Bebis vecka 39

Du befinner dig just nu i gravid vecka 39. Ca 95,0 % av graviditeten har passerat och du har 14 dagar kvar till BF. Du är i trimester 3.

Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.

Bebisen

Barnet är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt och väger nu ca 3,5 kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Barnet rör sig olika och har mindre utrymme i slutet av graviditeten och därav kan mamman ibland uppleva fosterrörelserna som annorlunda eller minskade. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du alltid kontakta förlossningen eller din MVC.

Mina tankar inför ny vecka

Det känns verkligen i kroppen nu, av någon anledning så slog det mig som en smäll på käften nästan. Ryggen började värka nåt så fruktansvärt i torsdags, igår blev den huggande känslan i underlivet mycket kraftigare men kom även tätare och oftare än innan. Under natten har det gått bra, ryggen värker dock som bara den och det har höggt till där nere nån enstaka gång nu under förmiddagen men inga riktiga värkar än så länge.
Hur ont det än gör så kan jag inte låta bli att skratta, jag blir glad. Vår längtan nu är enorm och vi vet båda två att nu är det verkligen början på slutet och snart har vi vår lilla ängel hos oss!

Kommentarer

Skriv här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0