vad kul, det kan du säkert ha gjort :-) Jag försökte kolla in din blogg men det gick icke, man behövde användarnamn och lösen - fräsigt ;-) Får hoppas att du läser detta istället helt enkelt :-)

Ha det så bra!

Det finaste vi har ♥








Knitted.

Jag har varit på jakt efter en vit stickad tröja som inte sticks (ja det är faktiskt väääldigt viktigt)! Alla vet ju att hos Nelly finns hur mycket fina kläder som helst och hade jag vart rik så hade jag köpt nästan allt och fyllt min garderob och lite där till.

Jag hittade hur som helst den här tröjan och jag är såå sugen !


Milk and toast and honey.

God morgon! Uppe med tuppen jao, kl 8 steg vi upp imorse. Det roliga är att jag har inte kunnat sluta tänka på allt pyssel som jag och Mia snacka om igår, min hjärna har gått på högvarv och jag är så sjukt pysselsugen, jag skojar inte.

Nu har jag precis dammsugat, jag har en tvättkorg som jag måste ta tag i och sen måste jag ta tag i mig själv för älsklingen kanske slutar tidigare idag och då blir det redan vid halv 1 tror jag och då är tanken att vi ska åka direkt till Ikea. Då tänker ni säkert att "du har ju 3 timmar på dig" och ja, det stämmer men alla ni där ute som har småbarn - närmare bestämt bebisar - vet också att allt tar såå mycket längre tid nu. En miljon saker ska fixas och helst på en och samma gång och mitt i allt kaos så ska man fixa sig själv. Sen när du står där och knodden är påklädd och redo och du själv bara har skorna kvar så hör du hur det plötsligt smattrar till i blöjan. Det slår aldrig fel ;-)

Så ni förstår säkert att nu måste jag ta och sparka mig själv i arslet och börja fixa mig, My ligger i sin säng och bökar runt lite så innan hon börjar gallskrika och vilja ha mat - igen - så måste jag i alla fall hinna med och tvätta mig margarinfeta-hår. Urs.

Bortamatch.

Idag var vi på bvc, 2 månaders kontroll. Lillan är nu hela 57cm lång och väger 4,4kg! Min lilla flicka växer så det knakar och hon följer kurvan så fint :-) Efter kontrollen mötte vi upp Mia och hennes lilla Noella, vi spenderade en heldag ihop med en trevlig fika och lite mysig shopping, det var lika roligt som vanligt och alltid lika bekvämt. Och jag säger bara det, jisses vad bra vi klickar - vi är så lika, det är så himla roligt :-)
Vi ska ses nästa vecka igen och då blir det ett hembesök hos dom med massa pyssel på schemat, mitt huvud fullständigt snurra idag när vi började prata pyssel, jag fick så mycket idéer och det ska bli riktigt kul att se vad vi hittar på :-)

Så fin!


Känn ingen press vettja (!?!)

Gick in på cdon för att kolla om de hade några roliga böcker om cupcakes, måste dock erkänna att när jag väl kom in i kategorin mat så blev jag lite besviken..
3 sidor fulla med böcker om hur du går ner i vikt och hit o dit. Wtf hände med alla cupcakes?

Känn ingen press såhär efter jul & nyår, eller??

Cupcakes.

En bild säger ju mer än tusen ord, sägs det. Man kan ju inte bli annat än sugen. Eller hur?

Man kanske skulle ta en dag och gå helt bananas och bara mata en massa olika sorters cupcakes? ;-)

Oops they did it again.

Yes, katterna har pissat i soffan.. igen (!?!) Efter förra missödet så tog jag bort de infekterade kuddarna och tvättade fodralen, igår la vi tillbaka sittdynan - den andra kudden väntar på att bli tvättad senare idag, så jag la "prydnadskuddarna" där istället så man ändå har ett ryggstöd. Imorse när jag kom och skulle sätta mig kände jag att kuddarna var alldeles blöta. Och de stank.


She doesn't mind.

Det har varit en bra natt igen, härligt. Vaknade till nån gång och skulle mata lillan som jag brukar men det är andra natten på rad nu som hon inte vill äta vid den tiden, hon tar bröstet lite grann men släpper ganska snabbt och somnar om. Jag är säker på att det är ett bra tecken. Hon äter ordentligt, och jag menar ordentligt, innan hon somnar på kvällen och kanske är det så att hon börjar stå sig längre?
Sen vaknade vi igen nån gång innan kl 6, då åt hon en hel del och sen somna vi om igen, dags för blöjbyte och sedan mat igen vid halv 7. Sen somna vi om till halv 9 och gick upp.

Det känns faktiskt skönt att kliva upp då istället för att somna om till 11 som vi gjort innan. Jag behöver få det som en rutin och det tar sig. Jag ska erkänna att jag blir smått off när jag hör om alla som har så tydliga rutiner för sina små, dom vet exakt när dom äter, sover och skiter i princip. Är jag den enda som inte har så tydliga rutiner? Jag menar så klart inte att det är något fel, jag menar mer att kanske är det fel av mig att inte ha tydligare rutiner för My och allt vi gör?

Hur som helst så tycker jag att det med rutiner är svårt, jag kan inte påstå att jag haft så tydliga rutiner för mig själv. Inte som jag satt själv i alla fall. Men jag försöker lite smått nu att få in olika rutiner. Så som att vi går upp vid halv 9-9 så lillan får bytt blöja, sen mat och sen sover hon 1-2 timmar. Det har hon gjort de senaste dagarna nämligen så det är väl ett steg i rätt riktning på rutinerna? Sen vet jag ju att om jag påbörjar nattningen vid 20:30-21 på kvällen, först blöjbyte och sedan matning, så somnar hon för natten runt 22:30-23:00. Det beror så klart på hur mycket hon har sovit tidigare under kvällen men det är det mönstret jag sett i alla fall.

Nu ska jag ta och rensa i min "nagel-låda", den ska uppgraderas och alla grejer ska läggas i en större låda - det ni! ;-)

Spend money to make money.

Idag har jag suttit och kollat runt på en massa nagel grejer, jag har ju redan en massa men hittat en hel del andra roliga grejer som jag kommer behöva. Tacka vet jag ebay, där finns så mycket bra grejer till kalaspriser! Nu återstår det bara att vänta på att få hem sakerna, sen ska här byggas naglar!

Fick tipset av en kompis att kolla på youtube, det gjorde jag och hittade en hel del skitbra videos som visar steg för steg hur man bygger naglar så när mina grejer börjar trilla in ska jag sitta här hemma och öva och öva och sen när jag känner mig säker nog så kanske det finns några där ute som vill ha snygga naglar? ;-) Kul att så många visat intresse redan, känner att det här kan inte bli annat än skitbra ;-)

Sen hittade jag ett "program" som ska hjälpa mig tjäna pengar på bloggen, jag tänkte "va fan, värt att testa i alla fall". Gör ni det också, det kostar ju inget så man kan ju bara gå plus ;-)
Klicka på annonsen längst ner i inlägget så kommer ni direkt dit. Inga konstigheter alls.

Fina, fina söndag.

Det var riktigt jobbigt igår kväll. Lillan skrek som bara den och hon kunde verkligen inte sluta, det hjälpte inte ens med att försöka ge henne bröstet. Hon gallskrek verkligen och det gjorde ont i varje liten del i mitt hjärta. Efter en bra stund så tog hon ändå bröstet, jag visste ju att hon var både hungrig och trött men jag tror dessutom att hon hade väldigt ont i magen. Sista gången jag kollade på klockan var 00:00 och vi somnade strax efter det.

Vaknade till nån gång vid 4, gav henne bröstet men hon snuttade bara lite grann så jag antog att hon inte var hungrig för hon somnade om igen och sen var vi uppe vid halv 7 för blöjbyte och lite mat. Sen somnade vi en liten stund.

När jag bytt blöja på henne så var hon klarvaken så jag la henne i vagnen i vardagsrummet medan jag fixade med alla sladdar runt tv:n, hon låg och bökade och grät lite grann men jag lät henne vara och efter en liten stund vart det bara tyst. Hon slockna. Nu vaknade hon till efter att ha sovit i vagnen lite mer än en timme. Det gör mig glad. Mycket glad.

Nu är det dags för mat, sen blir det ut och ta lite frisk luft :-)


Fancy.

Skulle verkligen, verkligen vilja ta en utbildning så man kan göra sånna här fina naglar, ååh vad extra pengar jag kunde tjäna då ;-)


(bilderna är lånade från google)

Nagelteknolog.

Jag är så grymt sugen på att ta en utbildning nu när jag ändå är hemma och jag skulle verkligen vilja gå och bli nagelteknolog. Det skulle kunna bidra till lite goa extra pengar ;-) Synd bara att utbildningarna i sig kostar så mycket.. Richard föreslog att jag skulle börja döma innebandy men jag kan inget om innebandy och han sa visserligen att hans mormor t.o.m skulle kunna döma knattar så varför skulle inte jag kunna det?
Så svårt kan det väl inte vara? Sen är det ju väldigt goa extra pengar.

Men. I dunno.

Kanske är de ytterligare en fix idé jag fått som försvinner så småningom. Eller? Jag vill så gärna göra nånting och jag vill gärna tjäna lite extra pengar. Att göra naglar skulle vara perfekt för mig. Plattsättningen fortsätter att ligga lite på hyllan. Även om jag önska att den inte gjorde det. Nu har jag vart ifrån det så länge också. Minns jag ens hur man gör? Jo.. mindre saker kanske som kök. Men att lägga klinker på ett befintligt golv, skulle jag fixa det? Jag är tveksam. Det är synd. Men vad ska man göra.

Vet ni någon bra nagelutbildning som inte kostar multum så är det bara att tjoa till! :-)
Nu ska jag äta rester.

Oh no. En bajsblöja.

Pimp my "tv-bänk".

Nu har jag äntligen fått bytt tapeten i glasdörren, jag är såå nöjd!
Blir att beställa fler tapetprover lite längre fram så man kan variera sig lite ;-)


Namnnapp.

My har ännu inte riktigt fattat tycke för nappen, jag har sett jättemånga bebisar som bara är någon dag gamla som glatt använder napp och jag tänker "hur sjutton har dom lyckats med det?". Jag skulle verkligen vilja att lillan börjar tycka om napp då jag märker att hennes sug-behov är jättestort. Hon har börjat suga på hela handen, precis som om hon suger på tummen fast hon har inte förstått att hon har gömt tummen i handen. Så söt är hon!

Vi har även flera nappflaskor men den enda som duger är en från Philips Avent och jag såg nu den här tävlingen där man kan vinna namnnappar (jag har kollat på sånna flera gånger innan hon föddes men då hade vi ju inte bestämt namn) och dom har Philips Avent nappar, jag tror att dom hade vart perfekta för lillan så nu är det bara att hålla tummarna och kanske kan man kamma hem ett par nappar med "Lilla My" på :-)

Gå in HÄR om ni också vill tävla.

Min trötta tös för några dagar sedan :-)


Härom dagen satt hon så gott i pappas knä och hon var såå trött ;-)


Fredag den 13:e.

Tror ni på otur och sånt idag eller? Jag har under flera år oftast drabbats av nånting på just fredag den 13:e men idag känns det faktiskt bra och helt ärligt, jag tror faktiskt bara att man inbillar sig en massa just för att det finns så mycket historier kring denna dag. Tror inte ni det?
En dag kan väl ändå inte vara mer olycksdrabbad än någon annan?

Jag matade lillan och la henne sedan i vagnen, vid sisådär klockan 21 igår och hon slocknade! Hon vaknade dock efter en timme, bökade runt och jag visste att det bästa var att se om hon ville äta och det ville hon så klart. Sedan braka det till i blöjan på henne och det vara bara att se glad ut och gå upp och byta - och sen mata henne igen med tanke på att hon nu tömt sin lilla mage. Sen somnade hon så sött på mitt bröst och klockan var då 22:30 cirkus och jag vet ju att när hon sover på mitt bröst så sover hon i cirkus 4 timmar så jag vek mig och tänkte att hon kunde få sova på mitt bröst då vi båda var jättetrötta och så kunde jag lägga henne i vagnen efter att hon vaknat och fått mat igen. Vid halv 3 var det dags igen, precis som jag visste.
Det blev dock inte att hon somnade i vagnen.. Den är tydligen inte lika populär på natten som på dagen.

Vid halv tio nu på morgonen så la jag henne där efter att ha matat henne och hon slockna. Sen började hon ganska snabbt att böka runt och skrika. Då gick jag fram och vaggade lite grann och hon somnade. Sen bökade hon lite till och då tänkte jag att "nej, hon får böka tills hon somnar - jag dammsuger så länge". Precis efter att jag dragit igång dammsugaren slockna hon - kanske är det nåt sövande med att höra mamma dammsuga?
Nåja, hon sover i vagnen nu i alla fall och där kommer hon få sova under dagen så hon vänjer sig vid den i alla fall, sen gör vi ett nytt försök ikväll och nu är det ju faktiskt inte många timmar kvar till Richard får helg så ikväll gör det inget om hon bökar lite längre än normalt - det är ju trots allt helg.

Sweet!

Premiärkör nya spisen ;-)


Wihoo!

Nu har lillan sovit i vagnen i snart två timmar, jag är såå nöjd! Kommer helt klart att sätta in vagnen i vårat sovrum ikväll så får hon sova där inatt. Åh vad glad jag är, så skönt - jag har hunnit med massor! Och då menar jag inte att jag har sprungit runt som en tok och stressat för att hinna göra allt innan lillan vaknar, nej tvärtom. Jag har kunnat gå runt i lugn och ro och se över vad som behöver göras.

Det slutade med att jag diska, tvättade, såg över våra växter, plockade iordning lite smått i vardagsrummet, marinerade kött och förberedde dagens middag. Ja, och eftersom hon fortfarande sover så ska jag ta och fixa iordning mig inför kalaset så behöver jag verkligen inte stressa sen. Skönt!

Budget lyx.

Jag gick bort till Ica förut och köpte mjölk (förstår inte hur jag lyckades glömma det igår?), då såg jag även att dom hade liljor för 10:-, jag var ju bara tvungen att köpa 2 och gud vad fint de står i vardagsrummet! Jag tycker att det är något med vita liljor som utstrålar lyx, tycker inte ni det?
I de flesta inredningstidingar och i filmer osv så ser man alltid fina vita liljor och jag tycker det ser så fräsch och lyxigt ut :-)

Hur fina är dom inte då?



Idag kom även mina tapetprover som jag beställt från Måleributiken, jag har beställt därifrån en annan gång så den här gången fick Richard registrera sig ;-) Dom har nämligen ett erbjudande som är helt fantastiskt och det är att man får 2 st tapetprover gratis och det är alltid fraktfritt. Vill man ha fler prover så kostar dom sedan 29 kr / st vilket är jättebra pris och proverna är 1 meter långa! Jag har tidigare ramat in lite tapeter och nu när vi har skaffat ny "tv-bänk" så ska jag använda en del där. Vi har nämligen två skåp på väggen, det ena har en glasdörr som man kan sätta in bilder i om man inte vill ha den som den är och jag har två tapeter som kommer bli såå snygga där - frågan är bara, vilken ska jag använda först? Båda är ju såå snygga! hihi.

Det är jättesvårt att visa hur de verkligen ser ut men den till höger har en silvermetallicfärgad bakgrund. Hade den inte kostat närmare 1500kr / rulle så hade jag absolut haft en fondvägg någonstans med den tapeten! ;-)


Fortfarande..

Natten har gått ganska bra, My sov visserligen på mitt bröst (fortfarande..) och igår eftermiddag var jag så trött efter att ha ammat så vi somnade på soffan i hela 2 timmar! Det var behövligt!
Idag har jag faktiskt lagt henne i vagnen efter att hon ätit och båda gångerna har hon somnat. Jag la henne precis och jag tror faktiskt hon gillar att sova där. Kanske ska testa att ha vagnen bredvid sängen inatt?
Idag ska vi på kalas hos Richards mormor som fyller år, imorgon ska vi till hans mamma som fyller 50 på måndag men eftersom hon rymmer och spenderar en vecka på Gran Canaria så får vi fira henne imorgon - jag är ju inte alls avis på Gran Canaria för övrigt. Jag tycker det här regnet är supermysigt.

(Hade ni vart här nu och hört mig säga det så hade ni känt ironin, lite svårt att få fram det här dock. haha.)

Offline.

Oj, snacka om att jag varit dålig på att blogga det senaste..!
Jag har dessvärre sovit så dåligt och lillan har varit extremt bråkig och har inte velat bli lämnad själv. Hon har bara ätit och ätit och velat sova på mitt bröst, inget annat ställe har gått bra att sova på mer än 5 min. Så fort jag lagt ifrån mig henne så har hon vaknat och skrikit och inte velat somna om. Detta har tyvärr gjort att jag inte haft tid eller ork och lust att blogga.

Jag förstår inte vad som är fel, eller vad jag gör fel.
Ingenting duger, hon äter och äter somnar på mitt bröst men så fort jag lagt ifrån mig henne så har hon blivit jättegrinig och gallskriker och det enda som duger då är bröstet. Härom kvällen ville hon inte ens somna på mitt bröst, då höll hon bara på att bråka och åt fast hon kräktes och sen kändes de som man var inne i en ond cirkel. Det slutade med att vi la oss på soffan för att inte väcka Richard.

Jag ska försöka komma igång igen så jag hoppas ni har lite överseende med halvtaskigt bloggande denna veckan då jag måste försöka ladda batterierna. Jag har tagit upp barnvagnen då jag vet att hon alltid sover så bra i den när vi är ute och går, det är värt ett försök att rulla henne i den lite här hemma i alla fall.

Det där med att hitta en bra kvällsrutin är fan inte lätt asså.. Har ni några bra tips så lyssnar jag mer än gärna.

8 Januari.

Jösses vad trött jag är! Vaknade imorse och var nog fan tröttare än när jag somnade på kvällen, ändå hade jag sovit hyffsat under natten. Vi tog en sväng till Ikea idag och fick köpt skåp att ha istället för tv-bänken, vi ska slänga upp allt det imorgon - kommer bli såå nice ;-)

Förkylningen verkar inte ge med sig riktigt.. har haft huvudvärk en hel del idag och jag tror att jag behöver en hel del vila. Jag ska försöka börja natta lillan så smått och jag hoppas innerligt att hon kan sova i sin säng inatt. Hur mysigt det än är att ha henne sovandes på mitt bröst så behöver jag få en natt i alla fall där jag kan vrida och vända på mig precis som jag vill. Jag tycker det är så svårt att passa på att sova medan hon gör det på dagarna, då är det så mycket annat man behöver göra och det påverkar väl nattsömnen en del kanske.

Längtar verkligen tills man kan få en hel nattssömn, gärna med lillan sovandes i sin egen säng. Åh, drömma går ju ;-)

7 januari

Vilken natt..! Lillan tvärvägrade att sova i sin säng igen. Hon blev aldrig mätt heller, det kändes som hon tömde mig på allt jag hade och ändå var det inte tillräckligt.. Hon somnade jättebra på mitt bröst när jag låg på soffan på kvällen men sen när det var dags att sova "på riktigt" då blev hon både pigg och hungrig.. Jag försökte ge henne nappen och den tog hon en stund, sen dög inte den heller.

Kl 01 gav jag upp, då tog jag med henne och vi la oss i våran säng. Efter att ha vart uppe och rätt pigg hela kvällen så kände jag efter klockan tolv att min energi började dö ut. Vi la oss i sängen, ammade igen och efter lite stök och bök så somnade My, jag somnade strax efter. Det kändes dock inte som att jag fick sova speciellt länge innan det var dags att äta och byta blöja igen..

Sen somnade vi igen och vaknade vid 8 imorse.. Det blev som sagt inte många timmars sömn för min del inatt och det känns kan jag lova.. Jag har huvudvärken allan.. Förkylningen verkar ha släppt i alla fall men mitt huvud behöver extra mycket kärlek och omvårdnad idag.

Richard ska iväg och fota hockey om en timme och droppar han av mig och lillan på vägen så kan vi kolla KappAhl och handla lite smått på Maxi för att sedan ta en promenad hem med vagnen. Det är fint väder idag med så jag hoppas att lite shopping + frisk luft ska göra susen för huvudet.

I eftermiddag så ska vi ta och höja tv:n lite, den hamnade lite för lågt när vi satte upp den och sen har jag lite städning som jag inte kan smita från längre..

Visst känns det som söndag idag?

Min bättre hälft.

Nu har min bättre hälft också fått sig en blogg, är ganska nöjd med den om jag får lov att säga det ;-) Gå in och kika vettja!

Klicka HÄR


Fredag fast söndag?

Jag säger bara: Vilken härlig dag! Jag vill så klart att vintern är över så att våren kan komma och igår när snön föll som aldrig förr tänkte jag bara "Noooo" men idag är det faktiskt riktigt vackert ute. Snön ligger fint på marken, himlen är blå och solen skiner - för mig är det en perfekt vinterdag, fler sånna och det får gärna vara vinter nån månad till.

Men hur är det idag, är allting stängt eller är det bara som en söndag?
Idag känner jag nämligen att jag vill ut och hitta på något. Älsklingen är iväg och bättrar på brännan lite, det vill jag med men jag får inte.. :-( Sen när han kommer tillbaka så ska vi ut på en promenix men det gäller att klä sig ordentligt idag, det sägs att det är väldigt kallt ute.

Min min min ♥

Jag har verkligen den finaste, snyggaste och bästa mannen på denna jord ♥


Dumma förkylning!

Igår vaknade jag åter igen med ont i halsen och snorig näsa, kände mig även lite febrig. Det bådar inte gott det här. Vad sjutton har jag av alla människor gjort? Jag hann ju inte ens bli helt frisk från förra förkylningen som varade i 3 förbannade veckor.

Må du brinna i helvetet!!

Jag hoppas att det hjälper med té, varma duschar och att hålla sig inomhus + mycket vila så klart. Jag har varken tid, ork eller lust att vara sjuk nu.. igen!

Aja, idag är det "fredag". Skönt för alla er som jobbar och sliter varje dag ;-)
Jag har precis dragit igång en tvättmaskin - åh vad skönt att ha en egen tvättmaskin! - var tvungen att tvätta överdraget till lillans babysitter då nån av katterna tydligen tyckte väldigt illa om den och pissade på den..! Nu ligger hon i sin säng i alla fall, så jag ska försöka passa på att ta en dusch och sen ska jag faktiskt sätta i mina nya extensions.
Hoppas på bra resultat jao.


Inrednings-dille.

Åh jag sitter och tittar på en massa inredningstips, vi ska fixa lite i vardagsrummet. Vi har fått upp tv:n på väggen så nu ska vi ha något att ha spelkonsollerna och förstärkare i men även nåt till våra spel. Jag har äntligen hittat de perfekta hyllorna! Försöker dock hitta vart dom säljs.. Jag vet att de finns hos Ellos men dom tar 999kr för 2st och det tycker jag är lite mycket. De finns nämligen 4 olika för 999kr hos Ilva men dom kunde man inte beställa via hemsidan.

Jag har sett att folk skriver att de finns på Bolagret och Mio också men jag hittar ingenting på nätet så vi får väl kolla i butikerna kanske om de finns där. Ingen som vet annars vart man kan få tag på dessa underbara hyllor?


Bara det bästa för min dotter.

Vilken natt.. Vi la oss vid 21 igår kväll och lillan verkade inte vilja sova.. Jag bytte blöja, matade henne, hon fick ligga på mitt bröst (som i vanliga fall verkar vara väldigt sövande) men hon hade ingen plan alls på att somna.. Trots att jag ammade och hon åt huur länge som helst så letade hon ändå hela tiden efter bröstet när jag hade rapat henne.. Så jag matade henne lite till, jag menar om hon inte är hungrig så tar hon ju inte bröstet? Eller?

Fast det gjorde hon, om o om o om igen.. Hon kräktes till och med lite nån gång. Jag kände efter 3 timmars bråk att jag höll på att somna sittandes och min ork försvann.. Jag la henne i sin säng och det dröjde inte länge till hon började gråta och skrika. Jag la mig, kände mig alldeles usel och somnade. Vaknade till vid 02 och hörde att hon grät. Jag hoppades inte att hon hade legat och skrikit så i 2 timmar men vad visste jag, jag hade ju sovit så gott.. Gick in till henne, plockade upp henne och hon skrek fortfarande.

Fy fan vad jag kände mig usel då.
Vilken kass mamma jag är.

Jag tog och ammade henne när vi lagt oss i våran säng och sen slocknade hon och jag var inte långt därefter. Sedan vaknade vi imorse när älsklingen skulle upp till jobbet. Efter att ha matat henne då så låg hon på mitt bröst och log mot mig, då kändes de betydligt bättre. Sen slockna vi båda.

Jag vet att man inte ska skämma bort sina barn med att plocka upp dom så fort dom gråter och ibland kanske man ska låta dom ligga där och gråta tills dom tröttnar men samtidigt så känner man ju sig en gnutta kass. Man borde ju vara den som kan lugna sitt barn i alla lägen, famnen där barnet känner enorm trygghet så vad ska man göra när inget man gör fungerar? Jo, man känner sig helt värdelös.

Fast innerst inne så vet jag ju att jag är den bästa mamma min lilla flicka kan ha, jag skulle göra allt för henne och jag vill henne absolut inget illa. Jag vill att hon växer upp och blir en självständig person som kan klara sig själv men som inte är rädd för att be om hjälp. Jag vill bara det bästa för min dotter.

Sprattel-Fia.

Vad skönt det var att somna om imorse! Nu sitter man här nyduschad och fräsch med en liten sprallig tös bredvid sig. Visst är livet bra underbart :-)
Jag tog på lillan en av hennes pyjamasar förut, jag trodde inte den skulle passa trots strl 56 men den passa klockrent! Hon har äntligen börjat växa i sina kläder, innan har hon haft strl 50 och så har man fått vika upp vid armar och fötter. Nu ligger hon här och sprattlar så glatt i sin pyjamas, jag tror att den är godkänd ;-)

Idag ska jag ta och sätta upp våran nya klocka med lösa siffror här i vardagsrummet, sen ska jag sätta upp en hylla i lillans rum. Lillan är jättetrött och vill ha närhet så vi får se hur långt jag kommer med allt pysslande idag, haha. Det hade vart skönt att bli av med lite julsaker också kanske, få städat ordentligt.


Liten blir stor.

Idag var jag och My åter på bvc, det var 2 veckor sedan senaste kollen och vet ni vad?! Hon vägde idag 4kg! Hon växer så det knakar och jag tycker hon blir större för varje dag som går :-)
Nästa besök blir den 19:e, då ska hon få träffa nån barnläkare för en större koll.

Älsklingen plockade upp oss efter jobbet och vi drog till Sthlm en sväng för att hämta hans julklapp. Jo jag vet, men bättre sent än aldrig eller hur? hehe. Hade det inte vart för en massa strul så hade han ju så klart fått den tidigare men han blev glad i alla fall :-)

Vad fick han då? Jo, han fick en bakgrund till sitt studioset så nu har han en komplett hemmastudio :-) Tror ni det kommer fotas en massa hemma nu eller? Tror till och med jag ska få lite lektioner så jag kan fota lillan på dagarna när jag ändå inte har nåt för mig ;-)

Nu är det middag, bättre sent än aldrig även där ;-)

Nightie nightie.

Snart är det dags att kila i säng, älsklingen ska jobba imorgon som vanligt igen och jag och My ska till bvc för kontroll. Jag fick ju ett presentkort på H&M av svärföräldrarna så det får nog bli en liiiten titt där imorgon också i väntan på att Richard ska hämta oss. Jag har sett en sån söt dress där som jag skulle vilja köpa till lillan, hoppas bara dom har den i hennes strl.

Hon växer så det knakar nu i alla fall, jag känner verkligen att hon blir tyngre ;-)
Ska bli spännande att se imorgon hur mycket hon har växt eftersom det nu är 2 veckor sedan vi var där. Det blir även en efterlängtad fika med Mia och hennes lilla Noella imorgon - ska bli så mys!

Nej, lillan ligger nu i sin säng så det är dags för mig att göra mig iordning för sängen också så får vi väl se om hon vaknar till och vill ha mat (igen) under tiden. Hon är så himlans trött men vägrar ge sig, hon vill bara ligga i min famn och äta, haha! Förhoppningsvis går det bra att sova i sin egen säng inatt med tanke på att vi vart på vift i en hel vecka och inte sovit i vår egen säng mer än en natt och eftersom Richard ska jobba igen så är det lugnast om hon sover i sitt rum så vi andra också är utvilade :-)



Hur söt är inte den då?
149 kr på H&M, den måste ju My bara ha!
:-)


Året som gått..

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag födde världens sötaste lilla flicka! 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inget. 

3. Blev någon av dina vänner/bekanta föräldrar i år?
Ja, det var några stycken. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej och det är jag glad över.

5. Vilka länder besökte du?
Vi spenderade nyår i London, sen åkter vi till Grekland en vecka.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Lite bättre självdiciplin, träning och bättre matvanor måste tas tag i.
(men jag har ju trots allt min graviditet att "skylla ifrån mig på" ;) 

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Den 1 januari för då förlovade jag och Richard oss och självklart den 23 november då vår underbara dotter föddes! 

8. De bästa nya människorna?
Oj, jag har träffat flera nya människor och jag tycker om de flesta ;-) Men en som jag alltid kommer minnas lite extra är så klart Mia som min barnmorska "parade ihop" mig med! haha.

9. Största misstaget?
Inget märkvärdigt, en p-bot som jag kunde undvikit kanske.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkyld har man väl varit men sen fick jag ju även havandeskapsförgiftning i slutet på min graviditet.

11. Bästa köpet?
Oj, kan inte peka ut något speciellt då 2011 var ett år då både jag och min sambo shoppade en heeel del och mycket har vart grymt bra.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder till bebisen så klart ;-) 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min sambo utan tvekan, han slutar aldrig att förvåna mig. Sen har jag ju världens finaste familj och underbara vänner. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Det kom många bra låtar men jag tror inte att någon kommer få mig att tänka tillbaka på just 2011.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var så klart gladare! Jag är så lyckligt lottad och vi fick ju vår fina dotter så jag kunde inte vara annat än glad.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Kan inte komma på något specifikt, jag försöker alltid göra allt jag vill/kan - jag vill inte sitta i min gungstol och vara 80 bast och ångra något jag gjort/inte gjort men visst kan man alltid visa lite mer uppskattning gentemot sin familj och inte sura över småpotatis :-P

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Svaret ovan täcker väl även denna frågan tycker jag :-) 

18. Hur tillbringade du julen?
Julafton tillbringades hos oss med Richards familj, sen på juldagen så åkte vi ner ett par dagar till min familj. 

19. Blev du kär i år?
Bortsett från att jag redan hade världens finaste karl så blev jag så klart alldeles jätte förälskad i våran fina dotter när jag såg henne första gången!

20. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewives, Grey's Anatomy, En unge i minuten.

21. Bästa boken du läste i år?
Har tyvärr inte läst någon.

22. Största musikaliska upptäckten?
Inget speciellt tror jag, fastna bara för vissa låtar.

23. Något du önskade dig och fick?
Ett fantastiskt år och en fullkomligt perfekt och frisk bebis.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Det finns ju massor, hus, massa miljoner mm ;-) 

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Det minns jag faktiskt inte.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Löst och ledigt. Bekvämt helt enkelt. Det är lite lurigt att hitta snygga och bekväma kläder när man är gravid men jag är inte den som bryr sig så mycket om vad andra tycker ;-) Tights och tunikor funkar alltid för mig :-)

28. Vad fick dig att må bra?
Kärlek, familj och vänner.

29. Vem saknade du?
Min morfar och farfar, jag hade så klart velat att de skulle få uppleva barnbarns barn.


120101

Så var det nytt år. Hade alla en härlig kväll igår? Vi hade det jättemysigt ute i stugan i strängnäs. Somnade innan tolvslaget, helt nykter ;-) Idag har jag och älsklingen varit förlovade i ett år, förra året vid den här tiden var vi påväg hem från en weekend i London. Tänk vad fort tiden springer iväg.

Idag blir det lite fix och massa mys hemma. Snart ska vi väl ut på en liten promenad med vagnen också, det är ju rätt lugnt ute idag - allt är ju stängt och de flesta ligger väl hemma bakis? hehe.


Våran lilla tjej redo för biltrippen igår :-)


RSS 2.0